СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 5 - Новата година мина, първи срок почти замина....

• 30 488
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Моят беше три дни вкъщи болен, утре би трябвало да е на училище. Тестовете за грип и ковид са отрицателни, знам ли какво кара/изкара. Остана лека кашлица, но ме свали и мен. Май се зарази на едно състезание, за което пътуваха с малък бус, три дни напред-назад. 2/3 от децата след това цъфнаха болни, но и от класа му има доста болни. За съжаление изпусна материал, контролни, но каквото такова, важното е да са здрави.

# 181
  • София
И нашият седмокласник тази седмица си е у дома, болен. Миналата седмица беше сестра му. В неговия клас има доста болни, вчера са били само 5 деца на училище. В Петък и Събота беше на олимпиади и в Неделя вече с температура. Тестовете за грип и ковид и при него бяха отрицателни. Вчера отиде специално за класното по математика и като се върна кашлицата му значително се усили, та може би не трябваше да ходи. Днес настоява да ходи за тест по физика,  но няма да го пусна, си мисля.

# 182
  • София
И при нас текат сериозни изпитвания и оформяне за първи срок.
Днес има 7 часа, в 4-ри от които я чака устно изпитване плюс презентация.
Рано пристигнахме, за да отиде при една от учителките да й обясни едни задачи по химия, че имат нова учителка по химия и нищо не разбират. Добре, че учителката, която им предава по физика и биология и я познават от 5 клас, от време на време по собствено желание спира да предава конкретния урок и започва да разяснява химия. Та днес дъщеря ми реши да влезе на консултации при нея допълнително. 

# 183
Моят младеж има 88 т. на олимпиадата по БЕЛ, 3 точки не му достигнаха да се класира за втори кръг. От 11 явили се деца от неговия випуск в училище само 2 са се класирали. По МАТ има повече изкласили Laughing

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 11:44 от Мила Атова

# 184
  • Бургас
Пиша за бургаските майки в темата по повод постановката "Една българка".
Скрит текст:
Разговарях сега с организаторката на събитието. Със съдействието на г-н Ненов, заместник-кмет по образованието, информация за постановката е трябвало да се изпрати до всички училища. Факт е, че в нашето училище няма и дума за нея, дали защото не са получили съобщение, дали защото на учителя по БЕЛ/класен р-л не му се занимава, не знам. От утре ще се продават и свободно билети на касата на Часовника. Представлението е на 11.02 от 14 ч./15 лв.

# 185
  • Бургас
Селесте, тъкмо и аз за това идвам да пиша. Класната ми каза,че било за всички училища.
Явно инфото не е стигнало до вас, може би заради ръководството на училището.

# 186
Моята отказва да ходи на каквито и да било постановки,  въпреки че не знам дали има в София, даже и да има предварително ми е отказано. Заяви ми, че Вазов и бил додеял да го гледа даже на снимка и вече два пъти му била сънувала грозните мустаци, а една българка приличала на изкукуригала бабичка и и се повръщало от разказа. По рисуване ги накарали да нарисуват илюстрация по една българка и моята я нарисувала как лети на кола като на метла, а бебето се развява вързано на гърба и, докато бунтовника се дави в Искъра. Има шест на рисунката и учителката и казала, че трябва да кандидатства с рисуване
Вече леко сме откачили
По физическо завършва с тройка и учителят и казал, че трябва да купя нова пейка, защото я била продънила от седене. Мисля да не се заяждам. Но имаме оправдание, защото ги карат да играят само волейбол, а моята е с много нежни ръце и мрази да удря топката. Тя изразила желание да играе футбол, но момчетата я изгонили и отишла пак да пази пейката

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 12:16 от Априлски душ

# 187
  • Отвъд алеята зад шкафа
Няма ли вариант да покрие нормативи?

# 188
Не знам, трябваше да говоря с учителя на родителската, но той не се появи. Явно моята го е подразнила с нещо, защото това е най-ниската оценка в училището. Може да е много дразнеща на моменти, не е като да не си знам стоката.  Реших да не ръчкам. И с тройка ще завърши

# 189
Току що обявиха, че от сряда до края на срока Пловдив и областта минава онлайн. Сега на бегом ще тръгнат да оформят, въобще всичко е точно.

# 190
Оф, поне да ги пуснат без да са онлайн. Това онлайн си е чиста загуба на време. По-добре да си починат, евентуално повече домашни да имат.....

# 191
Он лайн и при нас е пълно фиаско. Учителят говори, децата играят в мрежа игри или нон стоп чатят по Вайбър. Наистина е по-добре без този цирк.

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 13:19 от Априлски душ

# 192
  • София
Пиша за бургаските майки в темата по повод постановката "Една българка".
Скрит текст:
Разговарях сега с организаторката на събитието. Със съдействието на г-н Ненов, заместник-кмет по образованието, информация за постановката е трябвало да се изпрати до всички училища. Факт е, че в нашето училище няма и дума за нея, дали защото не са получили съобщение, дали защото на учителя по БЕЛ/класен р-л не му се занимава, не знам. От утре ще се продават и свободно билети на касата на Часовника. Представлението е на 11.02 от 14 ч./15 лв.
Блазя ви, бургазлии! Heart Обичам си Бургас и културния му живот! Heart

При нас оформянето е почти готово. Олимпиадата по БЕЛ беше в събота. Надявам се да има добър резултат, не заради втория кръг, а защото е мотивиращо да се справи добре. Вчера беше и ОЛИ по биология. По химия прескочи на областен. Много тегава седмица беше във всяко едно отношение. Ще я оставя да си почива повече през почивните дни.

# 193
Здравейте, родители.

Включвам се за първи път и аз в тази групата . Моята дъщеря е 6 клас ,но се опитвам да се ориентирам от тази година в това безкрайно море от информация , материали и подготовка.
Започвам с въпрос на дневен ред- от коя година започнахте с школите? 6 или 7 клас?

# 194
Ние започнахме от тази година, т.е. от 7 клас само по математика. По БЕЛ се готвим сами вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт