СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 5 - Новата година мина, първи срок почти замина....

• 30 461
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Ивалета, отваряй школа направо...явно ти се отдава Blush
Това го мисля отпреди ковид още, засега не мога да се реша. Непрекъснато ми се налага да отказвам идеи на познати за частни уроци по математика предимно,  че то покрай преподаване у дома, нямам сили за друго.
Моят пък сега страда, че не бил отскоро на първо място по успех в класа. Една 5ца по рисуване и една по физическо и срочна по история. Е, успокоявам, че не това е най-важното. Учителите миналата седмица малко прекалиха. Класно по математика при 8 присъстващи деца. Добре поне, че контролното по физика,  което беше планирано за миналия Петък го отложиха в последния момент, поради 3 присъстващи деца. Госпожата им била казала болните да сложат маски и да дойдат за теста на училище. Без коментар просто.

# 211
Моят е с около 5.50 за срока. Тъпото е, че точно по БЕЛ и Мат ще завърши с петици, от друга страна знам, че са реални оценки, от трета страна той ще продължи в училище по изкуствата и НВО не му е важно...ама все пак май ще трява да прегледам какво точно не знае. На никакви школи не ходи, защото е зает с доста извънкласни неща и там се развива достатъчно добре. Дргите петици са по физика и физическо, там нямам никакви претенции. Иска му се стипендия, уверява ме, че втория срок ще си оправи петиците, ама да видим.

# 212
Ама то стипендии има ли до 7 клас? Thinking

# 213
Аз да се включа ..моето вече е с една срочна четворка по История, днес ще го препитват по БЕЛ , ще има тест по Биология и ще ги оформят и по МАТ- не е като да не си е седнал на гъза и да учи по МАТ и БЕЛ , но по другите предмети и разхайтена работа. Уж вдига ръка , взима участие..ама не може да изкласи много с нещо различно от 5 по разказвателните.

# 214
  • София
Браво, Ивалета! Може ли да споделиш по колко учите "редовно и по много"?
Значи по математика започнахме лежерно - два пъти седмично, но много скоро установих, че не е достатъчно, понеже младежът допускаше технически грешки къде от разсеяност, къде от мързел и ползване на калкулатор в часовника. От Ноември някъде заниманията ни по математика станаха четири пъти седмично, два пъти през седмицата, и два през уикенда. Излових го на няколко пъти, че не пише домашни и разчита само на моята подготовка у дома. Ако просто надграждахме, нямаше да се налага толкова да се занимаваме.

След като г-жата му през Декември отсъства една седмица и като се върна реши да препуска по материала, разчитайки на школите и частните уроци, се наложи да увеличим на всеки ден математиката.
По български работихме също по два пъти седмично. В следствие на 5ца на класното по български, спрях игрите на компютъра с приятели, и всяка вечер Декември и Януари работихме по български и литература. Аз нямах големи надежди понеже юнакът тази година изобщо не чете, и от бързане и разсеяност допуска грешки при четенето с разбиране и не дописва последните букви в думите. Миналата седмица беше болен у дома, тази седмица отново на училище. Мисля да отпусна малко, поне по отношение на българския. Все пак постигна заветната цел - 6ца за срока.

# 215
Малеее, Ивалета, респект! Аз посмъртно не мога да накарам щерката да учи толкова.
От петък е болна - четири дена не е отворила НИЩО! От утре са на онлайн обучение - демек и тогава нищо няма да правят. При нас Кмета "отпусна" 06.02 и 07.02 неучебни дни, и на 10.02 ни почва втория срок.
Такова разхайтване настана ☹️😥

# 216
  • София
Здравейте. Колко пъти според вас е добре детето да ходи на пробни матури? Учителката по БЕЛ на дъщеря ми ѝ е казала, че е най-добре да се пробва към Март-Април, но като гледам доста от децата вече са били на пробни матури, та се зачудих всеки месец ли следва да ходи или е достатъчно веднъж да опита.

# 217
  • София
Браво, Ивалета! Може ли да споделиш по колко учите "редовно и по много"?
Значи по математика започнахме лежерно - два пъти седмично, но много скоро установих, че не е достатъчно, понеже младежът допускаше технически грешки къде от разсеяност, къде от мързел и ползване на калкулатор в часовника. От Ноември някъде заниманията ни по математика станаха четири пъти седмично, два пъти през седмицата, и два през уикенда. Излових го на няколко пъти, че не пише домашни и разчита само на моята подготовка у дома. Ако просто надграждахме, нямаше да се налага толкова да се занимаваме.

