За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 23 183
  • 765
  •   1
Отговори
# 735
Мамита
Имам проблем с бебчо
Свикна да заспива само в мен и то скачайки нс топката, сега се опитвам как ли не да го науча да заспива по друг начин и не успявам
Във баща му също не иска да заспива, в момента в който го гушне за сън, започва да плаче.
Вече се чувствам отчаяна, че ще иска само мен и ще е малко трудно всичко останало в бъдеще.
И не знам как да постъпя

Аз моите ги носех, гушках, заспивахме на ръце. Бебенцата от това имат нужда. И е напълно нормално да искат да спят основно при мама. То просто няма какво друго да искат в този толкова ранен етап от живота си.
Така че за мен това си е напълно в реда на нещата.
Сина ми буквално до годинката съм го разнасяла с раницата навън. В момента е почти на 3 години и отдавна си казва, че иска да спи, обличаме пижамата и си ляга в леглото. Много гушкан и носен. Просто в един момент това свършва и започна следващият етап от развитието на човечетата.
Така че всичко ще мине и бебчо ще стане голямо човече и ще заспива сам и т.н. Радвайте се на тези мигове, колкото и да е трудно, че след време почват да липсват.

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 22:22 от dimi_

# 736
Ако баща му го носи повече, ще се научи и при него да заспива. Моето бебче и то или на гърда, или на топката заспива, но татко и също може да я приспи на топката (на гърда нещо не се справя 😁)

# 737
Ако баща му го носи повече, ще се научи и при него да заспива. Моето бебче и то или на гърда, или на топката заспива, но татко и също може да я приспи на топката (на гърда нещо не се справя 😁)

Той действително прекарва доста време с таткото.
Но дойде ли време за сън и таткото сяда на топката, но след 10 мин е страшен рев.
А отделно другия месец ми се налага да го оставя за два дни при майка ми, тогава не знам как ще бъде.

# 738
Здравейте,

Дъщеря ми е на 8м и половина, обаче все още отказва бибероните ( залъгалки) , които са 6-18м и си ползва тези 0-6м. Има ли нещо за което да се безпокоя от този факт? Бибероните са на Philips Avent.

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 15:22 от m1917

# 739
Здравейте,

Дъщеря ми е на 8м и половина, обаче все още отказва бибероните, които са 6-18м и си ползва тези 0-6м. Има ли нещо за което да се безпокоя от този факт? Бибероните са на Philips Avent.

Размерът е спрямо средната големина на устната кухина и уж по-добре би паснал. По-добре си минете на подходящия размер, въпрос на адаптация е.

# 740
Здравейте,

Дъщеря ми е на 8м и половина, обаче все още отказва бибероните, които са 6-18м и си ползва тези 0-6м. Има ли нещо за което да се безпокоя от този факт? Бибероните са на Philips Avent.

Размерът е спрямо средната големина на устната кухина и уж по-добре би паснал. По-добре си минете на подходящия размер, въпрос на адаптация е.

Когато и дам този за 6-18м и го плюе като все едно да повърне

# 741
Здравейте,

Абсолютно никакъв проблем няма, даже ако детето е основно кърмено, се препоръчва да не се променя размерът на биберона изобщо. Иначе самият биберон е хубаво да се сменя на два-три месеца. А след година вече е хубаво да се отучи бебето изобщо от биберон, ако може и да пие течности от чашка или от гърда само, защото бибероните изкривяват зъбите (за разлика от гърдата или чашката).

Моето бебе като я храни татко и с изцедена кърма, също не приема нищо освен най-малкия размер на Филипс авент и се дразни на всички биберони, които пускат повече.

# 742
Здравейте,

Абсолютно никакъв проблем няма, даже ако детето е основно кърмено, се препоръчва да не се променя размерът на биберона изобщо. Иначе самият биберон е хубаво да се сменя на два-три месеца. А след година вече е хубаво да се отучи бебето изобщо от биберон, ако може и да пие течности от чашка или от гърда само, защото бибероните изкривяват зъбите (за разлика от гърдата или чашката).

Моето бебе като я храни татко и с изцедена кърма, също не приема нищо освен най-малкия размер на Филипс авент и се дразни на всички биберони, които пускат повече.

Съжалявам, не съм се изразила правилно. За залъгалките става дума във въпросът ми.

