Естетични процедури за лице и тяло – 60 тема

• 47 213
  • 756
  •   2
Отговори
# 75
Я ме посъветвайте какви процедури да потърся за повдигане на долната част на лицето? От последното поставяне на ботокс силно забелязвам колко по-свлечена ми е физиономията от носа надолу и се дразня.
По принцип бих предпочела неинвазивно, но ако не е ефективно, няма смисъл.

Ходила съм за различни процедури при различни лекари и засега не съм си установила един, който да мога да попитам за съвет, затова почвам от процедурата и после ще търся специалиста.

# 76
Ботокс може да се използва и в долната част на лицето може за повдигане.

# 77
Коментирали сме, че се започва с апаратни процедури, колагенстимулиращи и после вече филъри (ако остане нужда)

# 78
Clouded, къде е поставян ботокса, за да доведе до свличане на долната част на лицето? Звучи като да се е изгубила вертикалната симетрия на лицето, а не да е увисване.

# 79
Аз го разбрах като да де е опънала горна част, а долната сега много да контрастира.

# 80
И аз като ДХЗ

# 81
Всичко зависи и на каква възраст е, ако е в пери или менопауза и е започнала значителна загуба на колаген и еластин, то след поставяне на ботокс в горната част на лицето - мускулите там ще спрат да се напрягат, всичко там ще се заглади и нетретираната долната част на лицето ще изпъкне в контраст. Което значи - свиване на бузите навътре към носа и още повече очертаване на назолабиални, отпускане на покрай ъгълчетата на устата надолу и засилване на марионетните,  неравен овал заради дърпане надолу на платизмата.... и прочее

# 82
  • София
Ами аз сложих филъри на скулите и така малко се опъна отдолу. Аз съм в премено, все пак.
Между другото, това май беше най-болезненото. Или устните? Не помня вече. Еднакво гадно, общо взето.

# 83
Т.е. да не слагаме ботокс, защото долната част ще увисне още повече, така ли?
Георгиевски преди ми беше казвал, че като "замразим" трите зони с ботокс, мускулите в долната част на лицето ще се активизират още повече и така ще държат овала по-стегнат. Ама дали е точно така.. То значи след една определена възраст 50 примерно трябва да се спре с ботокса.

# 84
Как ще се спре с ботокса, слагайте и слушайте доктора?!

# 85
Напротив,  ботокс се слага и в долната част на лицето, точно за да се избегне това отпускане и да се стегне линията на челюстта. Внимателното в Dao мускула за повдигане ъгълчетата на устата, умерено в брадичка и три или четири точки по линията на челюстта, за да се спре дърпането на платизма мускула надолу. Но това се препоръчва при видна загуба на еластин и колаген и проявена вече неравност на овала, в по млада възраст не е задължително и там да се поставя ботокс.

# 86
Аз го разбрах като да де е опънала горна част, а долната сега много да контрастира.
Да, точно това имах предвид. Още преди си го забелязвах това отпускане там, но сега вече много ми се набива на очи.
Благодаря ви, сега ще се зачета при кого да се запиша на консултация.

Преди време ме бяха съветвали за филър в скулите, обаче щом боли колкото устните, ще се замисля. Винаги съм имала висок праг на болка, но филър в устните ми беше непоносимо болезнено и затова не повтарям Grinning

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 21:54 от Clouded

# 87
Мен не ме боли в скулите въобще, а в устни много.

# 88
От апаратнитее процедури колагеновите филъри топят ли се?

# 89
  • София
Неви, пиши после за филъра в назото при Каляшева, интересно ми е как е станал според теб.
Аз не съм правила много процедури- ботокс и филър под очите, скинбустър. Най- ме боля филъра първия път като слагах-с канюла, а съм с висок праг на болка, та беше поносимо, само сълзи ми течаха 😆

Общи условия

Активация на акаунт