Преместване от София в Стара Загора

• 4 244
  • 91
  •   1
Отговори
# 60
Напротив, вярно е.

# 61
За кучетата. Последните години се завърнаха с пълна сила в Стара Загора. На места на големи глутници. Зад Общината изброих 8 една вечер. Постнах по-назад сайта за сигнали на Общината. Като прочетете 2-3 страници от сигналите за бездомни кучета, ще ви се промени мнението. Такива изроди като описания не населяват само София. Навсякъде ги има.
В Стара Загора нищо, че средната скорост е по-ниска. Тук шофьорите не спират на пешеходни пътеки, включително и тези от градския транспорт.

Щом живееш там, харесвай градът си. Мисли позитивно. Щом видя тези кучета вдигна ли телефона да сигнализираш за тях в общината. Колкото повече хора звънят, толкова повече се прави нещо. И в София знам че има такива които постоянно се обаждат за паднали дървета, за опасни ледени шушулки, и тем подобни, но също са малко. Трябва да бъдете активни граждани за да сте в хубава среда. Писането тук няма да ви помогне. Станете част от някакъв общински клуб, и времето в писане тук го прекарайте да направите нещо за градът си вместо да говорите лошо за него. 

По повод изродите не съм съгласен изобщо. И наистина не знам колко време сте живели в София, но тук е пълно с паплач. И по лошото е че е много хитра паплач. За съжаление точно най умните измамници се насочват към София където могат така да те прецакат, че цял живот да съжаляваш. Умните измамници не стоят нито в Стара Загора, нито във Варна и Бургас. Идват в София, където са парите. В по малките градове има мафия, но тя се насочва към по големите собственици, което средната класа не я касае. В Стара Загора остават само някакви долнопробни измамници, повече от които са отдавна известни на полицията. След като и преселването върви от Стара Загора към София повече, трудно ще дойдат повече измамници в Стара Загора, отлколкото ще пристигнат в нея. В крайна сметка се местят и към европа и към други европейски градове.

Отностно престъпността като цяло, винаги, и винаги, по малки град е по малък мащаб и социалния контрол е много по добър защото наблюдението е в пъти по лесно. По малко изнасилвания, по малко джебчийство, по малко организирани престъпни групировки. И не на последно място по малко хора от други държави.

# 62
Аз съм реалист. И проблемите на града нямат нищо общо с това дали харесвам града или не. Да, постоянно подавам сигнали в Общината. Последно подадох към Областния управител. До този момент няма ефект. Няма нужда да ми обясняваш как трябва да си търся правата, предвид че нямаш представа какво съм направила до момента. Може би не си забелязал, но темата не за оплаквания срещу общинската управа. Авторката пита дали според нас си заслужава преместването от София в Стара Загора и всеки отговаря от своя гледна точка.
Петнадесет години съм живяла в София, щом това е важно.

# 63
Аз съм реалист. И проблемите на града нямат нищо общо с това дали харесвам града или не. Да, постоянно подавам сигнали в Общината. Последно подадох към Областния управител. До този момент няма ефект. Няма нужда да ми обясняваш как трябва да си търся правата, предвид че нямаш представа какво съм направила до момента. Може би не си забелязал, но темата не за оплаквания срещу общинската управа. Авторката пита дали според нас си заслужава преместването от София в Стара Загора и всеки отговаря от своя гледна точка.
Петнадесет години съм живяла в София, щом това е важно.

ОК. Но не разбирам още ли мислиш че в София има по-малко престъпност от Стара Загора и стана ли ясно това.
Да или Не.

И не те нападам, но много се оплакваш от града си. Ако живееш някъде, където и да е, то е мястото където си ти, и ти избираш да живееш там. Защити го. Щом живееш на място което не харесваш това не говори нищо добро за теб. А още по-лошо е че използваш и преувеличения за да докажеш невярни неща. Вчера в София излязох с колата, защото съм тук временно, за малко да станат 3 катастрофи. Пътищата са много по скоростни, пешеходните пътеки са много по широки. Когато съм пешеходец редовно покрай мен на пешеходна пътека минават черни джипове които ако се протегна ще докосна. Изобщо не им дреме че пресичам, Отделно са трамвай, бързащи доставчици, всички бързат за някъде, защото разстоянията са много по големи. Просто в думите ти няма никаква логика и няма с какво да ги защитиш. Станала си свидетел на 1 случай и това ти е направило впечатление. Тук ако застана на ключово кръстовище можеш за ден да видиш 20 възможности за катастрофа.

