Отговори
# 15
Записвам се и аз. Ще чакам 30. януари в такъв случай.

SkyShowtime е joint venture на Paramount Global и Comcast.

# 16
Голям фен съм на Декстър.
Имах големи очаквания за прикуъла, които се оправдават.
Някой изгледал ли е 6те епизода до момента, за да коментираме
някои неща? Simple Smile

# 17
  • Вестерос
Сикуъла ще гледам за сина първо.

# 18
Попаднах сега на сериала и бях сигурна, че Diavolo вече ще е пуснал тема. Нямам търпение да гледам.

# 19
  • София
Декстър: Оригинален грях вече е качен в СкайШоутайм! Simple Smile
Първите три епизода.

# 20
Даа.. Аз обаче ще почакам още малко, макар да нямам търпение!

# 21
Искам накуп и аз, ама май няма да издържа и го започвам.

# 22
  • Вестерос
Аз съм средата на продължението...

# 23
Изгледах вчера 9 и 10 епизод.
Много ми хареса.
Страхотен последен епизод.
Скрит текст:
Началника беше тотално куку.
Аз всъщност май не помня, но защо уби първото дете?
Някаква причина или просто си беше сериен убиец?
Май беше дете на съдия. Може би някаква злоба към съдията?
Не включиха обаче онази психоложка, която помогна на бащата да оправи Декстър. Точно тя всъщнос създаде кодекса и му даде съвет как да го накара да контролира жаждата си.
Брайън е пълен психопат. Тотално не прави разлика между добро и лошо.
Но не уби Хари. Заради Декстър. Единствения човек на който държи.
Жалко, че не са успели и него да оправят и да отраснат заедно.
Декстър беше създаден убиец, не беше роден такъв.
Но Брайън още преди това си имаше черти на психопат. Нараняването на животинките ясно го показваше.
В последно време гледам криминални  случаи и някои задълбават в психологическите аспекти и причини. Та нараняване на животинки е ясно доказателство за психопатия.
Ако не беше се случило това, пак можеше да развие някаква форма, да проявява насилие, не чак убийство, но щеше.
Но това с майката отключи злото в него напълно.
Много гадно беше това с майката, ужасно просто.
Аз доколкото разбирам двете деца 3 дни са били самички в контейнера. Съвсем са се побъркали.

Дано да има още сезони за младия Декстър.
Оф, така се накефих, че ми се ще пак да почна сериала майка. За трети път Joy
Мисля си обаче да дам шанс на hell on wheels.

# 24
Аз пък започнах отново "сериала майка" и макар актьорът играещ бащата на Декстър и актьорите играещи по-младите Декстър, Браян и сестра да са различни и малко да ми тръгна тегаво, пак се зарибих и гледам до късно вечер.
Иначе на "Dexter Original Sin" се изкефих на макс. Кастът е много, много добър! Актьорската игра и приликите с главните герои най-вече на Декстър и Дебра, но и Максука, Батиста и т.н, повече ме спечели от самата история.

# 25
Декстър и Дебра приличат, но не чак толкова.
Брайън повече си прилича като се сетя.
Ама Масука и Батиста са голямо попадение, голямо.
Но ако не играеха добре и да си приличат, нищо нямаше да се получи.
Както писах назад, мисля, че младия актьор е взимал уроци от Майкъл Хол определено.
Гласът на възрастния Декстър също ни влияе в огромна степен.
Много ми допадна и мило ми стана
Скрит текст:
като избра момчето.
На него децата са му слабост, ясно е, знаем го от сериала майка.
Ей, затова го обичам тоз сериен убиец.
Трябва ни в реала такъв tooth

# 26
  • София
Dexter: Original Sin (2024)
https://www.imdb.com/title/tt32252772/

Изгледах сезона. Искрено се надявам да не е само един сезон, но уви, засега нямаме официално потвърждение за втори сезон, въпреки че Клайд Филипс го иска.
Много ми хареса. Много! Този сериал за мен буквално реанимира Декстър, който след края на оригиналния сериал и особено финала на сикуъла беше мъртъв. А ми беше в топ 5 на най-любимите сериали за всички времена.

Много ми се иска да видя повече Декс като дете и как Хари започва да го обучава в кодекса. За тези неща имаме само малки ретроспекции в оригиналното шоу, а тук почти нищо не видяхме.
Искам да видя смъртта на Хари по-подробно отново (въпреки, че всичко е ясно там ; бтв: Хари нарочно предозира, съсипан от това което вижда и какво чудовище е отгледал след като Декс му показва разчлененото тяло на сводника бияч и убиец), да видя как Декстър и Дебра преодоляват тази трагедия, как Декс си купува лодката, как се среща с Рита и т.н.

За мен Патрик Гибсън и особено Моли Браун буквално са изкопирали оригиналните си копия. Такива невероятни превъплъщения отдавна не бях гледал. Дано и двамата получат световно признание и награди, заслужават го.
А какво да кажа за Алекс Шимицу като Мазука и Джеймс Мартинес като Батиста? Все едно бяха използвали 'Дийп Фейк' технологията. Без думи съм!
Кристина Милиан като по-младата и напориста Мария ЛаГуерта също много ми хареса.
Крисчън Слейтър също страхотен. На него много му отива да е малко странен, но много важен чисто духовно 'татковци' на култови ТВ образи. Освен Декстър, визирам разбира се великия, ''Mr. Robot''
Сара Мишел Гелар също много ми хареса.
Всъщност нямам никакви забележки относно целия каст в сериала. Никакви!

Не очаквах да ни покажат толкова детайлно разчлененото тяло на майката на Декстър и Браян. Отвратителна гледка. Но и това е самата реалност. Да, картелите правят такива неща.
И после как няма да се превърнеш в психопат? Въпросът е Декстър става такъв по рождение или се превръща в такъв след видяното? За мен е второто, но има и не малко мнение в полза на първото. Можем да поспорим.

