Естетични процедури за лице и тяло – 60 тема

• 50 619
  • 756
  •   1
Отговори
# 225
Имам приятелка в Ню Йорк ,живее там от много години и си прави постоянно някакви инжекционни ,лазери и прочие ...та от нея знам ,че там тези неща ги правят сестри и даже хората ги предпочитат ,защото са с богат опит и по сръчни от пластичните и дерматолозите ,защото по цял ден правят само това и по skilled са един вид .Сега ...нека правим разлика между санитар и nurse особено с допълнителна квалификация в сферата,все пак тези хора учат по 4 и повече години.Спешна помощ също не са лекари.

# 226
Даже сега ме е страх и при Георгиевски да отида. Последният път след поставяне на ботокс се обринах отстрани на пачия крак, не ми се беше случвало досега. Иначе ми оставя да си движа само веждите, всичко друго е пълен блокаж. По протокол ми сложи 64 единици, а дотогава са ми поставяли макс 35.
Разбра ли се причината за обрива?

# 227
Аз започнах с по-сериозните интервенции  (ботокс) на 40 г, но от 31 годишна възраст не пропускам Дженезис заради розацеята.
Здравейте, извинявайте, къде си правите Дженезис?
Специално се бях ориентирала към него и понеже Dermallase имат промоция на почистване на лице и Дженезис отидох там, но момичетата категорично ми казаха, че не е подходящо? Хем на сайта го пише също че е за лечение на розацея.
Може би Genezis процедурата ли е или марката на уреда? Може би ненавсякъде е подходящ уреда?

# 228
С най-добри чувства: Не виждам нищо лошо зъболекар да ми инжектира филър в устните, все пак е лекар изучавал е точно вените, които минават през устата, както офталмологът, който прави блефаропластика. Аз самата попитах зъболекаря си дали не слага филър, като исках да се възползвам от упойката по време на интервенции. Освен това съм при най-добрият в областта.
Това с ботокса не е само в България. В чужбина има много такива случаи .

# 229
И аз си мислех, че в крайна сметка стоматолозите оперират, което със сигурност е доста по-сложно и отговорно от поставянето на филър . Смятам, че достатъчно са учили, за да имат тези умения, но го има и момента, че сериозните и добри стоматолози едва ли ще се занимават с това. Аз познавам един от известните стоматолози, поставящи филъри и ботокс. Момчето завърши стоматология в Скопие и не мисля, че имаше и година практика, когато започна да се занимава само в устни. Това е причината аз да не бих отишла при стоматолог.

# 230
Даже сега ме е страх и при Георгиевски да отида. Последният път след поставяне на ботокс се обринах отстрани на пачия крак, не ми се беше случвало досега. Иначе ми оставя да си движа само веждите, всичко друго е пълен блокаж. По протокол ми сложи 64 единици, а дотогава са ми поставяли макс 35.
Разбра ли се причината за обрива?

Обривът е само и единствено от ботокса. Там където ме е бол, беше червено и сърбеше два три дни. На челото нямах. Постави го покрай очите по-повърхностно, за да не пречи на лимфата и да нямам торбички. Дали заради това не знам. Пих антихестамин и мина. Сега мисля да го започна два три дни преди поставянето.

# 231
И аз си мислех, че в крайна сметка стоматолозите оперират, което със сигурност е доста по-сложно и отговорно от поставянето на филър . Смятам, че достатъчно са учили, за да имат тези умения, но го има и момента, че сериозните и добри стоматолози едва ли ще се занимават с това. Аз познавам един от известните стоматолози, поставящи филъри и ботокс. Момчето завърши стоматология в Скопие и не мисля, че имаше и година практика, когато започна да се занимава само в устни. Това е причината аз да не бих отишла при стоматолог.
Именно. Стоматолозите, които поставят филъри са лекари и имат практика и опит, колкото една козметичка има. Сериозните стоматолози не се занимават с филъри, особено пък тези, които правят операции. Тези с филърите искат лесни и бързи пари, без много усилия

Потвърждавам, че Genesis е страхотен за розацея и всякакви дерматити. При мен, като се обостри дерматитът, само Genesis оправя положението. На втората процедура вече съм супер. Преди го правех два пъти в годината по 4 процедури, сега вече, ако има обостряне. При обостряне правя 6 процедури през 2-3 седмици. Като само 2 са на цяло лице, после само на бузи. В Дерма акт, ако не е на промоция лазера, правят пакет и излиза доста нормално като цена. Аз лично не бих рискувала в козметично студио да го правя, обаче. Правете в клиника. Преди години така ме бяха изгорили в лицето с някакъв лазер, бях в някое от известните козметични студиа, пих антибиотици и беше ужасно. Неслучайно хората учат по 6 години, после 4 специализация и постоянно ходят на надграждащи обучения и семинари.

