За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 23 185
  • 765
  •   1
Отговори
# 675
PB88, много жалко, че педиатърът и болницата са дали абсолютно неадекватни съвети за кърменето

Да, така е. Млада майка с първо дете, психирана, притеснена, недоспала и т.н. бяха причината да им се вържа. Сега, след опита, който имам и изминалите 8 месеца, в които си гледам детето сама, никога не бих се вързала на подобни неща.

# 676
Мамчета, живи и здрави да сте Hug То близо до акъла, но..кой да се сети, че трябва да го държа без памперс по-често и да мажа със судокрем.......
Другия път при по-сериозно зачервяване можете вместо с вода да почиствате дупето с тампонче, натопено в отвара от лайка (ако е много тежко положението и със смрадлика) и пак така да постои малко, да си изсъхне и чак тогава може кремче и памперса. Но задължително трябва да се спре ползването на онова чудо мокри кърпи за известно време.

# 677
Какво правите по време на зъбоникнене, когато бебето отказва да яде🤯полудяла съм и не знам какво да правя вече

# 678
Какво правите по време на зъбоникнене, когато бебето отказва да яде🤯полудяла съм и не знам какво да правя вече
Давай ми това, което му харесва най-много. Моята също не желае да се храни като тръгне ново зъбче, но си има няколко храни, които много обича и давам тях. Не е много разнообразно храненето, но яде нещо все пак.

# 679
Давай ми това, което му харесва най-много. Моята също не желае да се храни като тръгне ново зъбче, но си има няколко храни, които много обича и давам тях. Не е много разнообразно храненето, но яде нещо все пак.

Нищо не иска. Всичко отказва да яде. Пищи, реве и не иска…

# 680
Давай мляко/кърма.

# 681

Няма да е проблем, ако да речем не се храни през този ден с каша/пюре?

# 682
PB88, много жалко, че педиатърът и болницата са дали абсолютно неадекватни съвети за кърменето

Да, така е. Млада майка с първо дете, психирана, притеснена, недоспала и т.н. бяха причината да им се вържа. Сега, след опита, който имам и изминалите 8 месеца, в които си гледам детето сама, никога не бих се вързала на подобни неща.

Направо саботаж е било това, честно казано. Все едно докторът е дистрибутор на АМ...

# 683

Направо саботаж е било това, честно казано. Все едно докторът е дистрибутор на АМ...

Повечето доктори са така, фармацевтичната индустрия им спонсорира всякакви придобивки, като СПА почивки например. Дават им и мостри за раздаване, за да зарибяват майките да дават АМ. Моята педиатърка ни подари първата кутия АМ..и естествено минахме на тази марка, препоръчано от педиатъра, понася добре на бебето Thinking

Само като чуя, че марки като Хип (но и всички останали) "обучават" педиатрите и лошо ми става. Те масово педиатрите в България не стига, че са от старата школа и знанията, и методите им са от преди 30 години, ами и морал нямат...

# 684

Няма да е проблем, ако да речем не се храни през този ден с каша/пюре?

За един ден не е проблем. До годинката млякото е основната храна. Другото е за опитване, запознаване с цветове, вкусове и текстури. По-добре да е яло детето мляко, от колкото нищо. Не го насилвайте щом не иска пюре/каша.

И двете деца зимно време на тази възраст съм слагала в летния кош.
Чувалът много по-добре опакова детето, отколкото одеало в бебешкия кош.

Не съм съгласна. Както бяха ветровете онзи ден, много по-добре е детето да е в коша до 6 месеца. Много по-голям завет има там. Отделно също има чували/космонавти за този кош, няма да е само с одеяло.
При положение, че детето трябва да е пак в изцяло легнала позиция и коша до 6 м не му е окъсял, напълно ненужно е да се сменя. Единствено на мен количката с коша до 6 месеца ми заемаше повече място вкъщи. Сега с този над 6 месеца се сгъва цялата и е по-компактно. Но вкрайна сметка е важен комфорта на детето.

# 685
  • Пловдив
На Стокето в зимния кош абсурд да се побере 6 месечно дете. И на двете ми деца още в 4 месец краката им опираха в ръба.
И във вятър и в сняг са били по този начин, шапка и от долу е по боди и долнище и тлее горещина от него. Одеалото тук подпира шишето му с мляко и ясно се вижда снеговалежа. В Априлци януари месец си е студено.
Отделно за онези, които си мислят, че на децата им е студено за модела предлагат подложка от агнешка кожа. На мен лично за нашите зими не ми е хрумвало да купувам.

# 686
Щом коша е умалял съм съгласна. Аз го и написах. Ние сме с Балиос и “зимния” кош е 80 см. Смених го зимата, защото вече беше на 5.5 месец и си дойде времето за другия. Но ако съм с есенно бебе, изобщо няма да бързам да го сменям. Ако бебето много шава и се повдига - да, ще предпочитам да сложа “летния” кош и да го вържа с коланите.

# 687

Нищо не иска. Всичко отказва да яде. Пищи, реве и не иска…

Моят син от 3 седмици не иска да яде друго освен мляко, споко. Причината също в началото бяха зъби, сега иска да яде нашата храна и да е с парченца, за да дъвче с 4те си зъба. От бебешката храна, успявам да му дам само нощните каши с грис и ябълка на Хип и пюренцата в меки бутилчици, друго не яде. Ако искаш пробвай ги, колкото да не спре захранването. Simple Smile

# 688
Здравейте
Предстои ни захранване.
В началото мисля да му правя пюретата сама.
Но все пак искам да попитам и за марка пюрета, които са добри. Които евентуално мога да пробвам в бъдеще

# 689
Здравейте
Предстои ни захранване.
В началото мисля да му правя пюретата сама.
Но все пак искам да попитам и за марка пюрета, които са добри. Които евентуално мога да пробвам в бъдеще
Аз лично захранвах с хип. Има по-малко странични добавки като например нишесте. Знам, че при българските има доста излишни съставки и не ми се струват подходящи за захранване. Вече на почти годинка хапване всички, но сме захранени с всичко.

Общи условия

Активация на акаунт