Спойлери от сезона:
Скрит текст:
Видяхме първата жертва на Декс, как задобряваше от 'случай на случай' как започва с алигаторите преди да открие по-сигурния начин с яхта в залива в Маями и превръщането му в 'Касапина от Бей Харбър'
Първите му грешки, едната от които за малко да се окаже фатална...

Признавам си, че ме изненадаха със Спенсър като убиецът на деца. Изобщо не го очаквах.
Реално Спенс не беше сериен убиец. Омразата към жена му го подтикна към това. Просто превъртя!
Понякога не се раждаш като чудовище, а ставаш такова... Думи на самия Декстър. И да, така е.
Защо Спенсър уби детето на съдията? Ами според мен за да отклони вниманието към картела и да няма капчица съмнение кой стои зад всичко това. Освен това беше и добра тренировка при него преди да похити синът си (биологично не му е син).

Относно Евелин Фогел (великолепната Шарлот Рамплинг) и защо я няма в сериала?
Мхм, ами според мен тук има едно простичко обяснение. Шоурънъра и баща на ТВ вселената за най-обичания сериен убиец в историята явно иска да се разграничи от много слабия сезон 8. Доколкото си спомням Фогел се появява чак в него и става ясно, че едва ли не тя е авторката на кодекса, а не Хари. За мен това беше една от многото грешки, които се допуснаха (най-голямата за мен не е Декс като дървосекач, а смъртта на Дебра). И така самият Хари Морган олекна много като значим образ. Недопустимо като телевизия! Аз искам този кодекс да е изцяло творение на Хари. И вярвам не само аз...
Знаем, че Клайд Филипс е шоурънърът на първите четири сезона, не случайно те са и най-силните и гледаните. След това лека-полека шоуто поема надолу.

Краят на последния епизод беше великолепен. В него имаше абсолютно всичко, което да се иска от една добра телевизия.
Горещо препоръчвам. Браво на Клайд Филипс, на целия екип стоящ зад сериала разбира се и на великолепния каст!
-
8.5

И нека голямото чакане на Dexter: Resurrection започне сега! 😒
Нямам търпение. Лятото ми се вижда толкова далеч.
Освен завръщането на Майкъл К. Хол, засега се знае, че ще видим Ума Търман и Питър Динклидж (Тирион Ланистър) сред каста. 😊

# 27
Ох, за майката на Декстър и на мен ми беше гадно.
Сцената с момчетата просто ужасна беше.
В сериала майка само се загатва, но сега го видяхме.
Дяволо, за мен той не е психопат по рождение. Брайън да, но не и той.
Ще обясня.
Скрит текст:
Декстър беше мило дете, чувствително, нормално.
Помниш ли как се беше разстроил заради смъртта на гущера. Брат му ги изби, а той не би го направил.
Брайнън беше роден психо. Той изби един тон гущери, разчлени ги за удоволствие.
Наскоро следях подкастове за серийни убийци и наблягаха на психологията повече.
Та хора,  които нараняват животни без причина са психопати и те ще прояват 100% изродски черти занапред.
Ако беше опитал да създаде кодекса върху Брайън, нямаше да стане.
Декстър въпреки травмата има емпатия в него. Дълбоко скрита.
Емпатия психопатите нямат.
А Декстър много пъти сме го виждали да е бесен на жертвите си. Не го прави само да задоволи жаждата си, но и за справедливост.

Спенсър си беше психопат.
Да режеш пръста на дете, да го отвлечеш и да го убиеш си е психопатско.
Същото направи и със собствения си син.
Само защото не може да преглътне, че жена му го е напуснала.
Все едно е длъжна да е с него. Явно е усетила, че не е в ред.

Ама чакай малко. Ще има ли още един сериал за Декстър.
Тоест ще е жив. Не съм разбрала. Много се радвам, много.
Искам и този да имаш още няколко сезона.

Аз дръпнах Декстър пак.
И без това купих нов хард. Едно 180 гб не ми пречат Joy

# 28
  • София
Даа, описал съм го на 1 стр. в основното мнение, което 90% от хората не четат. Хаха, не го приемай за упрек. Иронизирам се, защото съм известен с огромните си теми, които сигурно дразнят някои хора, ама това съм си аз, обичам да изпипвам нещата. 😉

Относно новия сериал. Аз знаеш ли защо така възкликнах още в началото на този сериал в общата тема за сериалите над нас и това което незабавно ме провокира да започна тази нова тема? Ами осъзнах, че Вселената е спасена и възкресена.
Ами това вече не е спойлер, така че няма смисъл да го крия.
Декстър Морган е жив и ще го видим отново. Финалът на Dexter: New Blood, който така ми вгорчи настроението и който ме вкара в телевизионна депресия, вече е забравен. Клайв Филипс си призна, че е допуснал грешка и с този сериал мисля, че се реваншира на всички заклети Декстър фенове.
Още в интрото на сериала аз лично разбрах, че Декс е жив, оцелял в реанимацията, а не мъртъв. И когато започнах да гледам този сериал, аз все още не знаех, че ще има изцяло нов сериал това лято, който ще продължи историята на Декс и синът му в реалността, в сегашно време (за ТВ вселената). Simple Smile

# 29
Ха ха, да, явно не съм прочела целия пост Stuck Out Tongue Winking Eye
Поклон, че така изпипваш, срам, че не чета, ама такава съм си, не винаги го правя.
Наскоро гледах някакъв трейлър където го вкарват в реанимация.
Реших, че е фейк.
Ама не било. Радвам се.

Ще  трябва обаче и Нова кръв да си припомня.

Общи условия

Активация на акаунт