Работа, CV-та, HR-и, съвети - 97

• 26 516
  • 771
  •   1
Отговори
# 570
Ти и да имаш "доказателство" за тая уговорка а да не е устна, не виждам каква работа ще ти свърши в случая.
Непрофесионално си е, факт. Те се излагат така. Нормалното е като се отменя уговорка, да си кажат. Но то вече кое ли е нормално, всичко може да очаква човек...

# 571
Събират кандидати безразборно, без значение дали поне малко отговарят на профила. Случвало ми се е и на мен много пъти - примерно аз съм фризьорка на кучета, някоя фирма си търси дресьор на лъвове - давай, нали все са животни Joy
Разчитат, че като предложат сто кандидата, все един ще се окаже подходящ. Не е професионално, и в тази сфера както навсякъде има хора, които са там само за да изкарат някакви пари.

# 572
Много ме дразнят в последно време. Станали са по-досадни и от брокерите. Не повечето въобще не отговарям, защото то си е чист спам - някакви позиции, които нямат НИЩО общо с профила ми, ама защото там имало някакъв език...е, сериозно ли? Обаче и не се отказват, по няколко пъти пишат. Grinning

# 573
Звучи сякаш просто имитират дейност.

# 574
Аз поне да знаех за каква позиция ставаше дума да преценя колко има общо с профила ми, ама... Всъщност в първия случай ми казаха - уж като предната ми позиция точно т.е. на прима виста подходящо, но без никакви детайли. Във втория и позиция не разбрах. Може и да е някаква хипотетична в бъдещето още недефинирана Simple Smile
Добро сравнение с брокери, остава усещане за някакво превантивно атакуване с цел запасяване с кандидати напосоки. Не знам дали имат полза да имитират дейност.

# 575
  • Melmak
Аз също мисля, че просто мениджъра не е харесал кандидата или позицията се затваря, замразява и т.н.

# 576
И така да е, гоустванено на кандидата без никаква обратна връзка е крайно непрофесионално, още повече при вече уговорено интервю.

# 577
Моят рекорд е три пъти насрочване на интервю за една и съща позиция от агенция и отменянето му в последния момент. Казах им, че това е несериозно и да не ме търсят повече за тази позиция.

# 578
Това е супер несериозно. Представи си после какви ще са в работата....

# 579
Здравейте! Не знам къде да си задам въпроса, затова ще е тук. На 18г съм, студентка и едновременно с това съчетавам шофьорски курсове, които проточих много време а инструктора ли не смята че съм готова за изпит(аз също). Искам да започна работа защото родителите ми не ме осигуряват особено много финансово, а това с което се занимавам за да изкарвам някой друг лев далеч не е достатъчно. Бихте ли ми дали някой съвет?

Пробвай да кандидатсваш в ДМ на четири часа. Аз като студентка работех там, съобразяват се с лекции и изпити. Работата не е твърде трудна физически. В момента на четири часа заплатата им е 868 лева чисто, като имат и допълнителна здравна застраховка и ваучери. За студенти е много удачно.

И аз съм си мислела да опитам в ДМ, благодаря ви!

# 580
Това с гоустването на кандидат след интервю не мога да го разбера.
Кое му е толкова сложното в това да изпратиш един имейл или да се обадиш, за да кажеш на човек, че е одобрен/неодобрен?
А с какви интервюиращи се сблъсках скоро: "Смятате ли, че като не сте завършили Софийски университет сте толкова добре подготвена за позицията, както кандидатите, които са?"Animal See No Evil

# 581
  • София
Зависи за какво ниво и каква специалност е позицията. Ако е буквално след обучението, не е чак толкова фрапантен въпрос. Просто сме свикнали барманите да стават мениджъри и се нормализира липсата на каквито и да било изисквания.

# 582
Зависи за какво ниво и каква специалност е позицията. Ако е буквално след обучението, не е чак толкова фрапантен въпрос. Просто сме свикнали барманите да стават мениджъри и се нормализира липсата на каквито и да било изисквания.
Беше за стартова позиция.
В обявата дори беше споменато, че могат да кандидатстват и студенти, които са завършили семестриално, но още не са минали държавни изпити.

# 583
Беше за стартова позиция.
В обявата дори беше споменато, че могат да кандидатстват и студенти, които са завършили семестриално, но още не са минали държавни изпити.

И на мен ми прави впечатление, че търсещите хора на стартова позиция нямат ама никаква реална преценка за това, което предлагат.
Бях на интервю преди може би почти година където точно за такава позиция искаха невероятни квалификации.
Фирмата все още не е наела човек. И все още търси.

# 584
Знам че не трябва, но почвам да се отчайвам вече.
Прилагам CV по европейски стандарт, диплома, която не е с нисък успех, сертификати за език и допълнителни квалификации...все си мисля, че не е достатъчно.
Ако ме извикат на интервю - нищо след него. А след няколко седмици обявата е пусната отново.

Общи условия

Активация на акаунт