Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 90

• 27 562
  • 747
  •   1
Отговори
# 720
Аз бях така в 6г.с - ден след установяване на сак, ембрион и пулс., премина в кървене за няколко часа, после отново остана кафеникаво (ок. седмица - повечето от която прекарах в болница, после спря, след това отново за около седмица) - оказа се отлепване на околоплоден сак. Терапията беше около месец лежане, включително ядене в леглото, казаха ми физ. натоварване колкото да вървя до тоалетната, 3х2 но шпа, 3х2 утрогестан и веднъж дневно алеракт. Отлепването ми се видя на ехографа едва около 8г.с.

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 17:25 от genome

# 721
  • Благоевград
Аз в 5 г.с. също бях със зацапване. Уж не се видя отлепяне, но лежах в болница 5 дни на системи. Оказа се, че близо до шийката има един участък от по-рехава лигавица и от него е било зацапването, но това го видя друг лекар,ако в 9 г.с.

# 722
Здравейте!
В 5г.с. съм , днес получих силен гърлобол и го боря с чай с лимон , ще опитам да затопля и крачетата в топла вода с морска сол, гаргара със сол, някакви съвети и вие да дадете?

# 723
Момичета, някоя с бежово/кафеникаво течение в ранна бременност , 5+3 , има ли , на която се е развила добре бременността нататък.
Голямо щастие беше,но вчера получих зацапване. Бях на преглед видя се плоден сак с правилни размери , жлъчно мехурче не беше сигурна докторката, каза, че е рано.
Много се притеснявам...
С първата бременност не съм имала такъв проблем
И с първа бременност и сега имах еднократна зацапване в 5-6 та г.с., не съм имала проблем след това. Следете се и ако се повтаря тогава задължително консултация и повече почивка.

# 724
  • Благоевград
Еми таблетки и спрейове за гърло, които са подходящи за бременни - Грип вис, Тонзилотрен, Прополки. Мисля, че в тези случаи изписват и Биозин Мама.

# 725
Момичета, в 20 г.с. с предна плацента, първа бременност все още не съм усетила движението на бебето въпреки че на видеозон е много активно. Дали и на друга от вас се е случвало?🤍

# 726
Аз бях със задна плацента и към 21-2гс почнах да усещам, а пък с такава плацента би трябвало и по-рано да се усетят движенията.  Някои и в по-късни седмици усещат, особено като ни е първата бременност е по-трудно да се различат движенията. Ще се включат сигурно и други мами да потвърдят,  не сме сами Blush

Момичета, в 20 г.с. с предна плацента, първа бременност все още не съм усетила движението на бебето въпреки че на видеозон е много активно. Дали и на друга от вас се е случвало?🤍

# 727
Със задна плацента бях и аз, усетих бебето точно 21-22 г.с. за първи път. Нормално е, според мен да не го усещаш още. Някои жени усещат бебетата много рано, други по-късно. Различни сме. 🙂

# 728
Момичета, предложете ми хубаво столче за кола, ставащо за новородено и до 3-4г. поне, въртящо на 360 градуса, да не е изофикс. Има ли такова изобщо?

# 729
  • Телиш/Плевен
Момичета, предложете ми хубаво столче за кола, ставащо за новородено и до 3-4г. поне, въртящо на 360 градуса, да не е изофикс. Има ли такова изобщо?
В тази тема се обсъждат тези въпроси, в момента на последните страници точно столчетата се коментират.

# 730
Да, извинявам се, объркала съм темите...

# 731

Здравейте,
И аз бях така. В началото усещах нещо като бълбукане, но с времето се засили усещането и вече със сигурност знам, че принцесата си прави купон Simple Smile Не се притеснявайте, не е само при вас така. Моята Аг ми беше казала, че около 17-18 г. с. вече трябва да усещам, но аз усетих чак 22-ра. Явно наистина при всяка е различно. Аз съм с предна плацента, но бебето просто се е завъртяло и все едно ме рита в гърба и затова не съм го усещала явно.

# 732
Въпреки че казват, че със задна плацента ще се усети по-рано, а с предна по-късно, то моето с предна плацента го усетих за пръв път в края на 16г.с., а най-добрата ми приятелка със задна до 20г.с. още не беше усетила нищо. Просто всяка бременност е индивидуална, а щом на ехографа всичко е наред и си мърда, то няма какво да се тревожиш.
При мен с предната плацента дори сега в 31г.с. има дни, в които го усещам много силно, чак болезнено (в ребрата особено), целият ми корем се изпъва, видимо си личи къде е бебето, то има и дни, в които е обърнат и се усеща по-слабичко, точно като началните бълбукания, едвам едвам и ако ми го няма големия корем, то няма да се сетя, че има бебе там. Бях на преглед в такъв ден - нищо му няма, нормален пулс, нормално си се движеше на ехографа, но просто беше се завъртял навътре и ударите му по-скоро бяха към гърба ми, а не към корема и затова бяха притъпени.

# 733
Момичета, благодаря ви за отговорите, успокоявате ме с опита си повече от лекар❤️🙏 Цветя за всички вас!🌹🌹🌹🌹🌹

# 734
Момичета, гърдите ще ми се пръснат. Ама наистина! 14 седмица съм, със сина ми не беше такова чудо. То болка, то сини вени, странна текстура на ареолите... дайте съвет как да си облекча болката. Наистина такъв дискомфорт не съм изпитвала досега. Нося си вече сутиените за кърмене от предишната бременност, и те са ми малки!

Общи условия

Активация на акаунт