# 64
Ще се самоцитирам.
Скрит текст:
Ще те помоля да престанеш да ми слагаш думи в устата. Никъде не съм писала, че частна болница е равна на добри специалисти.
Ще се изненадаш, но и тук напоследък се напълни с много бездомни кучета. И въпреки хилядите сигнали на граждани, не се прави много по въпроса. Което ми дава идея за авторката. Тук може да провери какви сигнали се подават към общината и колко от тях се повтарят.
Не е твоя работа аз защо живея тук, дали ми харесва и темата не е за мен. Пита авторката дали си заслужава преместване от София в Стара Загора и аз и отговарям според мен. И в София има магазини на пешеходно разстояние. Не е особеност на Стара Загора.

# 65
Въпросът е да не даваш грешно инфо, ръководена от собствения си негативизъм. Има хора, където и да живеят им е зле и виждат само лошото.

# 66
Пак си позволяваш да ме характеризираш. Инфото ми не е породено от собствения ми негативизъм. Както казах реалист съм. Представям нещата така, както съм ги видяла през последните две години.

# 67
Tanya Valcheva, Вие дадохте грешна информация, с твърдението, че циганите стоят само в Лозенец. Последният път, в който бяхме в Стара Загора отскочихме до мол Галерия и оставихме детето ни в детския игрален център, където от 5 деца, 2 бяха циганчета.

# 68
Не знам защо се гледа само града изолирано. Явно мъжът е оттам, може би и родителите му живеят там и той и затова иска да се върне. Авторката трябва да помисли върху тия неща, не къде са циганите повече и къде въздухът е по- мръсен.

# 69
Съжалявам, че ви се е случило, нищо че коментарът ви е доста расистки. На мен не, затова не е грешна информация, все пак съм и живяла там, а вие явно само отскачате. Цигани има и в София не малко. Проблемът с тях все пак трябва да е основно образователен, а не расистки все пак. Едно е да имаш проблем с тумби, друго е да учиш детето си на расизъм още от малко.
Tanya Valcheva, Вие дадохте грешна информация, с твърдението, че циганите стоят само в Лозенец. Последният път, в който бяхме в Стара Загора отскочихме до мол Галерия и оставихме детето ни в детския игрален център, където от 5 деца, 2 бяха циганчета.

Не знам защо се гледа само града изолирано. Явно мъжът е оттам, може би и родителите му живеят там и той и затова иска да се върне. Авторката трябва да помисли върху тия неща, не къде са циганите повече и къде въздухът е по- мръсен.
Ако я кара да живеят при техните би било доста зле, където и да живееш.

# 70

Не че нещо, но този коментар е дискриминация. Не трябва да се говори колко цигани има, а колко престъпност има. Семейство с дете или деца, не е престъпност, и освен че статистически имат по нисък стандарт на живот, няма да ти направят нищо циганите. Трябва да се говори за престъпност, и да се сравнява престъпност, а не за това дали има или няма цигани. Едното е омраза, другото е реализъм. Също така от тези цигани има и много образовани, има репортажи и по БНТ за медицински сестри, и за научни работници цигани. Повечето циганчета са силно стеснителни поради лошия начин на живот. След това поради това че не могат да намерят правилна среда някои стават лоши деца. Нещо което се случва с деца на много нецигански семейства.

# 71
.., не съм съгласна за въздуха и освен, че гледам карта със къщите станции (които в Стара Загора са едва няколко), дадох и статия със статистика.
Не съм съгласна с пушенето. Ако в София не се спазват разпоредби, извън София съвсем не се спазват. Не съм виждала човек да пуши в метрото.

# 72
Не е съвсем така - когато циганите са много се чувстват безнаказани. Имала съм проблеми като малка, писах назад. И положението не се подобрява, допреди няколко години синът ми оставаше за ваканциите при баба си и дядо си. Миналата или по-миналата година някакви циганета му бяха извадили джобно ножче на площадката пред блока, защото не си дал топката. Беше с братовчед си, няколко години по-голям, прибраха се и двамата на бегом. Оттогава не иска да остава там, само на гости за малко. И да, знам, че сега ще ме репликирате как навсякъде можело да се случи, да, ама се случи в Ст. Загора. Посред бял ден.

# 73
Не виждам смисъл да правите сравнение къде е по-мръсно, с повече цигани и кучета и т.н. Ясно е, че в София е по-мръсно и с повече цигани, защото градът е по-голям, с повече движение, повече хора и т.н. Но също така е ясно, че София предлага повече възможности за работа, образование, забавления, услуги от всякакъв вид. Не мога да разбера какъв спор водите точно, при положение че ситуацията в град с почти 2 милиона души не е като доста по-малък град. И всеки избира според приоритетите, възможностите и обстоятелствата.

# 74
.., не съм съгласна за въздуха и освен, че гледам карта със къщите станции (които в Стара Загора са едва няколко), дадох и статия със статистика.
Не съм съгласна с пушенето. Ако в София не се спазват разпоредби, извън София съвсем не се спазват. Не съм виждала човек да пуши в метрото.

Какво допринася за мръсния въздух в Стара Загора? Тецовете ли?

Общи условия

Активация на акаунт