Работа, CV-та, HR-и, съвети - 97

• 26 542
  • 771
  •   1
Отговори
# 435
Обикновено, когато ръководителят на екипа освобождава някого от задачи, гледа да го махне, когато задачите му станат нула и е леснозаменим.

# 436
Лошото е, че тя ме вкарва в обяснителен режим. Тя толкова добра и услужлива, а аз неблагодарна и агресивна към нея. Няколко пъти се намесва в задачи, които са възложени конкретно на мен. В един момент не издържах и отидох при шефа. Казах му, че така не мога да работя. Той перфектно знае. Даже като усети, че за разминавания с нея го търся, веднага реагира и показа, че не я харесва, че целият екип си имал проблеми с нея. Даже го помолих да ме премести, ако може. Имам друга колежка, с която можем да работим чудесно в екип, но не ме събира с нея, а с тази, която е старо куче медалист и няма да мръдне от стаята, а аз трябва да съм там, защото съм ключова позиция. От няколко разговора с него и от това, което съм чувала от другата колежка ( защото и нея товарят със задачи на проблемната), явно шефът иска да я остави с минимум задачи, защото се е нещо главозамаяла и взела много насериозно, но се опитва да го направи подмолно. Така ние с третата колежка сме претоварени, а аз конкретно в конфронтация с тази, която е обект на постингите ми. Още повече, че неща, които тя е правила 10-ки години, в един момент се тръскат на мен и то неща, с които нямам опит. Цялата стара информация, която може да ми бъде полезна, е при нея. То отвътре ѝ идва да раздава акъл, да ме поправя и да спори. Но за едно раздава акъл, а друго, което е важно, не казва и става пълна каша. А аз и вече не искам сякаш да ставам специалист по всичко, защото изпушвам отвсякъде. И си мисля, че да, най-накрая аз ако не си тръгна, ще освободят мен.
Той може и да иска да я принуди поради заменяемост да напусне, ама тя си е изкарала целият професионален стаж в тая фирма. Толкова лесно няма да се даде.

# 437
Не схващам логиката тя да се реши да се маха, защото няма работа, а пък получава заплата. По-скоро купон ще направи.

# 438
Не схващам логиката тя да се реши да се маха, защото няма работа, а пък получава заплата. По-скоро купон ще направи.

А, колко му е да ѝ предложат друга длъжност, по-подходяща за нейните качества, да я сложат на изпитателен срок и да не издържи изпитателния срок. Или да съкратят щата и да измислят чисто нова длъжност за същата работа

# 439
Според мен няма да постъпят така гадно. Шефът ни е прекалено добър човек, за да се изгаври така с дългогодишен кадър.

# 440
Така изглежда и явно обича да избягва конфликти. Въпроса е какво ще направи ако му се наложи да избира между двама служители.

# 441
Здравейте! Не знам къде да си задам въпроса, затова ще е тук. На 18г съм, студентка и едновременно с това съчетавам шофьорски курсове, които проточих много време а инструктора ли не смята че съм готова за изпит(аз също). Искам да започна работа защото родителите ми не ме осигуряват особено много финансово, а това с което се занимавам за да изкарвам някой друг лев далеч не е достатъчно. Бихте ли ми дали някой съвет?

# 442
Кол център? Почасова работа в някоя верига? Зависи какво учиш, колко време имаш и така.

# 443
  • Melmak
Али, какво учиш? Какво умееш? Питам за да те насочим.

# 444
Али, какво учиш? Какво умееш? Питам за да те насочим.

Уча реставрация в НХА, имам много практическа работа и учене, нямам опит досега с работа, рисувам основно

# 445
Али, винаги нещо е за сметка на друго нещо.... Ако искаш да си сериозна в ученето, с практика и т.н., няма как да си на целодневна работа. Просто няма как да съчетаваш. Опитай вечер в някое заведение, но и там не е лесно. Вариант е в магазин нощни смени... Каквато и работа да е, ще си скапана на другия ден.
Възможно е да рисуваш и да даваш някъде за продажба на консигнация.

# 446
Щом рисуваш, може би си сръчна. Ако правиш някакви хендмейд неща? Така ще можеш да продаваш, когато си завършила дадено нещо. Ако в този период се налага повече да учиш, няма да работиш и така ще разпределяш сама времето си. Но и доходите ще са несигурни и плаващи.

# 447
Щом рисуваш, може да опиташ да потърсиш място в някоя от фирмите, които организират рисуване с вино. Като съм ходила, част от инструкторите (не знам това ли е правилният термин) са били студенти в НХА.

# 448
Арт работилници за деца? Гледане на деца?

# 449
  • Melmak
Графичен дизайн?

Изработка на карикатури?

Общи условия

Активация на акаунт