СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 5 - Новата година мина, първи срок почти замина....

• 30 089
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Нищо общо нямам със системата, само съм учила по време на друга такава. И знам, че да демонстрираш пренебрежение към учител като си ровиш в телефона(където не ги събират), решаваш задачи за курса, зяпяш през прозореца или драскаш по чина, и др.подобни които можем да изреждаме до безкрайност(защото днес има много дистрактори на ученическото внимание); не е ок. Съответно е редно, ако е учител на място да реагира, както е реагирал вашия. За съжаление те по-скоро са изключение, а останалите в общия случай си затварят очите/ушите и продължават с урока, само за тези, които ги слушат. Останалите правят каквото си искат.
И не размахвам пръст, далеч съм от мисълта че моето е като струна в час. Само знам, че реакцията ми в такава ситуация към детето щеше да е леко по-различна.

Във връзка с изказванията за оставането в кварталното-ми не, не ми накривяват шапката. Нито на детето. За където му стигнат силите - за там ще е, кварталното не е чак такава драма.

# 316
Ама вие откъде знаете каква е моята реакция към детето?
И естествено, че учителят трябва да реагира, но не и да преминава границата на разумното. Наказанието в случая не кореспондира на "престъплението", а и съм убедена, че ако предметът беше друг, не прокаженото помагало, реакцията би била друга, дори можеше и да я няма. Едва ли това е първата проява на невнимание в часа, а за 3 години не е имало дори една забележчица...

# 317
Мър, защо не се смириш малко? Детето направило беля, наказали го, ти си ходила да вземеш учебника...ами това е. Не е станало кой знае какво. Ти какво се опитваш да докажеш?!

# 318
Всъщност не знаем каква е твоята реакция. Каква е?

С писанията си се опитваш да омаловажиш постъпката му и да изкараш учителят, че не е прав. Какъв е пък този толкова специален курс и учебник, че да оправдаваш изваждането му? При това не само изваждането, явно не е стоял просто на чина.

Има и други деца с подобни изцепки и оправдаването им не води до нищо добро.

# 319
Тук явно не е място за споделяне на неволи със седмикласници. Сбъркала съм групата, извинете!

# 320
На нас не ни пречите. На вас не си помагате.

# 321
Не, няма проблем да споделяш. На теб проблемът ти е, че не искаш да видиш къде точно е проблемът. Очакваш да ахнем и да охнем, че учителят не е прав, а чавето е неправилно наказано.
Забележка има ли? Ти какво направи по въпроса вкъщи? Попитах, ама не ми отговори.....

ПС: А принципно можеш да си възпитаваш детето, както решиш. Твоя си работа, може и да ходиш сметка да търсиш при учител, директор.....прави, каквото смяташ за правилно.

# 322
  • у дома
А ако учителят беше върнал веднага след часа сборника дали изобщо щяхте да разберете,че има проблем/то за вас няма де/ и детето Ви не внимава  в час и не слуша учителя?

# 323
  • София
Много ударно го оформиха по всичко днес, все едно понеделник и вторник не са дни от първия срок. Да не ги пуснат грипна ваканция... Моят се пребори за 6 по балообразуващите предмети - физика, математика, като по БЕЛ беше голяма борба след 4 на класното с ОЛВ. Всеки ден го изпитва последната седмица, госпожата явно го харесва, защото можеше и да не му даде този шанс. По ИУЧ му остави 5, днес пак го е изпитвала, за толкова е бил. Правили контролно по математика вече за втори срок, на което имал грешки. Отсъствията миналата седмица му повлияли, надявам се утре с частната госпожа да отработят пропуските и най-вече се надявам с баща му малко повече да решават заедно. Може да не учи особено вкъщи, да не кажа хич, но пък тренира всеки ден. На този етап нещата стоят така. Joy

# 324
  • София
Никога мисля оформянето не е до последния ден на срока, на моите до днес са им казали и ги оформиха днес.

# 325
  • София
И при нас долетя буквално преди минути последната срочна оценка. Заветната 6-ца по БЕЛ.
Видях някъде по новинарските сайтове, че в МОН е внесено предложение от учителите да се удължи ваканцията на децата от сряда до петък, тъкмо и за да се повлияе грипната вълна. Имам предчувствие, че ще го приемат.

# 326
  • София
Ох, силно се надявам. Тази сряда неучебна е пълно безумие.

# 327
  • София
Mur, по повод материала в учебниците: много добре е поднесен, поне по математика 7 клас.
Сравнявам с предните две реформи.
По школите се преподава по същите учебници. Просто трябва да се учи / в училище/.

Ако бях преподавател на вашето дете, щях да прибера учебника и да опъна целия клас на петминутка от там. Така бих пресекла всички опити на незачитане на часа ми. После ще се наложи да давам обяснения на ръководството, защото родители като вас бранят само орлетата си, но не и честта на тези, които ги обучават.

Трябва да оставим децата сами да се оправят в такива ситуации, барем се научат  от грешките си кога какво е неприемливо в час.
Все скачаме да ги пазим, сякаш са бебета.

# 328
  • Пловдив
Има нещо сбъркано в системата, ама...трябва да защитаваме учителите пред децата. Това е. Научихме децата, че всичко може да им се размине и расте едно поколение без чувство на вина и без осъзнаване на нуждата от носене на последствия от действията си.
Ето, сега, аз защитавам г-жата по музика. Моето дете беше за твърдо 5. Г-жата казала, който иска повече, да й пише. Даде му задача да пише есе. Написа си го. Прати го. Има 6 на есето. И 5 за срока. Еми.....сега обяснявам да е по-отговорен другия срок и да не допуска 4ка на контролно, но вътрешно нещо се надига в мен. Гледам да не го усети детето.
По рисуване детето закъснява с 5мин за час, когато е втора смяна, защото не му стига времето да прекоси града от курса по бел (който записахме, за да усвоим до съвършенство темплейтите на МОН и да изкараме заветното количество точки на НВО-то). Писах на г-жата с молба за разбиране, тя ми се обади - "училището е на първо място" и почнаха да валят закъснения. Еми....права е жената. Защитавам я пред детето, ама вътрешно....
Та така. И аз да споделя. Hug

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 10:33 от *ashley*

# 329
Т.е. трябва да оставим детето да отиде без домашно и без материали на уроци?
За мен това е приоритет номер 1 в 7-ми клас, мислех че е така и за повечето пишещи тук, но явно не е така.
Преподавателят може  да организира учебния процес както прецени в неговия час, може да дава 5-минутка винаги когато поиска, но няма право да възпрепятства допълнителните занимания на ученика извън училище.

...... Еми....права е жената. Защитавам я пред детето, ама вътрешно....
Точно това имам предвид, но не знам защото някои от пишещите тук решиха, че ситуацията е еди-каква си, реакцията ми е незнам каква си....Получаих толкова квалификации и оценки за мен лично и за детето ми, че искрено съжалявам, че изобщо попитах как да постъпя, защото за първи път имам училищен казус. С преподавателят се разбрахме като възрастни хора, обаче гракането тук....

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 10:36 от Mur

Общи условия

Активация на акаунт