За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 23 222
  • 765
  •   1
Отговори
# 600

Някой има ли представа какво е това? ЛЛ казва, че са мастни образувания, но на мен не ми изглеждат на такива!

# 601
  • Sofia
Здравейте, кога спряхте да стерилизирате шишета и биберони?

# 602
Здравейте, кога спряхте да стерилизирате шишета и биберони?
Аз съм привърженик на теорията, че шишетата се стерилизират винаги (тези за АМ/кърма). Причината е, че не може да се измият перфектно и може да завъдят бактерии. След 6-тия месец спрях да стерилизирам всичко без шишетата - чашки, лъжички, купички и т.н.

# 603
  • до най-прекрасния мъж
До около 10-месечна възраст. Смятах да стерилизирам до 6-месечна възраст, но беше през лятото и реших да продължа още известно време. На АМ беше моето дете.

# 604
  • Пловдив
Аз съм от онези, които никога не съм стерилизирала.

# 605
Здравейте! Беба от 10 дни вече хапва пюре , забелязвам , обаче че е почнала много пъти да ходи по голяма нужда . Преди пюретата беше по 1,2 на ден , а сега по 4 пъти . Нормално ли е?

# 606
Здравейте! Беба от 10 дни вече хапва пюре , забелязвам , обаче че е почнала много пъти да ходи по голяма нужда . Преди пюретата беше по 1,2 на ден , а сега по 4 пъти . Нормално ли е?
Ако не и даваш нещо разхлабващо най-вероятно е период. Ние имаме периоди, в които ходи по 1 път на ден, а след това периоди по 3 пъти. То и при големите хора е така. Важното е да няма разтройство.

# 607
Ако не и даваш нещо разхлабващо най-вероятно е период. Ние имаме периоди, в които ходи по 1 път на ден, а след това периоди по 3 пъти. То и при големите хора е така. Важното е да няма разтройство.

Нищо разхлабващо не давам

# 608
Марина на колко месеца е детето?

# 609
Марина на колко месеца е детето?

На 5

# 610
Здравейте, бебето ми е на 8++, беше болничко с вирус и съответно от неразположението, кашлицата и сополите, храненето намаля, яде пюрета, каши ..но основно на кърма, има по 8 инхалации на ден плюс антибиотик...повръща от кашлицата има и воднисти ипражнения през ден..но най-ме притесни малкото на црой пишкани памперси..вода предлагам, хидратин, ако не иска да пие давам със спринцовка, имаме час за нефлолог чак в петък, но до тогава ще се побъркам, като педиатърката нищо не казва конкретно....
Има ли сте подобен случай?

# 611
Здравейте
Днес забелязах че на бебо долният венец е бял.
Чела съм понеже ми е първо дете, че ако е зъбче би трябвало да е зачервен.
А той като цяло от 1м, има засилено слюноотделяне. А белият венец от какво може да бъде

# 612
  • Пловдив
Alexandraz, според мен не е необичайно при разстройство да има намалено пишкане. Разстройство/повръщане най-бързо се дехидратират децата.

# 613
Здравейте
Днес забелязах че на бебо долният венец е бял.
Чела съм понеже ми е първо дете, че ако е зъбче би трябвало да е зачервен.
А той като цяло от 1м, има засилено слюноотделяне. А белият венец от какво може да бъде

При нас също побеляват преди да пробият. Нормално е.

# 614

Да и моето дете беше така с много на брой наакани памперси. Всичко се нормализира след около 2-3 седмици като посвикне с храната.

Общи условия

Активация на акаунт