За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 23 216
  • 765
  •   1
Отговори
# 480
От един път нищо няма да му стане. Проблем е само ако се прави системно, защото дозата не се разтваря добре и с времето се натоварват бъбреците на бебето.

# 481
  • София
Много благодаря за отговорите💐 проблем с юздичката не вярвам да имаме, това й беше 2 преглед при 2 педиатър и никой нищо не е казал, дано са погледнали...днес директно даваме за 1м+, утре купувам и друг вид шишета🍀 иначе е слабичка да, роди се 2975, изписаха ни 2880гр, с повечко жълтеница, сега сме 3100, отделно се роди в 36+5, та за 2 дена ни водят недоносени и не знам дали това също няма значение... дано почне да яде повечко❤️
Лъвица, под номер 2 имате предвид цифрата на биберона ли и капките? Защото досега бяхме с 2-ка, който го дават за 0м+, но си е тегаво, сега купихме 3-ка.

Да, цифрата, която е изписана на самия биберон (съответно капките също се водят толкова). Но не мога да кажа, че трябва да е 2-ка, ние по-късно се върнахме на Авент (защото пък другите биби направо ги сплескваше в даден момент), а и всяко бебче е индивидуално. Но Натюрал Риспонс изискват усилие от страна на бебчето, а с другите напрактика си тече самО млякото. Нашето е родено в 36-та седмица и покрай тези истории с биберона и неуспехите с кърменето също наддаде много малко първия месец, но после нещата се наредиха, и си е спокойно и здраво бебе. Та няма страшно, всичко е поправимо и би трябвало да започне да се храни, щом нагодите бибите. Нашата в началото я хранехме по 40+ минути за никакви милилитри и беше мъка, със смяната на бибите всичко се оправи. Ама докато разберем, че от това е проблемът, се измъчихме и ние, и тя.

# 482
  • Пловдив
Аз пък умишлено търсех такова шише, което да не пуска, ако няма засукване. И двете деца така са ми яли по час, с почивки. Малкия вече е на 6 месеца и още за нищо на света не иска друго шише. При мен проблемът е, че шишето е на изчезване и не знам до кога ще мога и онлайн да го намирам.

# 483
Мамчета, живи и здрави да сте Hug То близо до акъла, но..кой да се сети, че трябва да го държа без памперс по-често и да мажа със судокрем. Също с тампони и чста топличка вода го мих след всеки памперс и го държах по дупе докато изсъхне. За един ден и е почти кано нов, почти няма следа от онова червено дупе, което видяхте. Благодаря ви много за съветите!
И само ако още някой лекар ми каже да не слушам форумите.. педиатърката на същата снимка ми каза сега само да мажа с клотримазол..взех го, но няма да мажа, дано не се налага. Така щях да изкупя всички мазила и без да има ефект..

Ние сме с авент и сме доволни, пробвахме и нук с каучук, но хич не му харесва на малкия, само го дъвче биберона и не смуче. И ние си мислехме, че е от биберона, но в един момент рязко почна да смуче по-здраво и да иска и повече да хапва. Стигна си термина и почна и да хапва и да будува повече. Нашия бебок в 37+5, 2350 се роди и бяха доста мъки в началото да си изяде хапването

# 484
Благодаря за разбирането, определено ми вдъхнахте и надежда, и позитивизъм🍀

# 485
  • Поморие
Здравейте
Таткото е хранил малкия и е сложил по погрешка една лъжица в повече от АМ в шишето, може ли нещо да се случи на малкия
Абсолютно нищо не може да се случи с детето, дори няма да е усетило разликата.
По моя случай, дъщеря ми, която по принцип има 1-2 събуждания нощем, тази нощ се буди на всеки час и заспива много трудно, с  истеричен рев. Мажа я с гел за съби, давам й да суче, взимам я при мен, пак не спи, само рита, захапва гърдата и пуска и не ми дава да мръдна. Това недоспиване направо ме смазва, при положение, че и аз заспивам адски трудно след като ме събудят. 😰 Вече не издържам, реве ми се и на мен. Не знам как ще я караме..

