Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 90

• 27 588
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
При мен се наложи от веднъж, защото ми действаше много зле. Докато го пиех, не можех да стана от леглото - постоянно ми се виеше свят. Но спирането стана след консултация със следящия АГ
Момичета, как спряхте Дуфастона 3х1? От веднъж или по схема?

# 691
Момичета, как спряхте Дуфастона 3х1? От веднъж или по схема?
На мен ми предстои спиране. Пия го още от установяването на бременността - 3х1. Като се записах на ЖК, наблюдаващото ми АГ каза, че трябва да е по схема и да се намалява плавно. Първо се минава на 2х1, после 1х1 и тогава се спира. Не трябва да е рязко, не било хубаво. Приемам го от два месеца. Но не знам в какъв интервал от време ще е това намаляне.

# 692
Здравейте! Мога ли да ви попитам две неща като предварително се извинявам за дългия пост. 1. Тъй като съм бременна с второто си детенце и съм в началото на бременността, малко се притеснявам какво ще е с две деца. С мъжа ми също си го говорим, синът ни е на 4г. през септември започва училище, той е много добро дете, послушко голям, има си обаче и той неговите лоши моменти (в Англия започват от 4-5г.), аз се страхувам от промяната, от това дали ще се справям с всичко вкъщи и как ще се напаснат нещата с двете деца. Сигурна съм, че мъжът ми ще ми помага много, защото е чудесен баща и съпруг, но пак ми е едно много свито отвътре, моля за съвети и идеи как да преодолея тази тежест и притеснение. Как се справяте тези от вас с по две малки дечица? 2. Преди две години и половина ми се отключи страх от пътуване със самолет преодолях го някак си с терапия, но оттогава не съм се качвала в самолета без да пийна 2-5мг диазепам или ксанакс, което ме успиваше и ми действаше много леко и отпускащо. Следващата седмица отиваме в Португалия с мъжа ми и детенцето ми, но аз си умирам от страх за този полет, тъй като е забранено взимането на такива силни успокоителни по време на бременност, а нищо друго не ми помага. Моля ви и тук за съвет какво да предприема, да се консултирам ли с джи пи то и да им обясня и те оттам дали могат да ми помогнат? Много благодаря и извинете ме отново за дългия пост! Simple Smile)

# 693
Някой дали може да разясни за изследването за тромбофилия - като ида в лабораторията просто да обясня, че съм бременна и че искам да си направя такова изследване или ще им трябва някаква по-подробна информация? Четох за вродена, придобита, това различни изследвания ли са?
Нямам проблем, да чукна на дърво, но имам много свободно време да чета ☺ и реших превантивно да пусна и това, защото като гледам е направо плашещо често срещано.

# 694
Аз отидох в Геника - казах, че искам да направя основния пакет за тромбофилия. Това им е пакетът за вродена тромбофилия. Докато си чакам реда да ми вземат кръв ми дадоха да попълня декларация - защото е генетично изследване. Трябваше да запиша причина и от кого ми е назначено изследването. Писах АГто и причима бременност. После докато едната жена ми взимаше кръв, другата оправяше данните и ме попита в коя седмица съм и да го запиша също в декларацията. След като ми излязоха резултатите ги занесох при АГ, тя не знаеше, че съм си пуснала, но знам, че по принцип проследява и за тромбофилия, та даже беше доволна, че съм ги пуснала преди да ми каже тя. Тъй като ми излязоха няколко хетерозиготни мутации, то ме прати да изследвам и още няколко фактора, но ги написа на талон и просто ги дадох в Геника. Не ми вземаха повторно кръв, защото имаха предната проба, та само платих допълнителните изследвания.
Та на своя глава просто като разбрах, че съм бременна отидох и пуснах преди да ме попита АГ.

# 695
genome, благодаря, ще проверя. А за придобита не е ли също важно да се направи изследване? Гледам, че навсякъде предлагат само пакети за вродена. Доколкото разбрах за придобитата е типично да създаде проблеми в по-късен етап на бременността. Ще ми се да изследвам и двете.

# 696
genome, благодаря, ще проверя. А за придобита не е ли също важно да се направи изследване? Гледам, че навсякъде предлагат само пакети за вродена. Доколкото разбрах за придобитата е типично да създаде проблеми в по-късен етап на бременността. Ще ми се да изследвам и двете.
Ами да си кажа честно, тъй като съм без терапия за моите хетерозиготни, защото се водят нискорискови, засега нямам проблем и не знам какво се изследва за придобитата. Като пакет ми е изследван основния за вродена (Factor V Leiden, Prothrombin, PAI-1, ACE I/D)  + TAFI, Factor XIII, MTHFR допълнително назначени. Пускани са ми и фактори за кръвосъсирването - Д-димер, фибриноген и т.н.

# 697
D.T.sun, за тромбофилиите най-добре попитай в тази тема https://m.bg-mamma.com/?topic=1711278

# 698
Здравейте, момичета,
Някоя от вас ползвала ли е виетнамско чудо по време на бременност. Много ми беше запушен носът и се намазах еднократно, но сега съм притеснена да не стане нещо с бебенцето. В петия месец съм.

# 699
Момичета, имам питане
Може ли в седми месец да се отиде на ехограф за гърдите? Не знам дали обяснявам правилно. Не рентгенов, а такъв, с който гледат всички органи, същия като при АГ (примерно). И до колко е показателен предвид, че гърдите в този период са по - различни, отколкото при не бременни жени...
Цитирам се, защото остана на предната страница. Никой нищо не каза.....

# 700
Момичета, имам питане
Може ли в седми месец да се отиде на ехограф за гърдите? Не знам дали обяснявам правилно. Не рентгенов, а такъв, с който гледат всички органи, същия като при АГ (примерно). И до колко е показателен предвид, че гърдите в този период са по - различни, отколкото при не бременни жени...
Казва се ехограф на млечни жлези. Какво ви притеснява? По принцип би трябвало да няма проблем да се отиде, все пак не е рентген, но пращат в случай на проблем с кърменето, както и след приключване на кърменето.
Аз в момента кърмя и щях да ходя, заради едно запушване на млечен канал, но ми се оправи по други начини и така и не отидох.

# 701
Момичета, имам питане

Ехомамография ни е включена в профилактичните изследвания на работа, и следящият ми лекар каза че мога да отида

# 702
Притеснява ме, че не съм ходила от преди стимулацията, затова попитах...

# 703
Може да се отиде, ползвала съм тази услуга. В клиниката, в която се следя, дори е включено в пакетите по ЖК. Допускам, че прегледът трябва да е с по-особено внимание (или извършен от по-добър специалист), с оглед променящата се гърда и възможността нещо да остане скрито.

# 704
Здравейте , в 5 г.с. съм
Стори ми се на тоалетната хартия , като се забърсах , че леееко розовее но не съм сигурна, защото тоалетната ни хартия има шарки. По бельото нямам нищо
Ако има нещо би трябвало да се вижда хубаво и да не се чудя, нали така.
Втора бременност ми е, първия път не съм имала зацапвания, но сега имам едно течение , което от време на време жълтее и ме притеснява.

Общи условия

Активация на акаунт