ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 20 250
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Какво желязо давате на бебоците?

Много хубави мерки,  Джу, браво.
🥰🥰🥰🥰🥰

# 211
Аз съм много доволна от Next, държат много на пране и има огромно разнообразие от модели.

Сега се връщам на този въпрос, че се сетих. И аз взимам на next, много ми харесват комплектите гащеризони от там. Аз засега основно това ползвам. Но пък и не ми се е налагало да купувам много дрехи, защото повечето са ми дадени. Освен това от HM редовно си пазарувам и за двамата, каро цена/качество са супер. От Lidl дрехите не са лоши никак.

И аз се сдобих с термоизолиращо килимче. Много ми харесва, лежа си на пода и аз, правих опит за тренировка вчера дори. Готоно е, че са двулицеви и се сгъват лесно, идват с калъф. Ние сме на първи етаж, под нас е мазе, няма изолация на пода и е супер студ, а това килимче изобщо не се усеща.

Тези дни се вдъхнових и напазарувах доста дрехи за каката, на ММ лошо ще му стане, че към 500 лв ще заминат. Но така или иначе ще ѝ трябват летни дрехи, бански и дрехи за пролетното време. За нея няма от кого да взимам назаем вече, но пък намерих на кого да подарявам по-големите дрехи и съм доволна, че ще си освободя място.

Moonlit, все едно за моето бебе говориш в поста за гукането. Същата работа е. Сега е започнал да се смее с глас като му правя смешки и го гъделичкам, но само от време на време го прави. Много е сладко. Heart

mamamishka, много се радвам, че така добре се развива бебенцето! И браво на теб, че активно се занимаваш с него. Аз си признавам, че гледам да свърша домакинска работа, ако той кротува, гледка спокойно и играе. Почти във всеки прозорец на будуване играем по 10-30 минути или повече, ако е кисел. Но по-скоро гледам да си свърша нещо, ако той го позволява. Малко ми е гузно, че не съм постоянно до него, но няма как.

И тук ще вмъкна, че с второто дете съм много по-организирана и почти всичко успявам да си свърша. С първото забравях да ям дори. И всичко от нулата учех, сега съм по-информирана и е по-лесно.

Аз все повече си мисля за захранването и не знам дали ми стиска да пробвам ЗВБ. Много ме е страх от задавяне и дали ще давам правилните храни като консистенция и големина на хапките. Някой да ме убеди? Препоръчайте ми материали - книги, видеа. И май ще трябва да си взема уред за готвене на пара или тенджера. Вие с какво ще се снабдявате за захранването?

Последно, да ви се похваля, другият месец, живот и здраве, най-после започваме ремонт и надявам се до годинката на малкия да сме се нанесли. Купихме го жилището на зелено точно преди да разбера, че съм бременна и много се вълнувам. За първи път ще ни е с ремонтите, но сме доста подготвени, вече почти всичко имаме набавено като материали и знаем с кого ще работим.

# 212
Mamamishka, браво на твоето детенце! Много е успокояващо чувството, че всичко е наред!

Ще погледна дали тези витамини Thorne ги има в България, моите тъкмо свършват.

Мисля, че и моето бебе навлезна в регресията - щом тази нощ на два пъти трябваше да го приспиваме в раницата, това не се беше случвало от първия месец. Последните седмици/месеци със сучене се успокояваше и заспиваше нощем. А тази нощ се събуди 3-4 пъти, като за два от тях трябваше да включим раницата.

Много ми се иска да започнем да ходим на занимания за бебета - плуване, Киндиру, но все отлагам. Около мен няма много майки с малки бебенца и ми липсва социализацията.

# 213
harmony, инсталирай си iherb, доставят до България.

Ние вече седмица сме в регресията явно, при нас е сходно. Всяка нощ едно и също. През деня също трудно спи. Ще избутаме и този период. Има ли някой при който вече да минава? Иска ли да сподели как е “от другата страна”? Grinning

# 214
Аз също имам няколко неща на Next, но като видях колко бързо му станаха малки започнах да купувам от Сенсей.
mommy22, аз си мисля да захранвам по звб. Казват, че после децата не били злояди, по лесно се научават да се хранят самостоятелно. Създават му се навици, дали е така не знам. Не съм захранвала преди. На братовчед ми детето ще стане на годинка и педиатъра е казал, че могат да му дават по големи парчета храна - то обаче не иска да дъвче, а иска само пюрета и мляко. За уреди няма нищо да купувам. Ако ни се получи този метод на захранване зеленчуците ще ги слагам в Сю вида и така ще ги приготвям. Ако давам пюрета имам пасатори, блендер, уред за готвене на пара.
Искрено ти пожелавам да случите на майстори и ремонта да ви мине без проблем.
Ох, днес малкия като стана го нахраних, преобух и накрая го оставих в кошарата и му пуснах музикалната въртележка и излязох на двора с кайра да си допия кафето. Идеята беше като му стане време за дрямката да излезем на разходка. Като се прибрах малкия беше заспал. Уточнявам, че ползвам бебефон - не е плакал, мен ме нямаше за 20 минути. Хем съм доволна, че е заспал сам, хем ми стана криво - аз пия кафе и пуша цигара, а той миличкия ми се приспал сам. Изпитах едно гадно чувство за вина и сега едва ли не искам да му се извинявам.

# 215
И аз често му говоря, но не докато се храни, а докато си играем и общуваме. Колко се радвам, че е избрал да дойде и да се роди в нашето семейство, как е живял в корема на мама, колко е мил и добричък и най-хубав и такива ми ти работи. Simple Smile

Снощи се случи нещо нечувано. ММ го остави в кошарата и бебо заспа сам без да реве, от 2-8. Брейй! Пу пу, да не му е уроки.
Предната нощ ме буди около 100 пъти.

# 216
И аз съм на Thorne от Iherb. Редувам ги с тези на Seeking health, които предпочитам, но те често са изчерпани.

Бързо да се оправят болните! 🤗

Не знам дали се отваря, но и аз се записах за един уебинар за изпомпването, ако на някой му е полезно: https://drive.google.com/file/d/1Qb-WWt4nmis7lHLhMHjk9-JoQxz8j3Aa/view?pli=1

Maya, жалко че не е проработила системата. При нас засега действа. Забелязала съм, че като я оставя на ръба да цока, трябва таза да ѝ го завъртя леко все едно е по гръб. Така като свърши и заспи, по някое време се обръща сама по гръб и заспива с вдигнати ръце. Ако я сложа изцяло странично към мене, се събужда по-късно, защото не е могла да се завърти. Недостатъкът на това приспиване в леглото е, че винаги суче от лявата страна. Така тя май стана предпочитана и в други пози, може би защото пуска повече.

От дневния сън не мога да се оплача - или спи до късно, ако нямаме ангажимент, или спи на обяд в количката по-дълго. Но заспиването вечер ни отнема страшно много време и вече даже се сменяме и редуваме. Става единствено с кърма, било то от шише или гърда. Унася се, преместваме я и хоп ококорване. Никак не ѝ харесва да не е до нас. После си спи добре през нощта, не мога да се оплача. В най-"лошия" случай се буди точно на 3 часа, често си спи по 5-6. И ние си казваме, че явно е глътнала някой часовник.

Иначе, Maya, съм едно към едно с твоите мисли, иска ми се и на мен понякога някой да дойде за 2-3 дни вкъщи и да поеме нещата, но не майка или роднина. С тях се чувствам, че все трябва да обяснявам защо и как се правят нещата. И ми е трудно да оставя нещата извън контрол. Не е същото, друг е подходът, но и аз се улавя, че не трябва да съм толкова съдеща.

Ние днес ходихме на много готин клас Sing and sign. Беба се забавлява, а и аз се отпуснах малко, че не само стигнахме навреме, но и излезнахме сред други майки и бебета.
Иска ми се и с плуването да продължим. Записали сме се за курс от февруари.

Dana, супер че се включи, да точно все от лявата и при мен се пада, струва ми се, че не и стига само от едната, хубаво, че при вас се получава.
Снощи будува от 18:30 до 23:30, досега не е било. Ние я изпуснахме да и се запуши нослето и то вкъщи 🤦🏼♀ и може заради това. Излиза, че с топлината трябва да се внимава, не толкова със студеното. Беше станало много топло следобяда вкъщи и ние се разхвърлихме, включително и нея по боди с къс ръкав и боси крачета. Дотук, добре. Докато се кърмим, леко и се изпотило гръбчето, казах на баща и да я преоблече, той сред един час 🤦🏼♀  Мисля, че от там и се запуши нослето. Днес се чудя дали да я заведа в клиника по хомеопатия да видя как действат.

Dana, как беше сесията с бебетата, тук има много хубави, но ме е страх да я мешам с хората.

Иначе вчера я мериха, 6.200 на 3 месеца 🤭🥳

Взех и аз пижамчета на Next, че търсех да са и боси крачетата и там намерих, много красиви цветове, обаче скъпи за тукашния пазар, 3 за £22, за сравнение любимите ми досега и купих 3 за £8 и по-големия размер беше 3 за £4 на промоция.

*тези на Next

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 14:16 от MayaJane

# 217
На мен още ми е далечно захранването, но видях и купих едни лъжички за ЗВБ, с които бебето само ще може да се храни с пюренца и намачкана /гладка храна - банан, авокадо, кисело мляко. Ето линк, ама със сигурност има нещо подобно и на други места:

https://a.co/d/6LTH0bP

Също си поръчах и чашки за бебета със сламки

# 218
Аз днеска поръчах от една фб група за вносна стока ето тези ромпърчета:

Казаха ми, че на марката George били качествени, подобно на Next. Та нямам търпение да дойдат да ги пробваме.

