ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 20 257
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Maya, страхотни цветове на пижамките, а изглеждат и приятен материал (и аз харесвам тези с боси крачета). И аз съм заглеждала Next, но досега не съм поръчвала от там. Караме още на това, което съм взела през бременността и каквото са ни подарили. По този повод за пижамките имам чуденка. Аз се опитах да въведа ритуал за заспиване преди време, който включва обличане на пижамка за през нощта, за да знае че е време за сън. Сега колко го разбира това е друг въпрос. Сутрин като се излюпим е същото - събличаме ромпъра и слагаме дрешки, които в стремежа да са различни от пижама са обикновено блузка и панталон, така че да мога и да я сложа в раницата, ако искам. Но реално ромпърите са ми най-удобни за обличане и се чудя понякога не ни ли усложнявам живота излишно като я "контя" с тоалети, пък че и жилетка през деня. Като имаме ангажимент рано сутрин понякога ми се иска да я грабна спяща и да я опаковам само в количката, без да трябва да я преобличам, но винаги планирам време и за това. Вие сменяте ли дрехи сутрин и вечер?

Maya, относно кърменето, аз съм пропуснала да кажа, че абсолютно винаги предлагам и двете гърди. Тоест като се събуди нощем, се надигам, грабвам я и кърмя първо от дясно седнала на леглото. Това трае обикновено 10 минути. Прехвърлям я от ляво, започваме да се кърмим седнали и като видя че е към края и се отпуска пак след около 10 мин, полягвам с нея на ръба по новия начин. Така малко продължава да цока, максимум 5 минути, успива се и се отпуска. Аз я изчаквам още 10 мин да се отпусне съвсем и се измъквам в моята си страна на леглото.
А между другото, Sing and sign класът е концепт от UK, не знам дали при вас ще има франчайз.
Скрит текст:
Sing & Sign's unique approach combines action songs, props, pictures & toys in musical activities designed to stimulate speech & language development. Babies use all kinds of signs & gestures as a natural part of learning to talk & encouraging your baby with signs will help your baby communicate.
Аз съм много доволна и мисля да ни запиша даже за следващото ниво като минем бебешкото.

Не бях чувала за Kindyroo, благодаря, че споделихте. Тук няма такива занимания. Има някакви Pekip или Fenkid, като при второто не се предлагат стимулации на бебето, а се изчаква то да се развие когато иска.

Zimk, и аз съм запазила тези лъжички в baby list-a като препоръчани.

И аз мисля да действам по ЗВБ, смесено с малко пюренца. Мисля да ни запиша и на first aid course преди това, да сме подготвени. Мислех да прочета книгата на Мария Нориега, но ще се радвам и аз на други източници.

Мommy, браво за организацията с две деца, че и ремонт.

Dana, звучи интересно, какви знаци за комуникация с бебка ви показват? Не знам дали практикуват в детския център, ще проверя.
Досега да съм отишла, ако една мама не ми беше казала как някой завел бебче в период на възстановяване от омни (май беше) вируса, активен тази зима и в последствие 2 или 3 бебчета завършили в болница да се лекуват.

И аз сменям дрешки, обаче докато изграждах рутина на извеждане, на няколко пъти направо обличах космонавта над all-in-one пижамчето с цел да се организирам възможно най-бързо. Сега новият ми подход от два дни е да не обличам космонавт, а чувалче, още треперя достатъчно ли е, но виждам, че на нея и е много по-удобно.

Ashley, George са окей, бранд е на една от супермаркет веригите в Англия, на много по-добра цена от Next.

Zmk, готини са тез лъжички, запазих ги и аз в кошницата.

Еми Dana, ще ти кажа засега как е най-удобно за мен, обаче таткото пак остана на дивана снощи. В 00:30 се буди за малко и стигат 5-10 минутки на цицка, в 3 като се събуди я взимам при мен на спалнята, въртя се от едната и от другата страна на нея и по няколко пъти на цицка и спи до 7 примерно, като тази сутрин. Иначе се буди за по 2 часа. Просто аз нямам вече нерви да съм между двамата щото от позата за кърмене ме заблява гърба и цялото тяло и без това.

# 226
Отскоро аз и обличам пижамка вечер, а сутрин - обличам други дрешки, също така към тоалета сутрин добавих леко обтриване на лицето с памуче с натурална розова вода  и след това леко пръсване с пулверизатора към лицето и - много приятна и освежаваща процедура за добро утро.  Simple Smile Каката го прави това същото вече 15 години.  Simple Smile  В жегите и по няколко пъти на ден дори е много полезно и приятно, зимата само сутрин.
Много хубави неща сте си поръчали, честити. 🙂

# 227
И аз се чудех напоследък дали да не въведа отделна нощничка като част от рутината преди сън, а дневно време да е с панталонки и блузки. Обаче аз доста често я преобличам през деня, сменям памперси, тя не задържа чорапи, не се кефи и като я промушвам през блузки все още. И се отказах - и за мен, и за нея ромпърчетата си остават най-удобни засега. Иначе я глася като имаме повод, но обикновено си е с ромпърчета и през деня, и нощем.

Мая, много хубаво изглеждат, честито!

# 228
Аз съм казала на родата ако ще подаряват дрешки, никакви панталони и ританки. С тях е сложно даже да се провери как е памперсът. Рокличките пък са най-лесни

# 229
Мен никой не ме слуша какво да подаряват и най-вече да не подаряват. Вече съм даже груба и си казвам открито, че някои неща няма да се облекат и в никакъв случай да не купуват дрешки, колкото и да е най-лесно. Като видя нещо плюшено и розово, но само с някакви копченца на врата и ми става ясно, че ще се облече веднъж за снимка.

И аз преобличам често през деня заради повръщането. Но разбирам, че явно си усложнявам живота с дневния тоалет. Гледам все пак през деня да не е с ританки, за да не ѝ пречи ако я бебенося.

# 230
Добро утро.На моето бебе нещо му побеляват венците.Само на две-три места,не навсякъде.Понеже неведнъж съм казвала,че не разбирам от бебета,може ли да подготвя зъбки?
Аз го преобличам поне 6-7 пъти дневно.Повръща,поти се,памперса избива...
Един прах,1.4л,е за седмица😁
Дрехи има все още.Много му накупиха и аз вземам нещо,ако ми допадне.Сегабсъм се влюбила в едни памучни бодита,потник.Много са ми удобни и всяка седмица купувам по 1-2 от магазинчето за памперси.
Всеки ден се раьхождаме вече навън за малко.То тук е 15 градуса и на него му харесва.Имаме 5 дка двор и си го обикаляме.Показвам му животинките🙈.
А тази регресия дали може да е само дневна?Нощем спи от 21 до 3-4ч.Ама денем не ще детето.Реве,пищи д го преспя и след 10мин е по-буден от мен.

# 231
Аз също вечер му обличам пижама, слагам в чувал и така спи. Надявам се да направя асоциация с банята и спалния чувал, че е време да сън. Пижамата я сменям на две нощи. Дрехите през деня, ако не е мокър не го преобличам.
Нямам нещо, което да ми е чак толкова неудобно. В последно време съм му взела само панталони и блузки с бодита с дълъг и къс ръкав.
Аз съм казала играчки да не му подаряват. Нямал желание да го превръщам в презадоволен още от малък и като стане на 2 да има "ама той всичко си има" и да се трупа една пластмаса у нас. А и Кайра все още търси и тя играчки и като са шумни ги иска за нея. Да вземе да изяде някоя пластмаса да се чудя и нея по какви доктори да я водя.
Вчера се опитах да запиша час за ортопед за д-р Фурлакис, но най ранния час беше за края на юни той тогава ще е на 8 месеца. Дали ще е проблем?

# 232
На мен ми казаха,че около 5мес възраст се ходи на втори преглед.Ортопедът каза,че колкото по-рано,по-добре.
Кога трябва да му сменя шишето?От месец и половина е с 3-ка на Филипс Авент.

# 233
Ами моя педиатър не ми е казвал да ходим на първи преглед...
Знам, че на 6 месец се ходи и на уролог, пуска се и ПКК и урина. Ама не знаех, че трябва и отначало да отиде на ортопед.
D_ana, може ли да кажеш защо не трябва да е с ританки при бебеносенето?
Може ли да сменя млякото на малкия с друго, защото в моя град няма хип комбиотик 1 и трябва да пътувам, за да го купя. От раз или постепенно се сменя? Дали ще е проблем?

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 08:10 от sway911029

# 234
И ние влязохме в отбора на Регресията. От 2 дена яростно бори сънчето, особено през деня, когато нямаме ясно изразен график по часове. Последният месец се придъжах да седи буден не повече от 1,5- 2, като си го слагах да спи като виждах знаците- да си потърква очичките, прозява, та дори и веждите му се леко зачервяваха като му станеше време за сън. Нощното спане ни беше мираж и с ММ го караме на смени, поне всеки да се наспива по едни 4 часа. Но днес вече е ясно изразено колко му е трудно да заспи. Вчера изтървахме края след като час и половина не успях да го приспя за следобедния му сън и цялата нощна рутина се разбърка.
Не знам за лошо или за добро, но и бибката вече тотално я отказва,  едновременно обаче си я и търси и сме в един омагьосан кръг.

sway911029
Дали няма да ти е по- удобно да ги поръчваш АМ с доставка до адрес? Ппц ако се чувствате добре на тази формула, уж не препоръчват да "разклащаш лодката" с нови млека.
Аз всичко пъхам в кошницата и с доставка до нас или офис на куриер- памперси, мокри кърпи и тн. Излизат ми и доста по на сметка.

