Перилни препарати и омекотители - 77

• 47 589
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
Ама никак ли? Защото виждам леко образувана пяна, особено при по-висока температура - не обилна, но я има. Спазвам указанието за количество прах за съответната твърдост на водата и степен на замърсяване, много рядко ще се случи да съм сложила малко повече прах, отколкото е трябвало.

# 181
Да подреждам дрехите в пералнята преди да ги изпера? Само това не бях чувала. И да пера целия гардероб на едно?
Сега като видях на кой е поста, се почудих дали пък не е на същата, която си переше чаршафите на 1 месец, а през другото време ги тупаше? Почти съм сигурна, че е тя. Не искам да засягам който и да било, опитвам се да си обясня нещата.

# 182
Ама никак ли? Защото виждам леко образувана пяна, особено при по-висока температура - не обилна, но я има. Спазвам указанието за количество прах за съответната твърдост на водата и степен на замърсяване, много рядко ще се случи да съм сложила малко повече прах, отколкото е трябвало.
Е, не съвсем никаква, но не и да се напълни барабанът с пяна. Няма как съвсем пък да няма разпенване. Многото пяна затормозява мотора.
Кубратова, пример си за старателен човек. Възхищавам ти се  как винаги обръщаш внимание на детайлите 🪻

# 183
Ох, питай ММ дали не го тормозя с тях понякога Simple Smile
Ама смятам, че неща от които не разбирам професионално, си изискват не творчество, а следване на инструкции на производител, той знае най-добре какво и защо е направил по един или друг начин, съответно и как да се или да не се ползва.

# 184
Не подреждам дрехи в пералня или сушилня. Но и не пера такова разнообразие в една пералня. И аз имам 4-5 категории, по които сортирам прането.
Аз издирвам идеалния прах за бели дрехи, от който да не посивяват с времето. За такива винаги ползвам и кърпички за бяло- от тях за сега май има някаква полза.

# 185
  • Пловдив
Skip Active clean+Dr.Beckmann glo white или Vanish Oxy action е моята комбинация за бяло пране,има доволни потребители от праха за бяло на Miele,Persil megaperls,Ariel mountain spring.Дълга програма(памук) и висока температура(60С),бялото пране НЕ е мисия невъзможна!

# 186
Пера всичко заедно, защото са само мои дрехи. Не мога да отделя.за 2 малки кърпи за тяло (не харесвам.големи кърпи за тяло) и 1 кърпа за ръце, 2 броя калъфки и един корсаж и пижама да ги изпера отделно от останалите дрехи. Пералнята ще бъде полупразна. Нямам време да пускам още една пералня и да чакам още 2 часа да се изперат. Няма време да изсъхнат. И центрафугата ми е само 800 оборота и я пускам два пъти, за да излязат що-годе влажни, а не мокри. След 1 или 2 дни трябва да пусна пералня с дрехите на другия член, с който живея. Терасата ми е остъклена, но е малка. Добре че е остъклена и когато е много студено, затварям прозорците на терасата. Нямам възможност да разпъвам сушилник вътре. Много малко е жилището.
И да. Прави сте за слагането на дрехите. Днес пуснах пералня и ги хвърлих в барабана полусгънати, без подреждане на дрехите една върху друга. Нали са само мои дрехите. Само обърнах наопаки цветните дрехи и калъфките да не избледнеят.

# 187
Само кърпи и аз не отделям, но са ми заедно с чаршафите, те също влизат на по-висока температура и пак са памук все пак. От дрехите не всичко би понесло такова пране и съответно не влиза заедно с тях.
Едни чаршафи и кърпите които са използвани през това време като се съберат дори от един човек, не е баш празна пералнята. Поне предполагам че не е от новите дето са по 7-8-9 кила пране, щом е само до 800 оборота, предполагам че е за до 5кг пране а те си се напълват лесно.
Иначе ако сложа всичко заедно - или за чаршафите и кърпите няма да е достатъчно висока температурата, или за другите дрехи няма да е достатъчно ниска, или и двете.  Отделно че за цветните дрехи предпочитам течни препарати, а за светли памучни неща си слагам прах.
Абе всеки си има някаква система изградена и си кара по нея.

# 188
Може би се повтарям. Белите дрехи не посивяват, ако се перат само чисто бели дрехи без шарки, и без други светли цветове с тях. Имам дрехи на не помня вече колко години, нито една не е посивяла, пожълтяла и т.н. Установих, че много хора наричат светлото пране "бяло пране".

Хавлиените кърпи ги пера само с чаршафи и бельо. Като се намокрят са много тежки и груби, и може да съсипят тениски или по-фини тъкани ако се перат заедно. Това също ми е част от сортирането - големи тежки дрехи винаги отделно от малки и фини.

# 189
Така си е за тениските, но имам няколко за които не ми е жал, те и различните тениски различно "носят" на такъв тормоз де. Те отиват с чаршафите и кърпите.
При мен е точно светло памучно, а не "бяло" пране - не харесвам и не нося бяло, не притежавам нито една дреха или чашаф или каквото и да е в бял цвят тъй че по-бяло пране от това нямам Grinning

# 190
Разпенването според мен е необходимо, защото по този начин се отмива мръсотията. Повърхностно активни вещества намаляват съпротивлението, а с пяната се отделя и отмива. Пенителите са съставна част от шампоани и т.н.

# 191
Аз също нямам бели дрехи. Но на децата униформите са бели + бели тениски за физическо. Освен "служебните" сина ми има още няколко бели тениски и суичъри. Пера само тях отделно. С Ариел и кърпички за бяло. Пускам ги на 40 гр, но на по дълга програма. За сега успявам да ги позапазя бели. Преди съм слагала други светли тениски, и това е било грешка.

# 192
Разпенването според мен е необходимо, защото по този начин се отмива мръсотията. Повърхностно активни вещества намаляват съпротивлението, а с пяната се отделя и отмива. Пенителите са съставна част от шампоани и т.н.
Според вас, но специалистите казват друго. Големите производители на перилни препарати си имат цели колективи от учени, които разработват препаратите хем да перат добре, хем да не се разпенват в нужната доза.

# 193
Здравейте, моля да ми обясните разликата между течен гел за пране, прах за пране и капсули за пране. Винаги съм ползвала течен, но сякаш остава по дрехите, плюс това съм чела, че задръства маркучите на пералнята и съдейки по отделенията на чекмеджето остава една слуз от течния гел, също и от омекотителя, и трябва редовно да се мие. Ползвам таблетки, които чистят пералнята, но все пак...замислям се за прахообразен препарат или капсули, но не се предлагат от всички марки. Както и да е, кажете ми кое е по-добре като формула за пране в пералня.

# 194
Аз коментирах за пяната защото при поставяне в чекмеджето направи малко пяна, въпреки че остана малко прах след използването. Разликата ми направи впечатление, иначе важното е да е изпрано.

Общи условия

Активация на акаунт