# 219
harmony,

Ние вече седмица сме в регресията явно, при нас е сходно. Всяка нощ едно и също. През деня също трудно спи. Ще избутаме и този период. Има ли някой при който вече да минава? Иска ли да сподели как е “от другата страна”? Grinning
Ами ние си спим цяла нощ (от 22:00 до 08:00), през деня по-трудно заспива, но май все още не ни е застигнала регресията и чакам "на тръни", много бих се радвала, ако има вариянт да ни подмине 🤣

# 220
Какво желязо давате на бебоците?

Много хубави мерки,  Джу, браво.
🥰🥰🥰🥰🥰

Защо се дава желязо на бебето? Да не пропускам нещо?

Видях покупките ви, честито! Не знам как съвестта ви дава да изхарчите толкова пари. Аз вземам детските дрешки от втора употреба, макар че и това не е евтино начинание.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 22:56 от Фрида

# 221
Желязо може да се дава след четири месеца, защото тогава долу-горе се изчерпват запасите, но ако е изчакано с махането на пъпната връв, може и повече. Желязото обаче не е безвредно, може да навреди в големи дози, та не бих давала без насока от педиатър. Особено ако детето е на АМ, в което има желязо, много бих внимавала. Също е добре и като се почне захранването да се дават храни, богати на желязо.

# 222
Maya, страхотни цветове на пижамките, а изглеждат и приятен материал (и аз харесвам тези с боси крачета). И аз съм заглеждала Next, но досега не съм поръчвала от там. Караме още на това, което съм взела през бременността и каквото са ни подарили. По този повод за пижамките имам чуденка. Аз се опитах да въведа ритуал за заспиване преди време, който включва обличане на пижамка за през нощта, за да знае че е време за сън. Сега колко го разбира това е друг въпрос. Сутрин като се излюпим е същото - събличаме ромпъра и слагаме дрешки, които в стремежа да са различни от пижама са обикновено блузка и панталон, така че да мога и да я сложа в раницата, ако искам. Но реално ромпърите са ми най-удобни за обличане и се чудя понякога не ни ли усложнявам живота излишно като я "контя" с тоалети, пък че и жилетка през деня. Като имаме ангажимент рано сутрин понякога ми се иска да я грабна спяща и да я опаковам само в количката, без да трябва да я преобличам, но винаги планирам време и за това. Вие сменяте ли дрехи сутрин и вечер?

Maya, относно кърменето, аз съм пропуснала да кажа, че абсолютно винаги предлагам и двете гърди. Тоест като се събуди нощем, се надигам, грабвам я и кърмя първо от дясно седнала на леглото. Това трае обикновено 10 минути. Прехвърлям я от ляво, започваме да се кърмим седнали и като видя че е към края и се отпуска пак след около 10 мин, полягвам с нея на ръба по новия начин. Така малко продължава да цока, максимум 5 минути, успива се и се отпуска. Аз я изчаквам още 10 мин да се отпусне съвсем и се измъквам в моята си страна на леглото.
А между другото, Sing and sign класът е концепт от UK, не знам дали при вас ще има франчайз.
Скрит текст:
Sing & Sign's unique approach combines action songs, props, pictures & toys in musical activities designed to stimulate speech & language development. Babies use all kinds of signs & gestures as a natural part of learning to talk & encouraging your baby with signs will help your baby communicate.
Аз съм много доволна и мисля да ни запиша даже за следващото ниво като минем бебешкото.

Не бях чувала за Kindyroo, благодаря, че споделихте. Тук няма такива занимания. Има някакви Pekip или Fenkid, като при второто не се предлагат стимулации на бебето, а се изчаква то да се развие когато иска.

Zimk, и аз съм запазила тези лъжички в baby list-a като препоръчани.

И аз мисля да действам по ЗВБ, смесено с малко пюренца. Мисля да ни запиша и на first aid course преди това, да сме подготвени. Мислех да прочета книгата на Мария Нориега, но ще се радвам и аз на други източници.

Мommy, браво за организацията с две деца, че и ремонт.

# 223
Аз и сменям дрехите, като се нацапат, което е сравнително често. Или пък ако се промени температурата. Изобщо не ми пречи да е с пижами през деня

# 224
Сменям дрехите всяка вечер или като се изцапа, не слагам различни за спане, но при спане гледам да не е с дебели дрехи.
Не харесвам ромпъри, не са ми удобни и не използвам. Имам подарени и така си стоят с етикетите.

И аз предлагам от двете гърди, като по-удобно ни е от лявата.

Желязо бих давала ако има липса, на 6м правим кръвни изследвания и става ясно.

Общи условия

Активация на акаунт