За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 23 215
  • 765
  •   1
Отговори
# 615
  • до най-прекрасния мъж
На дъщеря ми при резците не се зачервяваха, ставаха бели линии и избиваше зъбчето. Вече на големите зъби си имаше и червени, подути венци, и кръв дори.

# 616
  • Поморие
Мнения за д-р Чапалова от "Нани,нани бебе"? Има ли мами на чиито бебета е помогнала да изградят режим и да премахнат нощните събуждания?

# 617
Мнения за д-р Чапалова от "Нани,нани бебе"? Има ли мами на чиито бебета е помогнала да изградят режим и да премахнат нощните събуждания?
Това госпожата,която не е българка ли е? С един акцент дето обяснява?
Ако е тя, няколко пъти попадам на нейни лайфове, изглежда много надеждна и добре,подробно обяснява.
Наскоро едно момиче тук похвали  Аптечка за родители.

# 618
Здравейте! Препоръка за лаборатория в София, за вземане на венозна кръв от 7 месечно бебе?

# 619
  • София
За съжаление при нас консултанта по сън не помогна.
В крайна сметка не пречи да пробвате.
Моето момче беше на 6 месеца когато правих консултация и мога в резюме да ви разкажа какви съвети даде, ако ви е интересно.

Здравейте! Препоръка за лаборатория в София, за вземане на венозна кръв от 7 месечно бебе?
Доколкото знам на малко места го правят, май в Токуда основно съм чувала.

# 620
Ние ходихме на 6 месеца в централата на цибалаб. Много бързо стана. Даже малката не знаеше какво става и се смееше, но беше от пръстчето при нея. Там винаги има много дечица и големи и малки.

# 621
  • Поморие
Това госпожата,която не е българка ли е? С един акцент дето обяснява?
Ако е тя, няколко пъти попадам на нейни лайфове, изглежда много надеждна и добре,подробно обяснява.
Наскоро едно момиче тук похвали  Аптечка за родители.
Имах еднократна консултация с нея, но не забелязах акцент. Тепърва с малката ще започнем да следваме препоръките. Дано всичко се получи. ✌🏼

# 622
Моето момче беше на 6 месеца когато правих консултация и мога в резюме да ви разкажа какви съвети даде, ако ви е интересно.
Може ли да разкажеш за консултацията? Simple Smile

# 623
Здравейте. Кога е нормално да се затвори фонтанелата? Педиатърката каза, че на малката, която е на 8м почти се е затворила. Не е ли рано още?

# 624
Здравейте. Кога е нормално да се затвори фонтанелата? Педиатърката каза, че на малката, която е на 8м почти се е затворила. Не е ли рано още?

На нас ни казаха, че почти се е затворила, когато беше на 5 месеца и ни спряха вигантола. Ортопеда потвърди, че не е проблем, стига главичката да продължава да расте. Бебка е на 7 месеца вече и да чукна на дърво си расте с по сантиметър на месец.

# 625
  • София
Може ли да разкажеш за консултацията? Simple Smile
Първоначално ми каза будуването му да е разделено 1:3 в полза на активните игри.
Примерно при 3 ч будуване, два часа да са активни занимания,а час гушкане,  носене (подготовка за сън).
Трябва да има интервали не по-малки от 2 часа и да не спи повече от 1:20 Мин на дрямка.Като последната дрямка трябва да е най-кратка и да не надвишават сумарно 3 часа.Дя се старая втората да е най-дългата.

# 626
Аз знам, че до една година трябва да се затвори. Всяко бебе е различно може и по-рано, а и по-късно. Ако педиатърката не вижда проблем, то няма място за притеснение.

# 627
До 2 год възраст е нормата за затваряне на фонтанелата. Моето дете се роди с по-голяма. Правихме до 6 месец ТФЕ всеки месец ,но проблем не се откри. Затвори се към 1 год и 8 месеца. Според докторите на повечето деца се затваря към годинката,но има и изключения. Ако е по-рано задължително се следи дали главата расте,а ако е по-късно пак се следи да не нараства прекалено много главичката

# 628
Здравейте мамита
Аз. И мойта мания за пазене на главата на бебето.
Изключително съм притеснителна и може би и параноична когато става въпрос за главата на бебето, та питането ми е
Понеже моят мъник,вече се е научил да се обръща от гръб по корем и обратно, и когато е в кошарата(next to me)да се набира за страницата, която е до леглото ни в опит да се опитва да се обърне по коремче,но тъй като там е краят на кошарата и няма как да се обърне изцяло по корем се  се пуска назад отново, но главата му е винаги повдигната и тялото на страни, което означава че си пуска главата от разстояние около полвин педя, отново на матрачето.
Чудя се дали е прекалено параноично от моя страна или да мисля за варианти да го пазя от това му действие.

# 629
.
Чудя се дали е прекалено параноично от моя страна или да мисля за варианти да го пазя от това му действие.
Ами, май да.
След време като почне като другите да се удря с дистанционни, в краката на столовете и т.н. не знам какво ще ти е. То, ако почувства дискомфорт ще ревне.

Общи условия

Активация на акаунт