СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 5 - Новата година мина, първи срок почти замина....

• 30 060
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Много професионални училища са с висок бал. Туес, Джон Атанасов, СГСАГ, търговско банковата, Елисавета Вазова, даже в Ломоносов има силни паралелки. Сигурно има и други, за които не се сещам.
За фризьорското в Изток съм чувала само лоши отзиви и нито един добър
Фризьорката, при която ходя, е завършила механотехникума. Имам един комшия, журналист, завършил Бузема. Така че, ние едно си мислим, ама какво ще стане е вече друга бира

# 676
Привет на всички, записвам се при вас. Малкият ми син ходи на уроци и се подготвя за след 7-ми клас, но още не знае за къде. При всички положения дано успее да влезе в по-хубаво училище от кварталното, защото там е много зле. На последните пробни от школата има 68т. по БЕЛ и 41т. по математика. За усилията, които полага, даже добре. Много ми се ще да намери това, което го влече, но засега нищо.

# 677
Привет на всички, записвам се при вас. Малкият ми син ходи на уроци и се подготвя за след 7-ми клас, но още не знае за къде. При всички положения дано успее да влезе в по-хубаво училище от кварталното, защото там е много зле. На последните пробни от школата има 68т. по БЕЛ и 41т. по математика. За усилията, които полага, даже добре. Много ми се ще да намери това, което го влече, но засега нищо.
От кой град сте? Ако не сте от София, има шанс да влезе в не толкова лошо училище, зависи от конкуренцията. Но в крайна сметка каквото направят децата, не е краят на света. Аз не спирам да повтарям на моя - каквото САМ си изкараш, това ще е. Ние няма да те критикуваме, но и ти не се тръшкай и самосъжалявай, приеми нещата такива, каквито са.

# 678
  • София
Аз се замислям сериозно за професионална гимназия. Сега го играя с профилите в езикова и хич не ми харесва положението.

Но да дойде юни и ще си говорим. За сега физиката е на първо място, макар и почти невъзможна.

# 679
Доколкото знам няма къде да се учи авиотехника.

Има, в Хенри Форд. Обаче е непредпочитано по ред причини....

Работя с много училища. Хенри Форд е чудесно училище, с добри учители, но тези учители няма как насила да образоват незаинтересовани ученици.
Имам близко познато дете, което учи там. Ами учи си детето, доволно е, тази област го влече. Но самата среда е плачевна.
И по мои наблюдения, колкото е виновно МОН за осакатената образователна система, двойно повече са виновни родителите, които са абдикирали от това си задължение, не възпитават децата си, а са ги оставили на произвола на съдбата и държат училището отговорно за възпитанието на техните деца.
Ами безобразие е това!
Наистина имам широк поглед върху ученици от всякакви възрасти и всякакви училища. Основната вина за липсата на интерес към образование и култура е на родителите!

# 680
Направо ме убивате с тия обобщения! Както има родители и родители, така има учители и учители. И аз не мога да разбера как е възможно учител в час да позволява да се яде, а друг - да се игае на телефоните, но се случва. Както и не мога да отрека, че учителката по математика се опитва всячески да извади най-доброто от децата.
Няма как да се съглася с обобщение, че родителите са абдикирали от задълженията си и са оставили децата си на произвола на съдбата. Да, има и такива, но доста повече в обкръжението ми са точно обратно.
И защо изобщо смятате, че ако тийнеджър прави нещо, което не е много редно, това е така, защото родителите не са му обърнали внимание? Вашите деца винаги ли ви чуват като им говорите? Винаги ли правят точно това, което сте им казали, винаги ли слушат съветите ви?

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 20:57 от Mur

# 681
Скрит текст:
От кой град сте? Ако не сте от София, има шанс да влезе в не толкова лошо училище, зависи от конкуренцията. Но в крайна сметка каквото направят децата, не е краят на света. Аз не спирам да повтарям на моя - каквото САМ си изкараш, това ще е. Ние няма да те критикуваме, но и ти не се тръшкай и самосъжалявай, приеми нещата такива, каквито са.
От София сме. Ако не засили малко, няма да се справи добре. При нас мотивацията е голям проблем. Може би защото не знае какво иска. Батко му беше сигурен какво иска още в началото на седми клас. Влезе, изучи се и вече го работи успоредно с университет. При него е различно. Хормони, компютърни игри, чатове. Мислех, че този път ще ми е по-малко стреса. Нищо подобно. Но важното е да са здрави, пък с малко късмет, ще си попаднат на мястото.

# 682
Ами всеки си живее в своя балон. И изводи прави от собствена камбанария, а дори подскача на опарено, ако някой даде друго мнение.
И Да, огромна част родители са абдикирали. Тук извадката също е минимална, за да покаже голямата картина

# 683
Определено някои подскачат, ако се изкаже различно от тяхното мнение.

# 684
Направо ме убивате с тия обобщения! Както има родители и родители, така има учители и учители. И аз не мога да разбера как е възможно учител в час да позволява да се яде, а друг - да се игае на телефоните, но се случва. Както и не мога да отрека, че учителката по математика се опитва всячески да извади най-доброто от децата.
Няма как да се съглася с обобщение, че родителите са абдикирали от задълженията си и са оставили децата си на произвола на съдбата. Да, има и такива, но доста повече в обкръжението ми са точно обратно.
И защо изобщо смятате, че ако тийнеджър прави нещо, което не е много редно, това е така, защото родителите не са му обърнали внимание? Вашите деца винаги ли ви чуват като им говорите? Винаги ли правят точно това, което сте им казали, винаги ли слушат съветите ви?
Е, как няма да се случва като, ако учителят наруши комфорта в час на златното яйце и на следващия ден родителят отива да му търси сметка как така златното му яйце е недоволно?!

А "обобщенията" са извадка на ученици от училища в цялата страна, от лични наблюдения и контакти и с деца, и с учители.
Надявам се все някога да се осъзнае този проблем, за да започне да се коригира, иначе излиза, че на калпава ракета космоса ѝ е крив.

# 685
А колко златни яйца има в един клас? 1-2...
Не съм чувала за родител, който да държи сметка за това, че не е позволено на детето му да яде вафличка в час. От съвсем друго естество са казусите обикновено.

# 686
Ама то далеч не е само ядене в час. Един ще яде вафла, друг ще си пише домашното по друг предмет, трети ще си рови в телефона и дисциплината е отишла. И всеки защитава детето си и все то е онеправдано. А истината е, че освен да получат знания в училище, там трябва да се научат да се сработват помежду си, да работят в екип, да поемат отговорност и да се съобразяват с авторитети.

# 687
Не съм чувала за родител, който да държи сметка ......

Точно ти държеше сметка на учител, който взел учебника на детето ти, което си е позволило да извади в час, за да пише домашно по курса.
Айде, малко по-полека с нападките.

Дали е за вафла, учебник или ненаписано домашно, не е работа на родителя какви мерки взема учителят...

# 688
А колко златни яйца има в един клас? 1-2...
Не съм чувала за родител, който да държи сметка за това, че не е позволено на детето му да яде вафличка в час. От съвсем друго естество са казусите обикновено.
Е, щом Вие не сте чувала, значи не съществува този проблем. Така е....

# 689
И ако учител си цъка на телефона в час и позволява на учениците правят същото, пак не е работа на родителя...

Общи условия

Активация на акаунт