СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 5 - Новата година мина, първи срок почти замина....

• 30 123
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Ивалета, споделяй ноу-хауто. 🤣
И ние сме хора....

# 271
  • Бургас
Аз се чудя дали да не разпускам строя и да спестя от школи и вино. Писали днес в час по БЕЛ кой в кое училище иска да продължи след 7.клас и моята написала, че в нейното много си ѝ харесва. Angry

# 272
  • София
Да бе, ще пестиш от вино.
Аз минавам на джин обаче. Родителите с първо дете в седми клас да си пият виното.

# 273
Родителите с първо дете в седми клас да си пият виното.

....някои сме вече на розови хапчета.

# 274
"Ние" явно я караме "през просото", за БЕЛ специално. Моята работа се изчерпа с купуването на минимален брой помагала, на които за разлика от предни години даже отговорите не съм откъснала. Оставила съм всичко на самосъзнанието ѝ - когато се сети прави упражнения, проверява си ги сама, хич не се меся. Ако много се загрижа, напомням за тяхното съществуване и толкоз. И по математика не се меся - ходи на уроци, аз по-добре от учителя не мога да обясня, да не кажа, че понякога просто не знам ¯\_(ツ)_/¯

Иначе срокът приключи, оформена е по всичко, сега си губи времето онлайн, не гори от желание за странични упражнения 😆

# 275
  • ту тук, ту там
Леле, rire, същото у нас. Чак се стреснах, че аз съм писала. Grinning

# 276
Как процедираме при следния казус: Учител Х от училище е конфискувал днес учебника от школата, защото бил изваден в неговия час?
Писах в школо, няма отговор до момента. Бях чела за учители, които истерясват заради пренебрегване на предметите им в 7-ми клас, ама да прибереш учебник от школа, ми се струва доста неуместна реакция.

# 277
  • ту тук, ту там
Честно ли? Ще накарам детето да си купи нов с лични пари. Да си носи последствията от неспазване на дисциплината в час.
Или поне да ходи лично да се извини и да си го поиска.

# 278
А защо е бил изваден този учебник?
Детето се извинява за поведението си и се моли да му върнат учебника. Тук родител не трябва да се меси според мен, освен със забележка към детето.

# 279
Моят прочит на ситуацията е различен. Не стига, че сме принудени от сбърканта образователна система да търсим допълнителна начини за адекватна подготовка за НВО, но сега това е възпрепятствано, защото домашните за тази седмица ще останат недонаписани. Купуването на нов учебник не знам точно как ще се организира, но може да доведе до натрупване на още домашни, което ще изисква допълнително време, а то и без друго не е достатъчно. Имало е извинение от страна на детето, учебникът не е върнат.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 00:47 от Mur

# 280
Е, щом се е извинило детето, редно е да се върне учебникът.

# 281
Никакво пестене на червено, златно, розово, бяло и кой каквото му е на душа. Аз вече съм гърмян заек - баткото беше седмокласник точно по времето на началото на пандемията - никой нищо не ти казва, изведнъж излизат на онлайн обучение, никой нищо не знае, нямаше устройства и т.н. Вече нищо не може да ме "събори" - след този инфарктен набор. Аз само си говоря.... Не се знае, знае ли се.
Иначе по въпроса с учебника - според мен не трябва да се смесват учебни и извънучебни занимания. Да се помоли детето да му върнат учебника от школата.

# 282
  • София
Кажи коя е школата, ако може да помогнем със снимки на задачите, които са за домашно. Учителеля няма да го коментирам!

# 283
Ариана, мерси за предложнието, но няма нужда за момента. Бланките с решените задачи са във въпросния учебник. Останали са 3 задачи, за които щеше да се консултира следобед и затова учебника от школата е бил в училище. Не виждам как ще пререши цялото домашно, ако утре госпожата не благоволи да му върне учебника.
Не смятам, че такива действия решават проблема с "пренебрегнатите предмети" в 7-ми клас. При нас за срока се очертават само две петици, като твърдо мога да заявя, че няма промяна в отношението на детето към предметите, но определено има различно отношение от двамата преподаватели тази година. Можеха да бъдат строги и безкомпромисни колкото преценят в 5-ти и 6-ти клас, и при добро желание малко по-толеранти в 7-ми, а не обратно.

# 284
  • София
Виното е всяка вечер, количеството - според зависи от настроенията (най-вече на седмокласника). Джин също бива, предимно за кеф с приятели, има време до юни и повече по другия повод Flushed. Първи седмокласник от 3.
Но днес си беше като за джин положението с беснеещ пубер вкъщи, големи нерви изхаби,  оформяне по БЕЛ, оценки- две петици и две шестици, писмено изпитване на неоформените (изненадващо) днес в последен възможен час за седмицата, от което зависи срочна оценка. Това му е по-силният предмет.

Току-що му написа заветната 6ца. Ами добре сме, ще се оправим.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 00:05 от Niffi

Общи условия

Активация на акаунт