Ако това ще са ми приятелите то врагове не са ми нужни!
Няма нужда и от назидаване как трябва да подбира приятелите си и какви изсисквания да имала! Това са лични и вътрешни потребности. Ако някой иска клюкарка, с която да си говорят какво са правили снощи в леглото с мъжа и друга държи тези неща никога да не се обсъждат пред нея. Ако някоя иска приятелката да и звъни всеки ден - друга и стига да се чуят един път месечно и НЕ няма стереотип ни за приятелството, ни за любвта.
Много, много, много е трудно сега на младите хора да създават приятелства. И тук повечето хич не са млади и съдят по своите разбирания. Младежта сега са различни, бързо консумират отношенията вкл. приятелствата, не се привързват както ние нявгаш и т.н. айде да не ги анализирам и обобщавам спрямо всички млади хора, които са около мен.
Авторке ще се опитам да ти обясня как се създават приятелства. Представи си мишена - е средата с червения кръг са ти най-близките, следващия кръг са хора, с които си общувала и са ти допадали, имали сте общи теми и забавления/работа/учене. Следва следващия пръстен на мишената - хора, с които се познаваш, но не си говорила много и допирните точки са по-малко и така стигайки до съседки с които само се поздравяваш, познати на познати, с които си махвате на улицата и т..н.
Започваш целеустремено да се опитваш да опознаеш хората и да ги преместиш в по-близък кръг. Каниш някой на кафе и хич и не се засягаш ако откажат или не подемат - те може да са си ок в света, който са изградили и да нямат нужда от нови приятелства. Предлагаш да правите нещо заедно, да идете заедно и даваш шанс да се поопознаете и да видиш ще станете ли приятели.
Близота на приятелството е като влюбване - на сила не става. Трябва време и малко напасване с общи изживявания и опознаване.