Какво повече НЯМА да купя - 27

• 79 673
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Как така нямате почивка?
Освен ако не спасявате животи, почивка си е редно да имате.
Моя приятелка така все не успяваше да си ползва обедната почивка, пропускаше хранения, ходеше и в почивните дни да наваксва с работата и колкото и да говорех, не ме чуваше. На 27-28 години се озова в болница, с жестока анемия, зверска умора и Хашимото. Спря да пропуска хранения, ползва си вече почивките, назначиха още един служител в офиса, ама файда, здравето и замина.
А аз бих предпочела да си донеса две сварени яйца от вкъщи или шепа ядки вместо протеиново блокче.

# 616
Дидичка ,нямам почивка. Не защото не искам да ползвам такава ,а защото нямам.
Работя в операционни зали. За съжаление за това вече няма медицински персонал ,защото не всеки издържа на глад ,жажда ,без никаква почива. Цял ден сме на крак ,а лекарите не се вълнуват дали някой е почивал ,ял и дали има нужда от почивка.
Ти си робот ,който няма право да се оплаква и работиш. Като не ти отърва си ходиш.
Ако всички ,които като мен напуснат от това работно място ,няма да има кой да помага на хората ,които имат нужда. За съжаление ,ще става по-зле с персонала ,не по-добре.
Но това е положението.
Да е жив и здрав ,който е измислил протеинът ,защото кофата с протеин стои в шкафа на работа + протеинови барове.
И ако ми стане лошо казвам ,излизам за 1 минута за да "ям" и продължавам.
Няма да коментирам пък когато съм в МЦ.
Тогава положението е най-зле.

И за да не спамя повече темата ,не бих купила повече интимен гел Елея ,който има мирис на грейпфрут ,който очевидно не понасям като мирис в продукти.

# 617
Аз не разбрах какво пречи и извън дома (всички работим и не всички ползваме рутинна обедна почивка, в това число и аз, и родителите ни са работили) да се яде нормална храна, а не с добавки, включително протеини. Какво са яли изобщо хората преди изобщо да почнат да ги произвеждат и лансират като "здравословни"?
Допълнителни протеини се налага да се приемат само от спортисти (не всички) и болни, най-вече възрастни - при операции, залежаване от разни други заболявания и прочие,  при които нормалното хранене е невъзможно по ред причини или имат нужда от допълнителни хранителни елементи.

# 618
Аз извън работата си не ям такива неща.
Готвим си ,а сутрин ставам много рано за да закуся в къщи ,поне 4-5 часа да съм сита.
Сутрин обикновено закусвам омлет с шунка и кашкавал + някаква салата или зеленчуци.
Когато се прибера ям каквото съм наготвила.

# 619
mavina1380 аз бях в една клиника след един оп термин няколко дена и при положение че храната за пациентите не беше лоша, имаше столова и закусвалнпя ... имаше доста лекари, мед. работници , които си седяха на масички навън или вътре и си се храниха от донесени кутии . Сами или в групички.  Т.е. ако държиш на домашната храна може да опиташ да си носиш ? Може и да има други като теб и да си направите групичка да се храните заедно.

# 620
Жената каза, че не може, какво й обяснявате повече. Всеки сам си знае дереджето и тя е намерила решение за себе си.
На мен дни наред ми се случва да нямам време да обядвам. Нося си, но даже нямам време да си изпия кафето. Кво да се прави.

# 621
mavina1380 аз бях в една клиника след един оп термин няколко дена и при положение че храната за пациентите не беше лоша, имаше столова и закусвалнпя ... имаше доста лекари, мед. работници , които си седяха на масички навън или вътре и си се храниха от донесени кутии . Сами или в групички.  Т.е. ако държиш на домашната храна може да опиташ да си носиш ? Може и да има други като теб и да си направите групичка да се храните заедно.
Ние нямаме време за почивка.
Не се храним.
Евентуално се е случвало на края на работният ден да останат 10-15 мин преди свършване на работното време ,тогава предпочитам да се нахраня в нас ,отколкото да бързам да ям и после да се обличам.
Харесвам си работата ,но мисля ,че всяка една от нас дава всичко от себе си през работно време и да остана след работно време за мен е пълен абсурд ,особено пък да се храня.
Предпочитам да се прибера и да се нахраня на спокойствие и да не бързам.

# 622
  • Пловдив
Като си измиете ръцете с тези.латексови ръкавици, после стават неизползваеми. Дори да се подсушат с кърпа, кухненска хартия, пак са влажни. Като пипнете нещо после, предметът се навлажнява. А ръцете под тях също се намокрят. А когато ги свалите, и после пак да ги поставите на ръцете, когато са влажни, много трудно се поставят.
Не знам за какви ръкавици говорите, които след едно ползване стават неизползваеми 🤔 ползвам ги достатъчно дълго време и със сигурност ръцете ми са си сухи.
Ползвам от този тип, цветовете вече са по предпочитание.

# 623
Аз също ползвам такива ръкавици. Тънките латексови са ми до китката и през тях протича вода, ползвам ги, когато меся кайма или тесто. Когато мия съдове ползвам гумени ръкавици. Купувам си по-гопям размер, за да ги слагам и свалям лесно.

# 624
Тези високо протеинови всякакви неща явно са много модерни, аз съм на високо протеинови хранене в момента, готвя си вкъщи, палачинки, браунита, манджи, при толкова сезонни плодове, как пък да не си купя високо протеиново мляко с плодчета...
И аз така. Мигновената ми асоциация като чуя "протеинови" е, че в тях има добавени брашна от буби и разни други гадове. Grin Такова чудо не пипам даже.

# 625
Гледах репортаж от Германия, в който показват дори опаковки на саламени пръчици, на които пише "High Protein". Куриозното в случая е, че в обикновени такива имаше повече протеин от "специализираните".

# 626
Ох, отворих кутията на пандора с тези млека.
Да ви кажа грам не ме интересува протеинови ли са или не. От малка много обичам плодови млека и веднъж-два пъти годишно купувам. И всеки път се заричам,  че повече няма да купя. Но забравям и пак взимам. Този път това ми падна пред погледа, това взех. Ама него наистина няма да забравя, че в боклук. То няма забравяне този кошмар...

# 627
Ох, отворих кутията на пандора с тези млека.
Да ви кажа грам не ме интересува протеинови ли са или не. От малка много обичам плодови млека и веднъж-два пъти годишно купувам. И всеки път се заричам,  че повече няма да купя. Но забравям и пак взимам. Този път това ми падна пред погледа, това взех. Ама него наистина няма да забравя, че в боклук. То няма забравяне този кошмар...
Можеш да си приготвиш за минута-две плодово мляко в къщи - плодове бол. Навремето (през 80-те години) продаваха наистина хубаво плодово кисело мляко, но оттогава не съм и купувала - само веднъж за проба и ми беше достатъчно да не повтарям.

# 628
На бор чвор абсолютно всичко е боклук и не купувам. Детето ми много обича плодови млека и се е случвало да поиска в магазина, но просто няма шанс да купя нещо на Бор Чвор или Саяна,че и те са същите боклуци ,а за съжаление са най-масови  по витрините в повечето магазини. Затова винаги гледам да имам заредени плодови извари на лидъл вкъщи. Ако знам,че нямам в хладилника и детето се запъне ,просто търся някаква по-човешка марка или бягаме до лидъл

# 629
Аз понякога си купувам Активия с ягоди или вишни, поне на вкус ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт