Магията на изтока - тема 75

• 23 691
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
Шун няма да му е за сефте да играе Ода Нобунага. В Nobunaga Concerto пак беше влязъл в образа на великия пълководец и държавник.

Но, за жалост, в живота хубавото върви за ръка с не до там хубавото и неприятната новина е, че Барби Сю е починала след усложнения от грип, само на 48г. Със сигурност ще остане в спомените на феновете с емблематичните си роли в Meteor Garden, Mars, Summer's Desire.

# 46
Това беше измишльотина, ала бала по манга с пътуване във времето.

За първи път Шун ще изиграе сериозно ролята на една от най-великите фигури в японската история и то в сериал базиран на действителни исторически събития, с действителни исторически личности.
Няма база за сравнение на едната му роля от преди 11 години с тази, която предстои.

Вече си представям как ще го облекат и ще го представят, защото и годинките на Шун стигнаха тези на Ода Нобунага в най-силния му период и малко преди да почине на 47 години.
Перфектно е подбран за ролята. То не виждам и кой друг японец на тази възраст, може да пресъздаде най-убедително великият даймьо.

За Кохей Мацушита съм много скептична в ролята му на Иеясу Токугава, но трябва пълнеж, какво да се прави. Все пак този сериал трябва да се гледа.

# 47
Така е, Рос. Онзи сериал си беше дъвка за убиване на времето. Просто, веднага се сетих за тази му роля като спомена Ода Нобунага Hands V.
Гледа ми се Огури в нещо хубаво, но не очаквам много от двете му предстоящи заглавия за тази година.

# 48
За Барби да кажа, че пропуснах ...

Първо се събудих с новината за Шун, облякох се, тръгнах, но ме изненада и тази тъжна новина за нейната внезапна кончина.
Тъжно, много тъжно. Отишла е в Япония, за почивка покрай празниците с настъпването на новата китайска година, а е получила усложнения и е починала само на 48 години.
Джери осиротя.
Помня, че тя се омъжи повторно за онзи известен кореец (не му помня името), с който е имала връзка съвсем млада, но ги разделят продуцентите им, заради неговата популярност. Изживяват любовта си повторно, вече и официално, но... жестока съдба.
Тя май имаше две или три деца от първия си брак, не помня...

Хийори-то Сакурада обучава Огава-сан как да използва съвременните вендинг машини с помощта на сумафо (класически джапинглиш за думата смартфон). Той нали идва от 1986 г., та, откъде да знае, хехе.
Ехх, превърна се в марка на Садао Абе този негов култов вече образ на Огава-сан от сериала Futekisetsu ni mo Hodo ga Aru!.

# 49
Скоро ми попадна интервю на Арата относно сериала Muno no Taka. Едно нещо ми направи впечатление. Въпреки многобройните разнообразни роли и големия опит като актьор, той твърди, че не се смята за нещо повече от младите си колеги. Мисли, че както те могат да научат нещо от него, така и той може да научи нещо от тях.

# 50
True Colors - епизоди 4 и 5

Две седмици го позабравих този сериал, но наваксах с излъченото в Япония.
Разказът върви плавно, макар и по-бавно, а историята и начинът, по който е поднесена, ми харесват.

Оказа се, че Кен Уатанабе се жени за майката на главната героиня, след трагичната смърт на бащата в морето (бил е рибар и загива при буря). По някакъв начин и Кен е замесен, но не е ясно още по какъв (в момента работи на ферибот), затова тя не може да му прости, че баща ѝ е загинал. Интересно каква ще излезе истината, след като майка ѝ се омъжва за него четири години след смъртта на бащата?!
Това е причината Мисаки (героинята на Кана Курашина) да избяга още на 18 години в Токио и да изостави майка си и сестра си. Не е съгласна с брака на майка си и то за човека, който тя смята виновен за смъртта на нейния баща. Оттогава тя никога не се е връщала на острова, но сватбата на сестра ѝ и състоянието ѝ (проблемите с очите, които ѝ откриха в Токио) я накараха да се върне в родния дом. И подозирам, че ще остане, след като се нанесе и в старата си къща.

Амакуса е прекрасна. Това е град, който се намира на остров точно под Нагасаки. Кадрите от морето, природата.... чудо и истинско блаженство, наслада за окото.
Кацуя Майгума се появи. Той е съученик на Кана и неин най-добър приятел. Художник е, но е поел семейния бизнес и е наследил баща си като рибар, за да помага на семейстово си. Баща му е бил на кораба, когато става трагедията, но успява да се спаси благодарение на бащата на Кана. Та, свързани са двамата от деца и да видим как ще се развие тяхната история на фона на тази природна красота в малкото морско градче.

Tokyo Salad Bowl - епизод 5

Не го оставя на спокойствие, за да си изяде бан-ми-то - виетнамския сандвич, към който той се пристрасти, хаха.

