ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 20 244
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Не искаше бутилчица АМ, грам не близна, само сукане и това е цяла нощ.
АМ яде чак към 10 сутринта.
Преди пак така ревеше и бяха газове и т н., сега ми се струва, че нещо е със сънят, буди се.. но защо..

# 196
Чета ви всичките и стискам палци с тези вируси да не ви хващат и да минават леко.
Въпрос към мамите на по-рано родените бебчета - приемат ли желязо и най-вече как го приемат? Досега моите го взимаха с лекота, но в един момент почнаха да го плюят и повръщат - не им харесва този сладък вкус явно.

Минахме на педиатър и прегледа в 4 месец, за късмет те бяха във вихъра си и беше едно усмихване, активност, кеф..
малката е 5кг, а брат и 5.5кг и двамата са 59см.

Педиатърката даде зелена светлина за даване на лъжичка пюре зеленчуково след около месец (заради коригирана възраст) продължаваме да сме си ексклузивно на кърма, но ще предлагаме лъжички пюре за свикване с различни вкусове, във Франция започват с това след 4 месец. Според педиатърката това ще помогне с приема на желязо също, толерантността към други вкусове.

На мен ми изписаха желязо също и калций, защото се кърмим и като цяло нямам много резерви по себе си. Видях, че и вие пиете разни витамини, аз досега не съм след раждането, изписаха ли ви или по собствено желание?
Аз се храня доста разнообразно и се чувствам супер, но костите ми може да са по-чупливи и някои от спортовете ми (кацане като птица въпреки, че не се определям като такава) са свързани с такива рискове, та лошо няма.

Малкият започна да се търкаля сам и много иска да се плъзга напред. Сестра му, ако е насила не иска, само по собствено желание и като е в настроение.

За съня, тя се буди на всеки 1.5 час да суче, суче малко и заспива. Брат и си спи по 6-7 часа, като суче - прави го с цел пълен резервоар.

Много ми се иска и ние да плуваме, но тук снегът е много и малко се плаша все още да се разхвърляме и мокрим.

Аз изобщо не правя опити с режими, защото досега те сами смениха нуждите си няколко пъти и не искам да будя насила, ако ще да ставам и на всеки 40 минути.

# 197
Бързо оздравяване на болните, а останалите да се пазим! Още малко остава от зимата и грипния сезон.

На вашите бебчета падат ли им косите? Ей сега слагам моя бебок в креватчето и гледам целия чаршав в руси малко космички, където му стои главата. Преди 2 дни съм го сменяла, доста му е опадала.

# 198
Да, доста оплешивя, калъфката все е в косми.

# 199
Sweety, на мен ми звучи като регресията в съня в 4ти месец. Моето бебе беше по същия начин две поредни нощи миналата седмица. Вече всяка нощ е по-добре от предната и мисля, че сме към края на регресията. Само дано не е затишие преди буря. 😀

Моето бебе има много смешно плешиво петно на средата на главата. Като си я върти във възглавницата и там е паднала най-много косичка.

# 200
  • UK
Sweety, mommy, точно това е регресията. Будят се често понеже не могат да свържат още циклите на съня, това обяснява и кратките дневни дремки. И при нас е същото. (Не смея да кажа, че от 2 дена е по-добре през нощта, че кой знае довечера какво ни чака 🤣€.

На Филип отдавна му опада косата на тила, но вече почна да расте новата и петното почти се заличи.

# 201
Моят сега стана на 3 месеца, не е ли много рано за регресия?

# 202
  • UK
Моят сега стана на 3 месеца, не е ли много рано за регресия?

По всяко време между 3-5 месеца може да се случи.

# 203
Той все пак изкарва едни 4-5 часа сън от 7-8 до 12-1 през нощта. И след това се започва будене. През деня е по-добре.

При тези, които са в регресия, как е положението?

# 204
И според мен е регресия, момичета. При нас е много сходно - трудно заспиване, после няколко часа сън накуп в началото на нощния сън, след това събуждане през половин час. Има спадове и върхове, снощи например не сме спали почти. И аз като Суити в един момент реших, че няма какво да суче, обаче изсука едва 15мл АМ. През деня дремките са по 30мин, точно. Шегуваме се с ММ, че нашето е дошло с вграден хронометър 😁

Иначе същата работа за вниманието - усмивки и радост като си до нея, обачееее ако мръднеш нанякъде недоволството не остава скрито Simple Smile какво да се прави, търсят близост душиците ❤️

Косичката не е падала, но виждам под нея да никне нова косица и да се сгъстява постепенно.

