Работа, CV-та, HR-и, съвети - 97

• 26 976
  • 771
  •   1
Отговори
# 525
Тези дни съм много черна и лоша и едва се сдържам да не викам...  Една бременееща кифла ми къса нервите. Такова тъпо същество, нагло и алчно и нахално. Дано да се разкара по-бързо. Друга, след майчинство, от партньорска фирма, все ми се извинява че понеже миналата или настоящата седмица била болнични не е в течение и не може да ми помогне... Ама аз не искам помощ бе, искам да си вършите работата, за която ви плащаме... Утре вече ще се оплача на шефа ѝ, ако не се справят да назначат още един там.
И всеки иска от мен майка си и баща си Persevere поне си го изкарах сутринта на голямата шефка и следобед беше така изненадващо отзивчива... Ти да видиш. Явно трябва да използвам по-високи октави, това го умеех едно време.

# 526
това с помагането го играхме и ние
не, нямам нужда някой да ми 'помага', има работа за вършене и ясно трябва да се определи кой какво ще прави,
'помощ' е да ти сменя ролката на плотера
ама не бяха единични дебатите с шефа,
то аз съм си изработила стратегия, не ходя на работа да се карам с хората, минавам през ръководството, той да си им обяснява кое било-не било тяхна работа... аааамаха аман от скатавки

# 527
  • Melmak
Бях писала преди за непоздравяващата сутрин колежка.

Вече и “довиждане” няма. Само си хваща багажите и просто тръгва изведнъж. 😁😁😁

Интересното е, че ако иска нещо от мен (което винаги е свързано с работа и никога не отказвам) ми говори на умалително, чак гальовно име. Примерно ако съм Цветелина не Цвети, а Цветенце! 😁😁😁

# 528

В нашия офис не е задължително да се поздравяваме Simple Smile  Отначало ми беше малко странно, но после свикнах с фирмената култура. По-скоро философията е, че поздравът разсейва останалите.

# 529
  • Пловдив
Здравейте, имам ли право да работя на втори трудов договор на 4ч, ако първият ми е на 6ч? Благодаря.

# 530
Можете да работите на втори трудов договор, общо имате право на максимум 12 часа на ден по всички трудови договори, на които работите. Трябва само да проверите има ли в основния ви трудов договор някакви забрани - например да работите в конкурентна фирма или на позиция, която води до конфликт на интереси с основната ви работа. В някои фирми има и изискване за уведомяване, ако сключвате втори трудов договор, точно с цел да се избегне работа за конкуренцията или конфликт на интереси. Сега, ако втората работа е асистент на болен човек, не мисля, че имате задължение за уведомяване, освен може би за някои категории държавни служители.

# 531
  • Пловдив
Не е асистент на болен човек. Работа във фирма в съвсем друга сфера. Нямам подобни клаузи в ТД.
А длъжна ли съм да уведомя основния си работодател за сключването на втори ТД?

# 532
Не е асистент на болен човек. Работа във фирма в съвсем друга сфера. Нямам подобни клаузи в ТД.
А длъжна ли съм да уведомя основния си работодател за сключването на втори ТД?

В закона май не пише изрично, че си длъжна да ги уведомяваш. Но мисля, че те ще разберат така или иначе по осигуровките, защото и другия работодател ще внася такива (освен ако с първия не си над максималния осигурителен праг).

# 533

В нашия офис не е задължително да се поздравяваме Simple Smile  Отначало ми беше малко странно, но после свикнах с фирмената култура. По-скоро философията е, че поздравът разсейва останалите.

е, не, сериозно ли?

Колко пък да разсейва една проста учтивост?

# 534
  • София

е, не, сериозно ли?

Колко пък да разсейва една проста учтивост?

И аз се шокирах. Но пък това показва докъде сме се докарали като нация и хора - тотално опростачване. Та нас като деца ни учеха на улицата да поздравяваме съседи и познати... Все пак, независимо от културата - мисля, че едно добро утро или довиждане няма да разсее никого.

# 535
  • София
Аз си мислех, че да кажеш "Добър ден" и "Довиждане" е елементарно възпитание, не фирмена култура Grinning Аз си поздравявам колегите, че дори и ги питам как са, не ми е хрумвало, че ги разсейвам, както и мен не ми пречи някой да ме пита как съм - ако мога, отговарям, ако съм в среща, човекът, който ме пита, вижда и не е голяма драма, че не съм отговорила Simple Smile

# 536
  • Melmak
За първи път чувам такава фирмена култура. При нас не е прието да не се поздравяваме. Дори нормален смол толк е ок. Понякога мениджъра си взима кафе и идва по-близо до нас да си кажем 5 приказки, общи, но все пак някаква комуникация.

Но това с липсата на “довиждане” направо ме шокира.

# 537
Ако офиса представлява някой огромен open space наблъскан като мравуняк бих я разбрал тази политика. То в такъв офис това би бил най-малкия проблем.

# 538
Работех в една фирма с малък колектив, нагърбена и с позиция на ТЛ. Никой от колегите не поздравяваше за добро утро, никой не казваше довиждане. Сутрин идваха намръщени, кисели и даже заядливи. Настроението им, естествено оказваше лошо влияние на качеството на работа. Споделих това със служителката, която (беше новоназначена) и правеше подбора на кандидатите. Отговора й беше "Е, па не може всички да са щастливи рано сутрин." Другото, хитро и удобно го пренебрегна.
Останах потресена, наистина..
Това за "рибата се вмирисва откъм главата" е абсолютно и доказано вярно.
Както и това, че "една птичка пролет не прави". 😐

# 539
  • София
Тези дни сме събрани от кол и въже от най- различни екипи и май даже има от друга компания. Поздравявам всички и като мина през различните части на оупън спейса, казвам довиждане на "групите". Вчера само махнах на единия от екипите точно за да не ги разсейвам, защото имаха кол и повечето ми се усмихнаха и махнаха също. Хем знаете, че при нас не е рай, но това е базово възпитание...

Fb, и ние ходим на пръсти около бременната. Тя ни разпитва дали има болни, сякаш ще отидем да я заразим и като цяло обикаляме като пчелички, да не я натоварваме с работа, да не се стресирала. Ама не е излязла в болнични, взима си заплатата. Аз не съм съгласна да си завъртам света около чужда бременност, пък другите - кучета ги яли. Едно такова настроение витае. И ние трябва да ходим в офиса, тя - не. И аз невинаги съм в кондиция, сега имам доста болки, ама си ходя, след като не съм болничен.

Общи условия

Активация на акаунт