# 232
  • София
То все едно да кажеш, че сериозните дерматолози не се занимават с филъри, а с кожни проблеми, другите търсят бърза печалба.
Не виждам защо едно или друго медицинско лице да не могат да слагат филър или ботокс, след като са специализирали за това.

# 233
Извинете, че така прекъсвам страстите около дискусията. Чета от първа страница и никой не споменава мезоконци за повдигане на долна част и бузи. Никой ли не си слага? Да не би да е заради риск от сраствания и осуетяване на отлепянето при евентуален бъдещ лифнинг? Както Меган Фокс казва в едно интервю... 😀 Моля кажете за тези конци, че Ванеска ме офертира вече...

# 234
Ванеска с тези нейните конци. Аз не съм слагала, но от спомени от темата - момичета не са доволни. Конците, като цяло не са ок, поне лично за мен. Първо, че ефектът е краткотраен, второ че е доста травмиращо, като процедура и стават сраствания. Аз лично не планирам да слагам.

# 235
Ох аз от вчера чета за лазерната липолиза. Май се реших да направя нея, а не липолитик. Защото, то ако ме видите, ще ви стане смешно, не съм дебела, но след 3 деца имам кожа и диастаза. А прочетох,. Че с лазера диастазата се поприбирала, а се третирали и самите мускули, кожата се свивала и облагородявала… та май ще взема 4 процедури в една клиника.

С какъв апарат и къде? По всичко, което съм чела за диастаза единственото, подкрепено с медицинско проучване, е Emsculpt/Embody. При мен резултатът е супер от 10 процедури, като ми предстоят още няколко пролетта. За самата кожа на корема, проучвам Skinpen в момента.

# 236
Скинпен си е обикновен дермапен работи на дълбочина 2.5 макс. И аз като не го бях чувала викам си това ще е нещо ново и по-добро. 300 евро ме сурвакаха за него, като никаква разлика от това, което бих могла да си направя сама с ДП вкъщи..  Само имена по-внушителни им слагат на всяка нова джаджа. Чакам следващия ДП да се казва даймънпен, лифтпен или нещо такова.
 За тялото само Морфеус или този уред който работи до 4 мм.

Има и доволни от конци. Аз мисля да слагам под очите и бузите.

# 237
  • гр.София
Момичета, какво ви е мнението за др Ставров, клиниката му се намира в Манастирски ливади? Търсих отзиви за него, но почти нищо не намерих

# 238
Такива процедури се правят в клиника, не в козметично студио. Ако се получи реакция и трябва да се действа на момента, в салона за красота нямат възможност да реагират. Също и трябва определена стерилност.

От асоциацията излязоха със становище. Всички дерматолози са го качили на стори в инстаграм.

Няма от кякво да ви е страх от поставянето на ботокс, когато е извършено от дерматолог и в реномирана клиника. За мен това е най-безобидната процедура. От филърите могат много повече "бели" да станат.
Едни известни софийски докторки навремето гастролираха из провинцията и точно по козметични студия боцкаха на конвейер. Така че и тези с образование и изградени имена хич не са за пример.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 23:21 от M.P.G.

# 239
Оставям ви да прочетете юридическо становище относно ситуацията с ботокса и изобщо естетичните процедури и регулации
https://www.facebook.com/photo?fbid=10161214483182099&set=a.10150893682522099

"Не само дерматолозите т.е. кожните лекари могат да поставят ботулинов токсин. Това могат да правят и други лекари, които са преминали съответните обучения.
Едно от приложенията на ботулиновия токсин е при бурксизъм ( стискане на зъби) и това се прави от дентални лекари ( т.е . стоматолози/ зъболекари).
Крайно време е болните амбиции на някои хора, които се виждат като Слънцето на Земята, The one and the only, да престанат, защото докато те създават спор "може ли и денталните лекари да прилагат ботокс", в полето на естетиката навлязоха престъпни самозванци, които НЕ СА ЛЕКАРИ!
Асоциацията на денталните лекари практикуващи естетични процедури направи много разумни предложния за регулация на дейността, но те останаха нечути и неразбрани, заради криво разбрана конкуренция."

Общи условия

Активация на акаунт