Също така, забелязвам, че вече много отчетливо използва различни интонация и "думи" като иска да каже разни неща. Понякога гука чаровно, друг път направо се кара Simple Smile

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 18:55 от Moonlit

# 205
Момичета, ето едно видео за регресията през този период
https://vm.tiktok.com/ZNeE7gaMy/
Може да е от полза на някой.

# 206
  • София
Нашият пие от изписването витамин Д и желязо. Всичко давам с малка лъжичка и той свикна. Пие и сутрин и вечер.
Продължава да се буди нощем за храна. Около 1-2 и после 4-5. А стане ли 6-7 се буди окончателно, но си кротува. Аз тогава вече пускам повече светлина,  правя си кафе,  изварявам шишета и тн. През деня има един период, когато става киселяк. Иска си гушкане.
Иначе по време на всяко будуване се занимавам с него- песни, разходка из жилището,  приказки, излизаме навън,  понякога на балкона   ако не успея да се организирам за парка, гушкам го,  говорим си на бебешки и той много се забавлява. Забелязах че като имам нещо са свърша и му кажа "маме, аз отивам да направя това или онова " той все едно мо разбира и кротко ме чака.
Тези дни минахме ТФЕ и пулмолог и докторките казаха че са много доволни от него,  всичко е наред и се развива нормално. Толкова съм щастлива. На бебо казвам,  че е герой и шампион.
Вие докато ги храните говорите ли им на вашите деца? Аз още от неонатологията му говоря,  не постоянно,  но му казвам няколко пъти,  че е най-добрият, че е здраво бебче, че е умен, прекрасен,  моят шампион, че съм благодарна, че го има, или както ви каза една акушерка, че той е господар на сърцето ми.👶❤️

# 207
Тия дни доста ставаше дума за раници и бебеносене - ето линк към един безплатен уебинар по темата в петък:

https://www.spokoinamama.bg/events/bebenosene

Джу, чудесни килограмчета, браво! Иначе моите постпартум витамини си ги самопредписах, не са ми назначени от лекар.

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 23:05 от Moonlit

# 208
  • UK
Аз приемам същите витамини от бременността, гадни, големи капсули са, но са доста качествени и с много добър състав. Взимам от iherb, Thorne Pharmaceuticals Prenatal.

# 209
И аз съм на Thorne от Iherb. Редувам ги с тези на Seeking health, които предпочитам, но те често са изчерпани.

Бързо да се оправят болните! 🤗

Не знам дали се отваря, но и аз се записах за един уебинар за изпомпването, ако на някой му е полезно: https://drive.google.com/file/d/1Qb-WWt4nmis7lHLhMHjk9-JoQxz8j3Aa/view?pli=1

Maya, жалко че не е проработила системата. При нас засега действа. Забелязала съм, че като я оставя на ръба да цока, трябва таза да ѝ го завъртя леко все едно е по гръб. Така като свърши и заспи, по някое време се обръща сама по гръб и заспива с вдигнати ръце. Ако я сложа изцяло странично към мене, се събужда по-късно, защото не е могла да се завърти. Недостатъкът на това приспиване в леглото е, че винаги суче от лявата страна. Така тя май стана предпочитана и в други пози, може би защото пуска повече.

От дневния сън не мога да се оплача - или спи до късно, ако нямаме ангажимент, или спи на обяд в количката по-дълго. Но заспиването вечер ни отнема страшно много време и вече даже се сменяме и редуваме. Става единствено с кърма, било то от шише или гърда. Унася се, преместваме я и хоп ококорване. Никак не ѝ харесва да не е до нас. После си спи добре през нощта, не мога да се оплача. В най-"лошия" случай се буди точно на 3 часа, често си спи по 5-6. И ние си казваме, че явно е глътнала някой часовник.

Иначе, Maya, съм едно към едно с твоите мисли, иска ми се и на мен понякога някой да дойде за 2-3 дни вкъщи и да поеме нещата, но не майка или роднина. С тях се чувствам, че все трябва да обяснявам защо и как се правят нещата. И ми е трудно да оставя нещата извън контрол. Не е същото, друг е подходът, но и аз се улавя, че не трябва да съм толкова съдеща.

Ние днес ходихме на много готин клас Sing and sign. Беба се забавлява, а и аз се отпуснах малко, че не само стигнахме навреме, но и излезнахме сред други майки и бебета.
Иска ми се и с плуването да продължим. Записали сме се за курс от февруари.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 01:40 от D_ana

Общи условия

Активация на акаунт