Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 90

• 28 297
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
Момичета кашлицата не само, че не спира,но и от днес е със храчки. Изписани са ми eн ти тус сироп и хапчета за смучане, плюс парацетамол. Единствено ме притеснява да не вреди на бебето тази упорита кашлица. Много ме е страх, вие имали ли сте силна кашлица. Пия чайове, топли супи, правя гаргари със сода и сол и нищо не помага. Дайте съвети за облекчаване.
Варена кола с 4-5 лукчета, разтопени в нея. Пиеш, докато е топла.
Не знам дали знаете, но кока кола първо е била създадена като сироп за кашлица.

# 421
Не мога да се свържа с АГ през уикенда, та се чудих дали Валидол може да се пие от бременни?

# 422
Ако е за успокояване, АГ ми каза Рескю спрей което е хомеопатия.

# 423
Ако е за успокояване, АГ ми каза Рескю спрей което е хомеопатия.

За сърцебиене.

# 424
Може да е от ниско кръвно. Проверете си го. Ако пиете еутирокс, и ви е голяма дозата, също може да имате сърцебиене.

# 425
Може да е от ниско кръвно. Проверете си го. Ако пиете еутирокс, и ви е голяма дозата, също може да имате сърцебиене.

Пия Еутирокс 25мкг^1, кръвното е малко нисичко, да, но то винаги ми е такова. Пусках хормони за ЩЖ, наред са - продължавам със същата доза.
На кардиолог съм в сряда, но просто исках да знам дали е противопоказен Валидола - 1 таблетка, може би вечер преди да заспя, тъй като сърцебиенето се проявява най-силно тогава.

# 426
Здравейте,мами!
Кога започнахте да усещате бебетата си? И какви са първите усещания? Аз съм в 18та седмица и усещам напрежение,лека болка странна и непонятна?

# 427
При мен за пръв път беше в края на 16г.с. Усещаше се като пукане на черва/газове, като балончета/бълбукане, но можеш да си го различиш от истински газове. После стана като леко секундно стягане на мускулче/тремор. В 18та седмица вече се и виждаше леко тупване/слабо подскачане там където мърда и таткото също го усещаше като си сложи ръката. Първата седмица не се усещаше ежедневно, но после вече всеки ден. Не бях много сигурна дали правилно усещам, но на прегледа в 18та седмица го усещах докато ме гледаха на ехографа, а докторът каза, че бебето е много активно и му е трудно да го измери, както и че определено правилно усещам движенията. Към 20та седмица вече си го усещах и как се обръща - там вече трудно го объркваш движението, защото е точно като в моментите, в които си мислиш "направо ми се обърна корема" Grinning Там някъде започна и ритане в мехура, рязък моментен спазъм все едно ще се изпуснеш всеки момент. Вече съм в 27 седмица и на всяко движение ми мърда целия корем вълнообразно, както и визуално може да различиш къде е бебето, защото се издува повече от нея страна. Болка от самите му движения не съм имала никога, освен дискомфортът, ако ме удари в мехура, защото се чувствам все едно ще се напишкам.

# 428
При мен за пръв път беше в края на 16г.с. Усещаше се като пукане на черва/газове, като балончета/бълбукане, но можеш да си го различиш от истински газове. После стана като леко секундно стягане на мускулче/тремор. В 18та седмица вече се и виждаше леко тупване/слабо подскачане там където мърда и таткото също го усещаше като си сложи ръката. Първата седмица не се усещаше ежедневно, но после вече всеки ден. Не бях много сигурна дали правилно усещам, но на прегледа в 18та седмица го усещах докато ме гледаха на ехографа, а докторът каза, че бебето е много активно и му е трудно да го измери, както и че определено правилно усещам движенията. Към 20та седмица вече си го усещах и как се обръща - там вече трудно го объркваш движението, защото е точно като в моментите, в които си мислиш "направо ми се обърна корема" Grinning Там някъде започна и ритане в мехура, рязък моментен спазъм все едно ще се изпуснеш всеки момент. Вече съм в 27 седмица и на всяко движение ми мърда целия корем вълнообразно, както и визуално може да различиш къде е бебето, защото се издува повече от нея страна. Болка от самите му движения не съм имала никога, освен дискомфортът, ако ме удари в мехура, защото се чувствам все едно ще се напишкам.
Ехаа
Аз съм 18та и нямам такива усещания 😅

# 429
Най-добрата ми приятелка до 20г.с. въобще не беше усещала нищо, което също е нормално. На мен ми бяха казали, че няма да го усетя много рано, защото съм с предна плацента. Но на всички прегледи вече ми казват, че е много енергично бебе. Както казах в 18г.с. на прегледа точните думи на доктора бяха "ако спре да мърда толкова може и да успея да измеря нещо".  На ехографа го виждах какви ритници ми раздава Joy

# 430

Пия Еутирокс 25мкг^1, кръвното е малко нисичко, да, но то винаги ми е такова. Пусках хормони за ЩЖ, наред са - продължавам със същата доза.
На кардиолог съм в сряда, но просто исках да знам дали е противопоказен Валидола - 1 таблетка, може би вечер преди да заспя, тъй като сърцебиенето се проявява най-силно тогава.

Не съм пила валидол, но предполагам ще има информация на листовката. За всеки случай питай твоя АГ.След хапване на шоколад, веднъж ми се случи сърцебиене. И за това отказах всичко шоколадово. Но аз не обичам и много шоколад, така че ми беше лесно.

# 431
  • София
Здравейте,мами!
Кога започнахте да усещате бебетата си? И какви са първите усещания? Аз съм в 18та седмица и усещам напрежение,лека болка странна и непонятна?

При мен усещанията започнаха много рано, около 16-та седмица. Нещо подобно на пърхане, присвиване, придвижване, но в началото много дискретно и ниско долу . По-нататък вече имаше потупвания, движения, удари, ритничета, въртене. Но нашата госпожица си беше доста активна, и след раждането не спира да тупка с крачета и да размахва ръчички. Не всички бебчета са така.

# 432
Здравейте,мами!

При мен усещанията започнаха много рано, около 16-та седмица. Нещо подобно на пърхане, присвиване, придвижване, но в началото много дискретно и ниско долу . По-нататък вече имаше потупвания, движения, удари, ритничета, въртене. Но нашата госпожица си беше доста активна, и след раждането не спира да тупка с крачета и да размахва ръчички. Не всички бебчета са така.
Аз не мога да определя какво усещам, странно е.
Едно леко напрежение ту от едната страна ту от другата.

# 433
Аз някъде към 18 гс взех да усещам, което ме изненада, понеже бях с предна плацента. Е, на прегледа в 20 гс, се оказа, че плацентата се е преместила и вече беше задна. Иначе и моето голямо ритане му удряше и сега като бебенце също доста си рита

# 434
Аз хем със задна плацента и чак 20гс почнах да го усещам без да се чудя дали е бебчо или е нещо друго..преди това може би имаше нещо като гъделичкане и пеперуди.. но не бях категорична какво усещам

Общи условия

Активация на акаунт