Как се справяте с разходите по време на втора година майчинство?

• 10 629
  • 289
  •   12
Отговори
# 285
Да, аз винаги съм ги работела паралелно. Вероятно ще си взема двама човека и ще поемам по-сложни казуси, а за останалите ще проверявам само. Идеята ми е до 2-3 години да не работя на трудов договор, но искам да го "използвам" за следваща бременност и тогава вече вероятно ще остана изцяло с моята си практика.

# 286
А какво може да работим допълнително? Всичко за което се сещам - или пазара е пълен или AI го върши.

# 287
Не е толкова просто с допълнителните ангажименти, тъй като ако са свързани с основната работа при някои от нас се намесват и правила по отношение на конфликтите на интереси.

Други, които могат да се вършат извън стандартното работно време (като преводи напр.), са все по-уязвими към AI.

# 288
Мисля, че този семинар на тема Майчинство и финанси би бил полезен.
Трябва да си създадете профил и ще може да го гледате на запис.
https://financeacademy.bg/events/205/motherhood-and-personal-fin … important-to-know
От януари 2024 е, затова може да има някои промени.

# 289
  • София
Макар да съм далече от този момент, ми се иска да напиша нещо и аз.
Моето дете се оказа с тежка алергия към млякото. Отидохме към специализирани млека, които бяха майка си и баща си, както и кърмене. Захранването също беше трудно, защото пюретата за алергични деца са по-скъпи (нормално), а девойката не искаше да яде домашни, които бяха от био продукти от градината на прабаба ѝ.

Цените на имотите в момента са умопомрачителни. Различните анализатори казват различни неща - едни, че ще се вдигат още, други, че очакват да паднат, трети се притесняват от лихвите. Никой от тях обаче не е врачка и няма как да го знаете. Не искам да плаша никого, но 2008, след срива на цените, на мои познати банката изиска допълнително обезпечение към имота, поради падналите цени. Може и никога да не стане, но трябва да имате едно наум, Сипи. Пиша го супер добронамерено към теб, защото нещата могат много да се объркат.
Обаче - двама млади, прави, здрави (дай Боже) хора, борещи се и гледащи в една посока, няма как да не успеят да се справят, колкото и да е трудно, особено ако са добър екип като вас. Има една приказка - подготви се за най-лошото, а нека Господ да де най-доброто.

Колкото до бебето - често се разменят бебешки неща, има много групи, в които се подаряват. Има и много нови неща втора ръка, които заемат място и затова хората ги продават евтино, за да не им пречат. Няма да те лъжа, много ще е трудно, но звучиш борбена и вярвам, че ще успеете. Желая ти го от сърце.

Общи условия

Активация на акаунт