# 486
Здравейте , мами ! Моля за съвет . Беби е на 5 месеца без два дни . От тази сутрин от 5:00 сутринта забелязах , че кашля . Откакто е преместихме в голямата кошара постоянно си избутва одеалото , а спалното чувалче с което спи е от по - тънките . В стаята температурата без отопление е 23 градуса . Също така вчера и предишния ден я изкарах за повече време навън 2 часа и нещо , но с прекъсване и разбира се много добре облечена и завита . Много се притеснявам да не сме я простудили или другия вариант е да е въпросният вирус , но в семейството няма никой болен . Като пазарувам до магазина или ми се наложи да мина до Еконт имаше тези дни хора , които покашляха , но тя беше в количката през цялото време . Много съм притеснена . Днес е и събота и личните доктори и те не работят . Температура нямаме

# 487
Може ли да са слюнки? Нашето момче така покашляше и се оказаха лиги 😊
Дано и при вас се окаже това

# 488
Може ли да са слюнки? Нашето момче така покашляше и се оказаха лиги 😊
Дано и при вас се окаже това

Ами нямам си на идея ще съм най - благодарната да е това

# 489
Мариана, ако детето е жизнено, не дига температура, храни се, изхожда се - всичко е наред! Ако има сополи - физиологичен разтвор или спрей за нос за бебета.
Моето бебе също от време на време покашля, понякога и киха по доста пъти на ден. Според мен не е вероятно да се е заразило с вирус ако вкъщи всички сте здрави.

Sehy, в коя болница си раждала? Невероятно ми се струва да не дават АМ в българска болница.

Аз от форума тук съм научила страшно много, получила съм и продължавам да получавам много по-ценни съвети и насоки, отколкото от много лекари. Естествено, с едно на ум, но тъжната истина е, че масово педиатрите в България са с много остарели знания, изобщо не се актуализират и препоръчват доказано отхвърлени практики, които са били актуални преди 30-40 години. И масово са спонсорирани от производители на бебешки храни, затова често убеждават родителите да дават АМ, не подкрепят кърменето, съветват да се взимат готови пюрета, каши и тн, отричат ЗВБ..

# 490
Здравейте
Мойто бебче също кашляше от лиги, до сега, но миналата седмица аз бях настинала и въпреки всички опити да го предпазя, и той се зарази и със сигурност неможе да се обърка кашлицата от лигите със кашлицата от настинката, поне при него беше доста различна, също нямаше температура, но кашляше много и имаше сополи. Не искаше да се храни също.

Аз имам и друг проблем, бебчо от известно време се стряска постоянно, особено когато заспи, и в момента в който го сложа в леглото да спи при всеки един страничен шум той се стряска и се буди, не спи изобшо спокойно, има ли мами сблъсквали се с подобно нещо и как се справяте

# 491
И нашият бебок киха и покашля, но са ми казали, че е нормално, стига да няма температура и да си хапва и да е спокоен.

Относно стряскането повреме нсън, вчера гледах една педиатърка обясняваше, че вече като почнат да реагират на странични шумове докато спят, което е нормална фаза от развитието, ако се повиват бебчетата, така че ръчичките да не могат много да шават при това стряскане, вероятно ще спи по-спокойно и няма да се буди така лесно.

# 492
Повиването, доколкото съм чела, не се препоръчва след 3тия месец. Моето бебе когато започна да се буди от шумове (към 5ти месец) вече беше доста мобилно и си се въртеше да спи и настрани, и по корем.

За вкъщи може да пробвате с бял шум, да заглушава други шумове.

# 493
Да попитам дава ли ли сте осцилококцинум профилактично? С таткото сме хванали някаква настинка и много ме е страх да не разболеем малката.

# 494
Напълно си е възможно да се зарази детето с какво ли не в затворени пространства като магазин/ офис на куриер, макар да е било в количката. Масово хората кихат и кашлят навсякъде, без да слагат ръка на устата си, а за маска да си сложат не смея и да мечтая. Вие пипате нещата в магазина, които и други хора са пипали, после пипате количката, телефона, че и самото дете. Аз затова откакто дойде грипния сезон не съм влизала с детето в магазина. Прибирам се, мия ръцете, сменям дрехите и тогава чак при детето. Най-често таткото пазарува, ходи да събира пратки и като цяло той е натоварен със срещите с потенциално болни хора, за да може да го изгоня, ако се разболее 😅
Такова нещо като да се разболее от студеното многократно е коментирано, че са митове и легенди.

Общи условия

Активация на акаунт