Работа, CV-та, HR-и, съвети - 97

• 27 714
  • 771
  •   1
Отговори
# 240
По същия начин съм и аз. Изкарах 16 години в компания, за която има много и пребладаващо негативни мнения ...

Ариел, не ние сме злобните.
Ако постоянно се провалям в кариерата, може би проблемът е в мен, а не във всички работодатели и колеги.

Постоянно? Айде пак поредният хейт. Как от веднъж губене на работа се превръща в постоянно губене на всяка работа?
Пак казвам - стига с тоя хейт.

# 241
Бихте ли се явили на интервю за позиция при работодател, при който очевидно има текучество?

Прави ми впечатление, че на 5-6 месеца търсят човек за позицията.

Преди два дена бях в Бюрото по труда и се оплаках от ужасното отношение на работодател Х по време на интервюто ми с него.
Отговорничката ми прихна в смях: "-Вие сериозно ли там сте кандидатствала?! Последно имах клиенти с Бърн аут от тази фирма. За това са се държали така. Пържене и прегаряне на хората. Наемане за по няколко месеца и чакане на нови наивници."
Падна ми ченето - говорихме за реномирана фирма. Ако финансово не можеш.да си го позволиш поработи няколко месеца, ако ли не. Търси.

П.С. От въпросната фирма ми отказаха.

За 5 месеца работа масово са с бърнаут ли?

# 242
Бихте ли се явили на интервю за позиция при работодател, при който очевидно има текучество?

Прави ми впечатление, че на 5-6 месеца търсят човек за позицията.

Преди два дена бях в Бюрото по труда и се оплаках от ужасното отношение на работодател Х по време на интервюто ми с него.
Отговорничката ми прихна в смях: "-Вие сериозно ли там сте кандидатствала?! Последно имах клиенти с Бърн аут от тази фирма. За това са се държали така. Пържене и прегаряне на хората. Наемане за по няколко месеца и чакане на нови наивници."
Падна ми ченето - говорихме за реномирана фирма. Ако финансово не можеш.да си го позволиш поработи няколко месеца, ако ли не. Търси.

П.С. От въпросната фирма ми отказаха.

За 5 месеца работа масово са с бърнаут ли?

Може и за след 1 година да са били с бърнаут. Може и след 5 месеца. Не ми е държала отчет за клиентите си, но е възможно и за по-малко време да получиш бърнаут в зависимост от натоварването. Не съм психолог, че да знам границите на хората.

# 243
Интересно ми стана. Неквалифициран труд, в консервна фабрика примерно, 35-40 часа работна седмица и работниците се бърнаутват за 5 месеца.

# 244
Какво ти е интересно, забравихте ли Вермилион, която заключваше тоалетната на работниците, спираше им радиото и им правеше други мизерии? И после се чудеше, че на работниците има бонус,а на нея няма.

# 245
  • София
Ариел пък искаше да чопли чужди болнични, че не били бърнаут.

# 246
Ариел пък искаше да чопли чужди болнични, че не били бърнаут.

Разлика от небето до земята - в конкретния случай виждах, че няма никакъв бърнаут, а нежелание за работа защото с тоя номер се излизаше постоянно. И другото което е като работодател нямаш право да научаваш диагнозата на работника си (поне в Германия е забранено). Аз мога всичко да му кажа пък реално да съм със сополи, които за три дни да минат. Виж друго си е да идеш при личния лекар и да поискаш един месец болничен понеже те "тормозят". Как лекарят ще реши дали си симулант или не? Точно никак.

# 247
  • Somewhere far away
Лекарят ако е съвестен и честен и вижда, че всичко ти е наред, просто няма да ти даде болничен.

# 248
Ако трябва да съм честна, още не съм чула и видяла такъв лекар. Grinning

# 249
  • София
Ариел, едно не желаеш да схванеш. Не е ок непрекъснато да се ровиш в чужди работи и да си в постоянен конфликт с някой, било шеф, било колега, било роднина.
Подобно поведение се забелязва лесно и рязко намалява шансовете ти за работа.
Така оплюваните от теб ЧР и работодатели имат доста повече опит от теб в подбор на персонал и конфликтен човек няма да наемат, дори и да е с повече опит от друг. Аз, от твоите писания, не съм забелязала да имаш някакъв, кой знае какъв опит, така че и това не те измъква от борсата.

# 250
  • Somewhere far away
Аз съм. Моята лична е точно такава, но ми е ясно че масово се раздават болнични вместо ваканции, така че омагьосания кръг си 
 се върти.

# 251
Аз съм. Моята лична е точно такава, но ми е ясно че масово се раздават болнични вместо ваканции, така че омагьосания кръг си 
 се върти.

Когато обаче аз го напиша съм злобна, конфликтна и какво ли не.
И между другото, когато лично си засегнат от вечното отсъствие на колегите ти е нормално да не си много щастлив от този факт.

# 252
  • София
Може да има друго заболяване и да е написано бърнаут. Не е редно да се ровиш в чуждите болести и да преценяваш.

Не ми се пишат локуми, но понеже тук не е конфиденциално, карат ни да ги пращаме на ТЛ-а и едни други хорица, аз бих взела болничен за настинка, ако ми има друго, което не искам да се разнася.

# 253
Когато като лекар пишеш друга диагноза, за да може пациента ти да не работи ставаш съучастник.
Но понеже не може да си сигурен дали лъже или не - даваш болничен и толкоз.
Масова практика е - говорила съм с много мои приятели, които са пропищяли от това.  После самите те се преработват и се разболяват заради симулантите.
Омагьосан кръг.

# 254
Въобще не ме интересува кой си взима болничен. Това е проблем на мениджмънта, не мой. Чак пък толкова да гледам в чуждата градина.

Общи условия

Активация на акаунт