Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 90

• 28 299
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте! Възползвали ли сте се от масаж за бременни? Чета, че може да предизвика контракции. Трябва да се извършва от опитен масажист, разбира се, но все пак ми се ще да се допитам и до вас, тъй като няма много писано по темата.

# 406
Здравейте мами ходих на аг за първи път днес а разбрах че съм бременна на 04.01
Не помня последната дата на моя цикъл но помня че беше в края на ноември и ме хвана и в началото на декември опити за бебе правим от 20.12.24 а днес като обясних на лекарят че не помня дата си той прецени че съм на 12г.с взех да смята аз от 20.12 до днешна дата и ми излизат 9 с. Моля помогнете ми аз ли съм в грешка...

# 407
Вие сте в грешка, бременноста се смята от първия ден на последния цикъл, а не от 20.12. както вие броите.

# 408
На мен също откриха бактерия, веднъж в 4 месец, сега в 35 г.с. Бях на АБ + пробиотик задължително - Аксеф 500 и Имунохелб фемиб капсули. 
Не се притеснявайте, а вярвайте  на следящия АГ. Можете да отидете и на 2 мнение, но бактериите се лекуват по този начин.

Здравейте, мами!

В 30 Гс съм днес след преглед на резултаи от влагалищен секрет ми откриха стафилококи бактерия, изписаха ми унизин 325гр 2х1 за 6 дни, но съм доста притеснена понеже е антибиотик за когото пише че не е доказано дали вреди или не вреди по време на бременност.
От скоро съм записана при Аг за проследяване на бременност и нещо не се получава комуникацията  по междуни, питането ми е има ли мами който да са се сблъсквали с този проблем с бактерията

# 409
Много жени се сблъскват с бактерии по време на бременност - или във влагалище или във урина. Добре е да се лекуват и да има антибиограма към кой антибиотик е чувствителна бактерията.
В случая този антибиотик е от групата на пеницилините, които мисля че са разрешени по време на бременност.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 03:09 от rozi4ka222

# 410
  • София
Ами Тони, голяма жена си, защо не си следиш цикъла? Ние как да знаем в коя седмица си?

# 411
  • Телиш/Плевен
Toni petrowa, още през януари като писа, ти беше отговорено как се броят гестационните седмици. В случаи като твоя, се взима предвид големината на ембриона и така се изчислява. В тази тема можеш да прочетеш повече. И в тази също.

# 412
При мен в 14 г.с. откриха стрептококи алгавие, но АГ ми каза само 20 дни Лактажин което е пробиотик. Може би защото често дават рецидив и да не се тровя излишно с антибиотик понеже раждането е далеч ли?

# 413
Вие сте в грешка, бременноста се смята от първия ден на последния цикъл, а не от 20.12. както вие броите.
много благодаря❤️

# 414
Здравейте - излезе ми известие/напомняне в еЗдраве, че направлението за хоспитализация ще ми изтече на 7ми март, а плановото секцио ми е за дата скоро след това. Ще попитам и в болницата идната седмица, но някой да се е сблъсквал с това и дали е нещо фрапантно, или просто като изтече това, ще трябва да ми издадат ново?

# 415
Следящият АГ издава ново, ако няма раждане до 7. 😉

# 416
Момичета кашлицата не само, че не спира,но и от днес е със храчки. Изписани са ми eн ти тус сироп и хапчета за смучане, плюс парацетамол. Единствено ме притеснява да не вреди на бебето тази упорита кашлица. Много ме е страх, вие имали ли сте силна кашлица. Пия чайове, топли супи, правя гаргари със сода и сол и нищо не помага. Дайте съвети за облекчаване.

# 417
Ако не си, бих пробвала сироп гринтус.

# 418
  • София
Инхалации? Всеки път при кашлица равим инхалации вкъщи.Физиологичният разтвор разкисва секретите и по-лесно после се изкашлят.

# 419
🥀 N191, и аз имах до преди няколко дни. ЛЛ ми изписа Стодал, като каза че гърдите са чисти. Облекчава. Отделно си правя инхалации, едновременно като запаря чай с листа от жълт лук. Много успокоява, с лъжичка или без мед и парче лимон 🍋. Докато е горещ, дишам, после го изпивам.
Можеш във фуния от вестник да смелиш малко чесън и да дишаш изпаренията. Много помагат.
Вечерта, като си вземеш горещ душ, сложи на краката си (ходилата) торбички или чорапи със ситно нарязан лук - лекува белите дробове, а на гърдите компрес - да те затопли - мас, ракия и аспирин, на кашичка, отгоре вестник, найлон, може и за 20-30 мин да е, но облекчава. 🍀

Общи условия

Активация на акаунт