Работа, CV-та, HR-и, съвети - 97

• 26 447
  • 771
  •   1
Отговори
# 705
Въпросът с бюджета и исканата от кандидата заплата е следвало да бъде изяснен на началния етап от подбора, преди да се стигне до писане на код. Изглежда съответният процес при Вас понакуцва.

# 706
Като е препоръчан какви интервюта? За местене на кашони и циганин от улицата да хванеш, ще ти ги премести, ама си е друго някой да го познава, ще знае дали краде, колко и какво може да работи, дали е дребнав и др.

# 707
  • София
E, как без интервю? Аз мога да съм препоръчала някой тотално неадекватен човек, че дори и за съвсем нискоквалифициран труд - нали някой трябва да го види, поне да се увери, че не е съвсем луд този кандидат. За повечето офисни позиции си има стандартни интервеюта, понякога повече по едно, а в зависимост от позицията - и някакъв вид задача/ тест. В компанията, в която работя има събеседване с ЧР, тест и интервю за всички позиции. За по-високите такива, може да има повече от едно интервю.

# 708
Говорите за различни сфери на работа, а и за различни населени места.

# 709
Тези ЧР дали могат да направят годишно приключване, дали могат да направят технически превод от и на какъвто и да е език, дали могат да освободят нещо от митница или да попълнят документите на ракиджиите, та интервюта ще правят.
Дипломирани оперативни счетоводителки не могат едно приключване да направят, едвам първични документи оправят, ЧР ще ме оценява.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 16:27 от Не се сърди, човече

# 710
Ъ, а защо ЧР трябва да умее тези неща? Все пак решението за наемане на този или онзи се взема от бъдещия му мениджър, или поне така трябва да бъде.

# 711
  • Somewhere far away
ЧР не те оценява, той те кани на интервю и гледа там няколко общи неща, води кореспонденция и подобни. Оценяването и реално това дали ще започнеш  работата или не, не  се взима от ЧР, а от мениджъри  на високи позиции.

# 712
  • Mars Hotel
Тези ЧР дали могат да направят годишно приключване, дали могат да направят технически превод от и на какъвто и да е език, дали могат да освободят нещо от митница или да попълнят документите на ракиджиите, та интервюта ще правят.
Дипломирани оперативни счетоводителки не могат едно приключване да направят, едвам първични документи оправят, ЧР ще ме оценява.

С така описаните умения защо се налага да ползваш връзки, за да си намериш работа, Буболина?

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 16:27 от Не се сърди, човече

# 713
Защото връзките ми знаят уменията. Унизително е да те пресяват по-некомпетентни от теб самия. То при нас не съм и чула да има такива, дано и да няма. Може би в мобилните оператори да има, защото за там срещам обяви.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 16:25 от Не се сърди, човече

# 714
Януари бях на интервю с управителя на една фирма, интервюто беше през агенция. Говорихме и с агенцията и с управителя за една заплата. След няколко дни ми се обадиха от агенцията, работодателя се бил спрял на мен, такава ли била заплатата - потвърдих. След 1 час получих официална оферта, с 15 процента под обсъжданата сума и текст "той каза, че може да ти плаща и повече, ама по-натам..."

# 715
Защото връзките ми знаят уменията. Унизително е да те пресяват по-прости от теб самия. То при нас не съм и чула да има такива, дано и да няма. Може би в мобилните оператори да има, защото за там срещам обяви.

Връзките/препоръката би трябвало да елиминират първичния подбор и да те водят направо на интервю, но не повече. На интервюто вече този, който наема трябва да си реши сам.

# 716
По натам да те потърси и за работа.

# 717
  • София
Януари бях на интервю с управителя на една фирма, интервюто беше през агенция. Говорихме и с агенцията и с управителя за една заплата. След няколко дни ми се обадиха от агенцията, работодателя се бил спрял на мен, такава ли била заплатата - потвърдих. След 1 час получих официална оферта, с 15 процента под обсъжданата сума и текст "той каза, че може да ти плаща и повече, ама по-натам..."

Ей затова в нашата компания тотално се отказахме да работим с агенции. На приказки - всичко могат. Накрая се оказа, че нямат дори база данни от кандидати, ами пускат сърчове в Линкед ин. Ми то това и аз мога да го направя...
Едните пък имаха чудната идея техен представител да присъства на техническите интервюта, за да се убедял, че се провеждат професионално Grinning Така де, да слуша човека какво питаме и после през агенцията да идват със заучени отговори. Ей сега.
А тези от аганцията, според мен, са запознати поне ориентировъчно с бюджетите за позицията. Ако кандидатът има очаквания и желания несъответстващи с нашите възможности - просто прекъсвахме процеса. Няма смисъл да си губим взаимно времето.

Тех гърл, не е било твоето място.  Тази от агенцията се е надявала да склониш на по-ниска заплата.
Желая успех.

# 718
С агенция би могло да се търсят някакви супер-дупер кадри и/или такива, които се "крадат" от конкуренти. За някаква обикновена позиция, айде пък, че не може да се пресеят стотина СВта и да се викнат на интервю 20ина човека.....

# 719
  • Melmak
Някои фирми просто не държат такива големи чр отдели, нямат рекрютмънт. И разчитат на агенция.

Някога, 2015 някъде съм кандидатствала по различни фирми, явно и агенции за подбор. През 2021 ми звъни някакъв младеж, попаднали на моето св и още ли съм работела в компанията Х… ами слава богу, не!

Общи условия

Активация на акаунт