За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 23 213
  • 765
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Възможно е да се зарази дете с нещо и навън и при затворено помещение. Синът ми започна с хрема, след това кашлица, от днес и разстройство - на 6 месеца е. При слушалка се чуваха и хрипове. Никой вкъщи не е болен и не сме се срещали с болни хора.

# 496
Здравейте. Имам следния проблем - бебето след като се нахрани вечер го държа 20 минути поне изправено, да може хубаво да си се оригне. 30-40 минути след като е заспало започва да се буди, да скача и в момента в който го изправя се оригва, успокоява се и заспива. Някой с подобен или същия проблем - бебето да се буди от нужда от оригване🤯

# 497
Здравейте. Имам следния проблем - бебето след като се нахрани вечер го държа 20 минути поне изправено, да може хубаво да си се оригне. 30-40 минути след като е заспало започва да се буди, да скача и в момента в който го изправя се оригва, успокоява се и заспива. Някой с подобен или същия проблем - бебето да се буди от нужда от оригване🤯

Да  разбира се. И моето е така, докато не изкара всичките оригчета няма заспиване. Често има оригчета след лежане, преди ядене и др такива.

# 498
  • Sofia
Здравейте, бих искала да попитам до колко месеца се носят бебетата на ръце докато се оригнат след хранене? Питам понеже бебо тежи вече доста и не се справям с носенето. Таткото помага много, но не зная до колко кг ще мога да го разнасям.

# 499
Ако обича да седи по корем, може да го слагате така, върху Вас или на земята, моята бебка винаги така се е оригвала най-бързо и качествено.
Здравейте, бих искала да попитам до колко месеца се носят бебетата на ръце докато се оригнат след хранене? Питам понеже бебо тежи вече доста и не се справям с носенето. Таткото помага много, но не зная до колко кг ще мога да го разнасям.

# 500
Моето на три месеца почна само да се оригва.

А защо носене на ръце? Моето бебе най-лесно се оригва, като я сложа на гърдите си и главата и е над рамото ми. Има лек натиск върху коремчето. Оригва се така за няколко минути макс.

А някой път и се оригва, като е по корем

# 501
  • Sofia
Моето на три месеца почна само да се оригва.

А защо носене на ръце? Моето бебе най-лесно се оригва, като я сложа на гърдите си и главата и е над рамото ми. Има лек натиск върху коремчето. Оригва се така за няколко минути макс.

А някой път и се оригва, като е по корем

Над рамо имах предвид, но е тежък вече. По корем го слагам преди ядене, след ядене не е ли опасно - имам предвид да върне храна/мляко.

# 502
С времето по-малко връщат. Аз не чак веднага след ядене, но примери 10-15 минути след това се е случвало да я сложа и тя да се оригне. А и често я храня по корем - аз съм се облегнала по гръб и тя върху мен и някой път тя така си се оригва сама.

Честно казано, ако не стане след няколко минути, не се мъча да я оригна повече. Тя ако има нужда, ще се оригне

# 503

Моето към 6ти месец вече нямаше нужда от толкова оригване. Тогава и намали значително връщането на мляко. Иначе пробвай да го оригваш седнала, пак си го качваш на рамо, но докато седиш.
Друго, което ми хрумва, да го слагаш в ергономична раница за 5-10 минути след хранене. Пак тежи, но е по-малко изморяващо.
Колко е голямо бебето?

# 504
GerKa, в Надежда, дават АМ, но трябва да кажеш, че искаш, това визирах... че не е било задължително от тяхна страна в нашия случай като родена в 36 г.с. Аз от самата болница съм много доволна.

# 505
  • Sofia

Моето към 6ти месец вече нямаше нужда от толкова оригване. Тогава и намали значително връщането на мляко. Иначе пробвай да го оригваш седнала, пак си го качваш на рамо, но докато седиш.
Друго, което ми хрумва, да го слагаш в ергономична раница за 5-10 минути след хранене. Пак тежи, но е по-малко изморяващо.
Колко е голямо бебето?

Скоро навърши 5 месеца, кара шести в момента.

# 506
  • София
От 5 месечен не го оригвам, влезна в някакъв период,в който постоянно да иска да е по корем (обръщаше се сам) и просто го оставях

# 507
Здравейте днес захраних беба с две лъжички домашно приготвено пюре на върха . Слагах в намачканото картофче водичка , където се вариха и намачках , но прецених че за две мънинки резенчета картофче не е необходим пасатор. Консистенцията ми имаше много малки фини частици картофче . Проблем ли е това за стомаха на бебето 😕 От утре вече ще започвам да ползвам пасатора

# 508
Не е проблем, а и с пасатор картофът ще стане на лепило.
Най-добре използвайте ръчна преса за картофа.

Здравейте днес захраних беба с две лъжички домашно приготвено пюре на върха . Слагах в намачканото картофче водичка , където се вариха и намачках , но прецених че за две мънинки резенчета картофче не е необходим пасатор. Консистенцията ми имаше много малки фини частици картофче . Проблем ли е това за стомаха на бебето 😕 От утре вече ще започвам да ползвам пасатора

# 509
Картофите по-добре не ги пасирай, ползвай пасатора за други зеленчуци, но не и за картофите.

Общи условия

Активация на акаунт