Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 90

• 28 353
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, бременна съм 6гс, от вчера имам по-червена кръв, посетих спешен кабинет, видя се че ембриона е добре, има сърдечна дейност. Нямам отлепване, нямам хематоми. Не можаха да разберат от къде идва кървенето. Нямам активно кървене, с ежедневна превръзка съм, дори на превръзката не пада, а само при забърсване с тоалетна хартия. Увеличиха ми утрогестана 3х2 (макар че имам изследван и е хубав)
Но шпа 3х1. Понеже съм с тромбофилия и до установяване на сърд. Дейност по препоръка на АГ пиех аспирин. Като видях зацапване в понеделник го спрях. От хематолог имам препоръка за фраксипарин от пол.тест, който вчера дежурната АГ ми го изписа. Моето АГ каза да не го бия сега, докато имам кръв и пия дицинон 2х1 и витамин С. Отделно съм на програф и зарзио още от преди кървенето.

Наистина кръвта е мн странна, нямам всеки път при забърсване с тоалетната хартия, но понякога пада нещо повечко и мн се стряскам.

Има шанс бременността да е успешна, нали? Понеже ми е 3та Б, след два аборта точно в 6-7 гс.
Надявам се и терапията да е адекватна… Sad

Има шанс, разбира се. Не знам с каква мутация си, но аз лично бих си слагала НМХ и сега. Някои от мутациите водят именно до спонтанни аборти в ранните седмици и именно НМХ предпазва да не се случат. Аспирин обикновено предизвиква кървене, не НМХ. Аз също имах зацапване в 7 гс, беше кафеникаво, както и частично отлепване на сака. Не ми спряха НМХ.

# 271
Благодаря ви, момичета.❤
Нискорискови са ми мутациите : хетеризигот на ПАИ и хетеризигот на АСЕ. С предните 2 Б не съм била на НМХ. То и сега още не съм, само аспирин пиех, защото съм с ИР, а тя също сгъстява кръвта.

# 272
Благодаря ви, момичета.❤
Нискорискови са ми мутациите : хетеризигот на ПАИ и хетеризигот на АСЕ. С предните 2 Б не съм била на НМХ. То и сега още не съм, само аспирин пиех, защото съм с ИР, а тя също сгъстява кръвта.
Моите са хетерозиготи PAI, Factor XIII, TAFI, но си спазвах каквото ми препоръчва АГ и консултацията в началото с хематолог. Много ми беше объркано в първите седмици какво да правя и да приемам.

# 273
Планът ми за сега е да пия дицинон до Петък, до прегледа с моето АГ. И ако АГ каже, че са ок нещата, да почнем фраксипарина.
Страх ме е на своя глава да го почна фраксито с кръвоспиращото Sad
Ти пила ли си кръвоспиращо, докато си на НМХ?

# 274
Не съм, както казах само Фраксипарин 0.4 за 6 дена, заедно с Утрогестан (в различни дози, включително максималната до 22г.с., а от вчера отново ми го изписаха), Алеракт, Ношпа. Вече и витамини за бременни Пренатал и Биозин Мама, а сега и Магнерот. За други различни случаи - спрейове за нос Назориг и Виброцил, за киселини Гатард, гадене Антиметил, два пъти съм пила по един Парацетамол и Ентерол саше. Това май ми е всичко, което ми е изписвано за различните проблеми засега. А, и Макмирор за гъбички като вагинални глобули.

# 275
Здравейте, може ли да ми напишете изследванията които  трябва да си пусна в 18г.с ще пускам коагулация, анти ха, пкк, феритин, желязо и фибриноген. Освен тях кои са задължителните и препоръчителните?

# 276
Здравейте, може ли да ми напишете изследванията които  трябва да си пусна в 18г.с ще пускам коагулация, анти ха, пкк, феритин, желязо и фибриноген. Освен тях кои са задължителните и препоръчителните?

Това е въпрос за лекар, а и трябва лекар, за да разтълкува резултатите

# 277
Момичета адреса на който живея не е този по личната карта, дори града е друг. Как се процедира с акта за раждане,  градът в който ще раждам е София, и той е различен от настоящия. Дано разбрахте въпросът ми, че се обърках и аз.

# 278
Адресът на всички деца, до навършване на пълнолетие, е постоянният адрес на майката по лична карта.
Актът за раждане се издава по мястото на раждане, не по мястото на адресна регистрация на когото и да било.

# 279
  • България
Момичета адреса на който живея не е този по личната карта, дори града е друг. Как се процедира с акта за раждане,  градът в който ще раждам е София, и той е различен от настоящия. Дано разбрахте въпросът ми, че се обърках и аз.

Зависи дали имате брак с бащата. Ако нямате, трябва след като родите, бащата да извади декларация, че признава детето. Давате я на социалния работник. Някой път искат и декларация от майката. После актът се взима от архивът на Триадица от майката или бащата. Обикновено ви звънят да ви предложат опции според случая.

А относно адресът на детето мен ме питаха дали на моя или на бащата да го запишем (не сме от София и двамата).

# 280
Alina, и аз бях така почти през цялата бременност. Болки и зацапване още от ранните седмици. Правих изследвания за тромбофилия - излязоха ми доста мутации, но хетерозигот, т.е. ниско рискови. АГ настояваше за фракси, обаче хематологът каза, че няма нужда и че дори е по-рисково да ги бода, отколкото да не ги. Пиех Натаспин До 35 г.с., вкл. алеракт и утрогестан още отрано, после включих и магнезий от 16 г.с. Утрогестана го слагах доста дълго, може би до 17 г.с. После в 6ти месец започнаха контракции, пак слагах докъм 8ми месец Утрогестан. Родих на 10.02, преносено и здраво бебе, с предизвикване (терминът беше на 02.02), не искаше да излиза.

При мен зацапването и контракциите се оказаха чувствителна матка и кръвоносни съдове по шийката, които се пукат. Обаче при всяко зацапване, ходех на прегред, за да установим има ли отлепяне, бебето как е и т.н.

За мен направете консултация за още едно мнение. Аз се доверявах на проф.Димитров от Фемина.

# 281
Благодаря, че се включи КРР. Честито, бебче!
Предписанието на моя хематолог Тончев беше фраксипарин при положителен тест, не аспирин, защото може да предизвика кървене. Понеже АГ-тата казаха фракси след пулс, а и нямах и рецепта за фраксипарин ги послушах. Ама дали не съм сглупила…

Как може да се запише час при проф. Димитров? Би ли ме взел тука за 1-2 седмици?
Едит: видях в супердок, очудващо има доста свободни часове, найс.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 21:47 от alina22

# 282
Мнението на моя хематолог, също и на проф.Димитров е че ако мутациите не са хомозиготни, рискът е нисък. При останалите случаи се прави презастраховане, което обаче носи рискове, защото може да се получи обратен ефект, когато няма реален проблем.
Аз имам много повече мутации от теб и бях само на Натаспин, който дори не пиех редовно. По никакъв начин не се отрази.

Да, в супердок има часове при него във Фемина. Аз съм запазвала от днес за днес, което е учудващо.

# 283
Може ли да ми разчетете какви са тези неща в листа от прегледа. Благодаря предварително

# 284
  • Пловдив
https://smart-ss.org/fetalnata-morfologiya/
Ето тук са описани всички буквички какво означават. 🍀

Общи условия

Активация на акаунт