Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 90

• 28 306
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
Биозин мама и Осцилококцинум 2 по 1 е по добрият избор при бременност.
Започнете веднага с гаргари от сода и сол, чай с лимон и мед.

# 391
Аз така започнах в събота вечерта, биозин мама и сироп за кашлица Стодал, чайове с мед и лимон и гаргара. Ефект нула, влошавах се и се оказах с грип Б и изписани антибиотик и някакви други неща.
Дано при вас се размине само с биозин и чайчета, аз кашлям ужасно до степен въздух не мога да си поема, гърлото е ад също.

# 392
Изискванията за изследване на витамини (б12 и д) същите ли са като при небременни? Тоест да трябва 10ина дни пауза преди изследването?

# 393
Аз така започнах в събота вечерта, биозин мама и сироп за кашлица Стодал, чайове с мед и лимон и гаргара. Ефект нула, влошавах се и се оказах с грип Б и изписани антибиотик и някакви други неща.
Дано при вас се размине само с биозин и чайчета, аз кашлям ужасно до степен въздух не мога да си поема, гърлото е ад също.

😣😣😣 много съжалявам… не Ви ли помага антибиотика?? Мъжът ми след 6тия ден чак започна да кашля, мног гадна кашлица наистина, но и на двамата с детето антибиотика мн бързо им помогна Sad дано бързо да се възстановите! Пак звънях на АГ, но не ми вдигна и се чух с една позната мед сестра, та тя ми каза тонзилотрен и коризалия, чайове естествено и да просължавам с инфлуцид и лукчета. Попринцип не съм много фен на хомеопатията, но засега май с тях ще пробвам, утре пак ще звъня.

# 394
Благодаря ви, антибиотика едва от днес го почнах, дано има ефект защото наистина толкова зле и с ковид не бях преди години.
Дано при вас се повлияе с леката артилерия и се размине безпроблемно!

# 395
То и на мен изписаха АБ + пробиотик, кашлицата е ужасна, само тонзилотрен ме спасява, и лукчета с джинджифил.
Но аз успях веднъж да се възстановя с биозина, но сега много бързо слезе към гърдите.
Въпреки това, биозина не го спрях,а продължавам да го пия, заедно с другите хапчета.
Бързо възстановяване момичета.

# 396
Здравейте, бременна съм в 8+2 гс.
ЩХ преди 1 месец (още преди да разбера, че съм Б) беше:
ТСХ : 4,82
фт4: 16,46
фт3: 4,15

А днес, след 1 месец редуване на Л тироксин 50/75 мг.
ТСХ: 1,39
фт4: 16,40
фт3: 4,09

Това добри резултати ли са? Трябва ли консултация с ендокринолог?

# 397
Не Ви ли е казано кога да идете на контролен преглед ?

# 398
Не, само контролно изследване след 1 месец, което го направих.

# 399
Алина, ТСХ е добре. Трябва да е под 2. Другите стойности, ако са в референтните стойности, значи и те са добре. Ако не са, консултация с ендокринолог.

# 400
Не, само контролно изследване след 1 месец, което го направих.

Не е сериозно да си бременна и лекаря ти да не ти е дал час за следващ преглед/консултация. Понякога са с  немърливо отношение, защото за тях това си е ежедневие, но за нас е важно и когато стане така, ти си настоявай за час, изследвания и каквото ти се налага. Успех 🍀🤍

# 401
Здравейте,  днес разбрах че на две мои приятелки са им правили някаква цветна снимка, но на мен до момента това не ми е правено. Задължително ли се прави при всички бременни жени, и кога се прави. Или това е само преди инвитро процедура. Аз съм в 27 ма седмица.

# 402
Цветна снимка се прави при проблеми със забременяването, за да се види проходимостта на тръбите. Да се прави цветна снимка на бременни за пръв път чувам. Даже би било противопоказно, защото е облъчване с радиация
Здравейте,  днес разбрах че на две мои приятелки са им правили някаква цветна снимка, но на мен до момента това не ми е правено. Задължително ли се прави при всички бременни жени, и кога се прави. Аз съм в 27 ма седмица.

# 403
Цветна снимка на маточните тръби и матката ли говориш или на бебето ( при морфология)?

# 404
Здравейте, мами!

В 30 Гс съм днес след преглед на резултаи от влагалищен секрет ми откриха стафилококи бактерия, изписаха ми унизин 325гр 2х1 за 6 дни, но съм доста притеснена понеже е антибиотик за когото пише че не е доказано дали вреди или не вреди по време на бременност.
От скоро съм записана при Аг за проследяване на бременност и нещо не се получава комуникацията  по междуни, питането ми е има ли мами който да са се сблъсквали с този проблем с бактерията

Общи условия

Активация на акаунт