СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 5 - Новата година мина, първи срок почти замина....

• 30 112
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
Така направете, ако ви се наложи. Аз не мога да си позволя да го изпратя без домашно и всички учебни материални на уроци, от които имам съответните очаквания.

# 346
  • София
Само да кажа: това, че някой прави гимнастики, за да ходи детето му на школа и ощетява семейството от забавления, не е проблем на преподавателя в училище и той не е длъжен да се съобразява.

# 347
Защо имате очаквания от школата, но не и от училището. Школата трябва да се явява надгражащо звено. Това е според мен грешката на много хора, смятат школата за по-важна от училището и дори си позволяват да го демонстрират пред учителите.

# 348
Очаквания имам и от двете, просто са различни. От училището очаквам базови знания и нормална грамотност. Бих била благодарна на малко повече толерантност към учениците в 7-ми клас, виждам го в някои учители и го оценявам. Прави сте, не са длъжни, но пък показва емпатия. От школата очаквам преговор на целия материал и работа конкретно по формата на НВО, защото в училище няма заложено трениране на това. Не може да нямаш преказказ в програмата за 7-ми клас и да дадеш на изпит точно това в края на годината и то с голяма тежест в общата оценка.
На теория, трябва да е точно така както казвате, т.е. школата да надгражда. На практика обаче не винаги се получава така. В нашият случай, по математика - школата и училището се допълват взаимно. По БЕЛ обаче, школата трябва да запълва сериозни пропуски от училище и да награжда. Няма нужда да казвам от какво зависи това, за всеки е ясно.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 22:07 от Mur

# 349
  • София
Хора, трябва спешно да се сдобиете с чувство за хумор, иначе няма да издаяните до юли!

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 00:37 от sanaka

# 350
  • София
Добре де, тая панацея, школата, как сте сигурни, че помага? Знаете ли колко деца ходят на школи и родителите им са спокойни, че са направили правилен избор, а през юни се чудят от къде им е дошло.
Нали пак същите учители преподават, по същия материал.

Mur, да те водя да пием джин? Всичко ще изглежда по-розово.

# 351
  • Отвъд алеята зад шкафа
Това с школите е основно софийски синдром. Другата България си живее спокойно по отношение на НВО.

# 352
Грета Ей, еее, ама само Мър ли ще водиш на джин.... Ние, останалите, също пийваме от време навреме...Wink

# 353
  • Бургас
Знаете ли колко деца ходят на школи и родителите им са спокойни, че са направили правилен избор, а през юни се чудят от къде им е дошло.
Аз съм казвала тук как след учене до втръсване на "Немили-недраги" в школата, имаше дете, което написа "Не мили, не драги".

# 354
  • София
И аз искам на джин 🥳

Аз приемам школата по мат като основен източник на задачи за решаване вкъщи.
В училище много харесвам учителката, дори понякога ми казва, че, след нейни обяснения, е разбрал урока по-добре, отколкото в курса преди това, но им дава малко задачи за домашно (може би и защото всички ходят на школи и й е ясно колко са натоварени, затворен кръг). Всъщност се иска само решаване, но аз не мога да се преборя да давам задачи от сборници всеки ден, винаги има протести и уговорки, а от школата си ги решава, без домашни като цяло никога не ходи, притеснителен и изпълнителен е (както казах само спрямо учителите).
По БЕЛ му е по-лесно, по-уверен е и не учи, мисли, че всичко си знае, затова на курс и там. А и в училище време за тези и преразкази няма.
Иначе като цяло и според мен школите не са никаква панацея.

Последна редакция: нд, 02 фев 2025, 09:31 от Niffi

# 355
  • София
С моя юнак се занимаваме у дома,  понеже школите ги отказва. Мързелив е - имали много домашни, той не искал толкова домашни да прави. В тази връзка вероятно индивидуалните занимания са по-подходящи тъй като дават възможност да се работи спрямо индивидуалните нужди на конкретното дете и спрямо неговите пропуски. Като гледам аз колко средства съм спестила от школи и уроци,  има за едно семейно пътуване до Италия, си мисля. Макар че синът ми се шегува, че те са заминали за сборниците, с които у дома тази година е пълно.😁

# 356
Здравейте,майка съм на шестокласник.Бих искала да ви попитам по кои сборници се готвите, кой са актуални в момента?С първото ми дете бяха на Веди, Регалия, имаше и някакъв сборник от СМГ,но не се сещам, има ли нови или все още са тези?

# 357
И за мен един джин🍸.
Дъщеря ми не ходи на школа или уроци. Накупила съм помагала и тестове и решава вкъщи. Често има реплики от типа точно сега ли или уфф. Но с подходящ алкохол се прокарват.
В интерес на истината решаването и помага и за в училище, че е доста притеснителна и омазва нека от това и от бързане. Пък каквото стане накрая, без училище няма да остане.
Аз не одобрявам за нея да се съсредоточи само в БЕЛ и математика в седми клас. За мен е добре да не изпуска материал по химия и физика, по другите разказвателни предмети, важно е и да прецени кое и харесва повече. Освен оценките на НВО това ми е другата отправна точка при реденето на желанията. Не е ок да не харесваш химия и физика и да се забиеш в такава паралелка.

# 358
  • София
Здравейте,майка съм на шестокласник.Бих искала да ви попитам по кои сборници се готвите, кой са актуални в момента?С първото ми дете бяха на Веди, Регалия, имаше и някакъв сборник от СМГ,но не се сещам, има ли нови или все още са тези?
Ние започнахме  подготовката отрано, още от 5ти клас. Затова прикачвам сборници и за периода 5-6 клас. В 7ми има нужда от повече работа по литература,  затова там имаме няколко сборника.
За ПИ в 7ми клас ползваме Бгучебник, Клет и Регалия.

# 359
  • София
Индивидуално при нас например не върви. Пробвали сме с учител, той е притеснителен, също и енергоспестяващ и не задава въпроси, решава си каквото може и гледа да мине, а и му е неприятно сам. В група с 5, 6 деца му е ОК, има време всеки да решава на дъската, задават се различни въпроси, има леко състезателен елемент, не се оплаква. Както казах, вкъщи не мога да го накарам да решава редовно, ако не е дадено от учител. В момента единствено ме вика да обяснявам, ако нещо не разбира по-трудните задачи (откакто са на геометрия е постоянно 😄). Иначе, според учителката му в училище, по 10-на задачи всеки ден и 1,2 пробни изпита са достатъчни за добра подготовка.
По БЕЛ също не бих могла да го карам редовно да пише тези и преразкази, т.е сигурно ще мога, но ще е голяма борба. Ами не, мерси, имам още 2 деца, които искат внимание..

Общи условия

Активация на акаунт