В Токио пълно с виетнамци. Като скакалци са. Чудно ми е дали в полицейското управление за работа по престъпления извършени от чужденци, имат и български преводач? Няма начин и български бандити да не са стигнали до там...

# 51
Това ли е съпругата на Арата?
Скрит текст:
Попадала ми е информация, че двамата заедно са основали марката за натурална козметика kruhi, за която често има публикации в профила му в социалните мрежи. Тази жена понякога присъства на рекламираните събития.

# 52
  • MJF
Прочетох ви. Видях и рекламата с нашия Огава - сан. Bowtie

Аз се отплеснах с кънките но видях 3 неща на нащия фронт.

Love Scout 9 видях. Да разбирам ли че 10-и  не се е излъчил уикенда? Щото като гледах 9-и го нямаше 10-и.
Скрит текст:
Стигнахме до разкритието м/у двамата главни кой кой е .

Watashi no Takaramono изгледан. Това заглавие е за анблок гледане или поне през регулярни интервали. А при мен се проточи. Започна стегнато и интересно. Някъде първите 3-5 серии е така. Но в останалите имаше доста неща които ме подразниха и намалиха стойността на това заглавие за мен. В последния епизод пък половината бе пълнеж. Съвсем го "разтегнаха". Жалко.

Forest 3 изгледах. Много играчи много нещо в тази мистерия. Пък и майката/бизнесменката фатално болна. Плетки и половина.

# 53
Сигурно заради Лунната нова година не са излъчили и втория епизод, все пак това е всенароден празник и в Корея, не само в Китай.
Онзи ден новия епизод на Tokyo Salad Bowl беше посветен на Китайската Нова година и го споменаха във връзка с поредния виетнамец, с който се занимаваха. Та, там в едната сцена японецът му вика: "Какъв е този празник? Ние не празнуваме това тук."
Така е, но в Китай, Виетнам и Корея е голям официален празник, а на финал Рюхей, Нао и преводачката от виетнамски бяха на новогодишна виетнамска трапеза и ядоха разни вкусотии.

В Хокайдо ги затрупа много юки. Юкиии, юкии. Надуха ги от Сибир и хората се борят с големи преспи.

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 09:16 от rossonera

# 54
  • MJF
Аха, след като се почудих и обвиних ситуацията с ресурсите ми за гледане за начало, се сетих че най-вероятно това е причината за липсващия епизод.

Зимофоба в мен тази зима неутрално гледа и одобрява всяка снежинка, било то и далечна.
Не съм още разглеждала тазгодишния леден "град" в Хрбин.

# 55
Ето, наскоро го гледах.
Ти искаш ледения град в Харбин, а аз чакам филма Harbin с Бин, Ук и Лили.

# 56
Аааа, стига толкова сняг cold. На места, в двора ни, още не се е стопил. Ако ще вали, да е нагоре по балкана.

Вчера започна KickKickKickKick. От това, което видях в първи епизод мисля да пропусна. Да ме прощава "секси аджушито", но подобни сериали не са моето.

Днес очаквам Chunhwa Love Story/The Scandal of Chun Hwa.

# 57
Очаквах такава реакция от новия му сериал, хаха.
Още като видях преди месец тийзърите и разбрах, че този път аджоши няма да бъде гледан и следен от мен. Откачалката от Prison Playbook само в ненормални роли играе и това, че са дует, хич не ми се понрави.

Аджоши ще си го помня дълго в Romance in the House-ролята му. То това беше и последния корейски сериал, не мехурка, които следих, а беше август месец.
Аджоши оттогава си го зяпам само в реклами и така му се радвам. Достатъчно е.

# 58
Рос, то и аз още от тийзърите бях скептична, но викам, все пак да хвърля едно око заради аджушито поне. Ами.... не, не става, дори и заради него.

И, понеже текущите сериали, които следя са силно редуцирани и имам малко свободно време повтарям Кучето и Вълка. Приятно е да си припомня какви са млади всички - Ким Гап Су, И Ки Йонг, Сонг Джи Ру, Чонг Кьонг Сун, И Ми Йонг, Пак Хьок Куон...

# 59
  • вятърничава
Шош, само епизод 9 излъчиха миналата седмица на Love Scout . Flowers Cherry Blossom и Animal Unicorn летяха из въздуха, но и стигнахме и до разкриване на тайните и драмите няма да закъснеят Trollface При тези мистериите се разплитата, а в Мотел Калифорния се заплитат още. Такъв корейски миш-маш или бибимбап - от всичко в една купа и полято обилно с лют сос. Горките младежи.
Съчувствам на жителите на о.Хокайдо, те са свикнали.
Красиво е в ледения град в Харбин, но нема да им съпя за едната красота. Не понасям студ, замръзвам само като ги гледам. Тези китайци и от снега и студа правят пари, а ние не можем да се справим и с педя Nature Snowflake

Общи условия

Активация на акаунт