След като г-жата му през Декември отсъства една седмица и като се върна реши да препуска по материала, разчитайки на школите и частните уроци, се наложи да увеличим на всеки ден математиката.
По български работихме също по два пъти седмично. В следствие на 5ца на класното по български, спрях игрите на компютъра с приятели, и всяка вечер Декември и Януари работихме по български и литература. Аз нямах големи надежди понеже юнакът тази година изобщо не чете, и от бързане и разсеяност допуска грешки при четенето с разбиране и не дописва последните букви в думите. Миналата седмица беше болен у дома, тази седмица отново на училище. Мисля да отпусна малко, поне по отношение на българския. Все пак постигна заветната цел - 6ца за срока.
По същият начин работих със сина ми по математика. До месец декември взехме целия годишен учебен курс, след това само упражнения. През месец март ми каза, че веч може сам и само да му  определя задачите. Всяка божа  делнична вечер!!!

# 218
  • София
Леле, Ивалета, моите уважения към теб и детето ти. Никакъв шанс вкъщи за толкова учене, ще се избием сигурно.
Днес в клас са 13 деца. Моят дано удържи фронта, че миналата седмица беше той болен. При малката са 7 деца болни.

# 219
  • София
Здравейте. Колко пъти според вас е добре детето да ходи на пробни матури? Учителката по БЕЛ на дъщеря ми ѝ е казала, че е най-добре да се пробва към Март-Април, но като гледам доста от децата вече са били на пробни матури, та се зачудих всеки месец ли следва да ходи или е достатъчно веднъж да опита.

Това е индивидуално решение на всеки родител според детето му. Някои родители считат, че само повишават стреса и един-два ПИ ще са достатъчни, а други са на обратното мнение. Тук ще срещнете и двете мнения.

# 220
Аз съм решила на два ПИ по бел и на два по мат. Зависи от детето. От една страна е опит и тренировка, от друга - ангажимент и преумора. За моето съм преценила, че два на два е разумната доза.
Ивалета, вие у вас сте направо войници - и ти, и детето. Евала, че малкият склонява, щото вкъщи е война за един час седмично бел и два часа мат допълнителна подготовка.

# 221
  • София
През Декември бях записала два ПИ в Примерно,  един по БЕЛ, и един по математика. Честно, този по БЕЛ, го проспахме. На математиката си се яви. Заради всичките олимпиади едва намерих пролука миналия уикенд за ПИ по БЕЛ вместо проспания, и следващия уикенд е на ПИ по математика. Следващите чак през Май. Намирам ги полезни поради няколко причини:
1. Преди самия пробен му давам материали, че хайде да не се изложиш сега на пробния, и не е ясно докъде ще има материал, тоест малко напред трябва да се върви.
2. Тренира се разпределение на времето, и концентрацията в близка до реалната обстановка.
3. Коментарите дават добра индикация къде са пропуските и съответно върху какво трябва да се работи.
Ако има олимпиади,  те са за предпочитане пред ПИ, поне са безплатни и има обратна връзка,  макар че форматът не е баш идентичен.

# 222
  • София
Благодаря ви. Потърсих информация за школите, правещи пробни матури и забелязах, че в Регалия всички присъствени места са заети (за София). Колко по-рано стават записванията? Честно казано много се учудих Simple Smile

ПП: Дъщеря ми отказва да ходи на олимпиади, нито веднъж не е ходила, макар учителите ѝ да са я агитирали, защото смятат, че ще се справи.

# 223
Регалия се смята за една от добрите школи с изпити, близо до реалните, затова местата свършват много бързо. Недостатък е, че се плащат 6 накуп. Ако детето не отиде на някой от дните, губите парите. Мисля, че има вариант да се направи онлайн.

# 224
  • София
За мен ПИ онлайн не е ок.
В момента дъщеря ми прави практикумите онлайн на Регалия и има места, където не може да разбере защо й отчита грешен отговор  при положение, че е написала почти точно такъв, каквото е написано като "правилен". Иначе определено са полезни.

При онлайн изпита обаче го няма притеснението и напрежението като на истински изпит, затова тази част от упражнението губи смисъл.

Ако няма места, потърсите в другите школи: Междучасие, Ния, Образователни технологии, СМГ учители и други, за които не се сещам в момента.

Общи условия

Активация на акаунт