# 743
Ако говорим за залъгалки, те трябва да са правилният размер според размера на детето

# 744
И моята не го искаше дълго време, ама другите като почнаха да й падат много от устата се усети и ги прие новите. Мисля, че към 8 месец беше, явно има малка уста нз.

# 745
Мамита
Имам проблем с бебчо
Свикна да заспива само в мен и то скачайки нс топката, сега се опитвам как ли не да го науча да заспива по друг начин и не успявам
Във баща му също не иска да заспива, в момента в който го гушне за сън, започва да плаче.
Вече се чувствам отчаяна, че ще иска само мен и ще е малко трудно всичко останало в бъдеще.
И не знам как да постъпя
Аз не виждам нищо нормално в това да Ви убеждават,че всичко това е в реда на нещата и няма проблем една година и повече да прекарвате голяма част от деня си за всяко приспиване скачайки на топка, носейки бебето си, без право на отмяна, защото е много хубаво да си гушкаш бебето. А през останалото време явно гушкането не се брои.
Всеки има право на мнение, но за мен имате нужда от съвсем друг съвет и помощ. Моето мнение е да опитвате различни подходи, да потърсите информация, ако е необходимо и консултант. Може да опитате да намалите времето на топката малко по малко, до пълното и изключване.

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 19:50 от Papilio_

# 746
Здравейте! Бебчо 4ти ден не се е изхождал, на 2 месеца е, педиатърката каза да му вземем глицеринови свещички, мм е взел изилакс. Но никъде не прочетох да се ползват за бебета.  Имате ли опит с тези свещички при толкова малко бебче?

Сменихме млеката,  беше на прематур, преминаха към НА на фризолак и от тогава почна да ги разрежда. С АМ дохранвам. А от миналия петък след консултация при Ася, минах изцяло на кърмене..90% може би. Да не би да му е малко и хапването, макар че го меря и цоцкане +сонда каквото съм изцедила между 80 и 110 си хапва?

# 747
Здравейте! Бебчо 4ти ден не се е изхождал, на 2 месеца е, педиатърката каза да му вземем глицеринови свещички, мм е взел изилакс. Но никъде не прочетох да се ползват за бебета.  Имате ли опит с тези свещички при толкова малко бебче?

Сменихме млеката,  беше на прематур, преминаха към НА на фризолак и от тогава почна да ги разрежда. С АМ дохранвам. А от миналия петък след консултация при Ася, минах изцяло на кърмене..90% може би. Да не би да му е малко и хапването, макар че го меря и цоцкане +сонда каквото съм изцедила между 80 и 110 си хапва?
Тоест сега от почти седмица е изцяло на кърма? Ако е така може да усвоява всичката. Пишка ли доста? Напъва ли се, криво ли е, подут ли му е корема? Ако не дава признаци, че иска да ака, но не може изчакайте със свещичките.
Като цяло тея свещички са гадни, ако се наложи все пак да ползвате нещо вземете по-добре Мелилакс. Не знам защо и на тях им викат доста хора и доктори дори "свещички" те са микроклизмички с много бърз ефект.

# 748
Няма признаци на дискомфорт и коремчето е меко. Не мисля че има признаци да му се ако. Само пръцка. И аз следя за пишкани памперси, 5-6на ден трябва на са нали? случи се един път от хранене до хранене да е сух памперса. Иначе са мокри, но като че ли преди тежаха повече

Тоест сега от почти седмица е изцяло на кърма? Ако е така може да усвоява всичката. Пишка ли доста? Напъва ли се, криво ли е, подут ли му е корема? Ако не дава признаци, че иска да ака, но не може изчакайте със свещичките.
Като цяло тея свещички са гадни, ако се наложи все пак да ползвате нещо вземете по-добре Мелилакс. Не знам защо и на тях им викат доста хора и доктори дори "свещички" те са микроклизмички с много бърз ефект.

# 749
ИнЯн, до 7-8 дни без изхождане не е притеснително за кърмени бебета. Ако има дискомфорт, напъване, много газове, подуто коремче - тогава чак прави мини клизма. Пробвай и с лек масаж на корема (по посока на часовниковата стрелка, виж в интернет има много видеа), също повдигане на крачетата свити към корема. Някои кърмещи жени твърдят, че ако хапват разхлабващи храни, това се отразява и на бебето - пробвай сини сливи, кивита, каквото още ти действа разхлабващо.
Напишканите памперси са ОК като брой. Ако бебето ти е гладно, ще разбереш Simple Smile Не е гладно.

Общи условия

Активация на акаунт