# 235
Ние от първия ден ѝ слагаме пижама само за през нощта. Сутрин я обличаме с боди и ританки. МЖ така реши, и без това тя я оправя вечер за лягане и сутрин като стане, а аз нямам предпочитания.

Педиатърката ни прати на ортопед преди много време, сигурно над един месец. Ортопедът ни каза, че трябва да отидем и към шестия месец, и че педиатърката сигурно ще ни прати пак. Нашата е активна по тези въпроси кога какво трябва.

От 2 дни към 5-6 вечерта имаме едно реване от по 20-30 минути, докато успее да заспи. Поня я изкарва ме в количката на двора и заспива още преди да я сложим вътре. Само да по мирише чистия въздух и е готова. Понякога се гушкаме, люшкаме, бибка даваме, тупаме дупенце, какво ли не и нищо не помага половин час Grinning Това ли е регресия на съня? През нощта нямаме проблем, обаче тази сутрин стана с един час по-рано, гладна.

# 236
Нашата педиатърка е от тези, които удобно “забравят” за полагащите се направления. Аз чак този месец се сетих, че съм изпуснала момента за ортопед и си поисках направление. Имаме час за втората седмица на февруари. Надали ще ни върнат, но нямам намерение втори път да го водя, ако нямам притеснения. Каката не съм я водила, за нея също беше “забравила” да ми даде направление. За Фурлакис съм чувала, че някои жени запазват още преди да са родили… не знам какъв е този зор за него, но съм чела тук във форума, че прегледът трае 3 минути и си пробутва на майките да купуват неговата ортопедична възглавница. Имайте едно наум, не знам дали си заслужава при такива прехвалени лекари за профилактичен преглед, без конкретен проблем.

Моето бебе си стои с “пижама” и ден, и нощ, най-удобно ми е Grinning През нощта го преобличам с боди и гащеризона след баня и го слагам в чувала. През деня не спи в чувал, завивам го с одеало. (Няма нужда да ме нападате за рисковете, малко се преекспонира всичко последно време). Освен одеалото няма нищо друго около него, докато спи. Лошото е, че нещо се понаучи да заспива на гърда. Плюе биберон и иска само да суче, доста често така заспива.

Някой беше коментирал за цените на дрехите. Само ще кажа, че дали ще дадеш една сума пари наведнъж за месеци напред или ще я разделиш на части за всеки месец, няма особена разлика. А поне ние с ММ не живеем от заплата до заплата. За децата най-“марковите” дрехи са ми от HM и Next. Ако мога винаги взимам втора ръка от познати. Но лично аз не пазарувам често от Sinsey, Pepco, Temu и подобни, лично предпочитание. Случвало се е, но за единични покупки. Просто не ми харесва да се изтъркат материите от две пранета. То вярно, че го носят малко време, но все пак. Отделно, последният път преди седмица влезнах в Pepco и харесах за малкия 2-3 неща. Ами, нямаше от неговия размер, всичко беше изкупено. Няма да ходя да обикалям всички магазин из града и да търся във вторите употреби. Много се кефя на хората, които го правят, има супер попадения, ама аз нямам нерви и време за това.

# 237
  • София
Обожавам дрехите на Next, много са красиви, но в момента ползваме предимно бодита, а тях ги взимам от Вис Виталис заради закопчаването отпред. Вече ще минаваме на размер 74см обаче (сега е на размер 68см, но аз й взимам по-големи, а и май се свиват от сушилнята), а от този размер вече закопчаването е друго, та ще търся други опции.

Мая, аз нямам твоите терзания. Оставям я на баща й постоянно, той поема едно хранене, понякога излизам за няколко часа и той я гледа през цялото време. Няма абсолютно никаква причина мъжът да не може да се справи, моят се справя отлично, обича си детето и дори му трепери повече от мен. Но не знам дали щеше да е така адекватен, ако не му давах да я пипне. Много е важно не само той да може да поеме нещата, ако се наложи нещо, но и да развива връзката си с детето. Затова и аз толкова се радвам, че той участва активно. Та разбирам притесненията ти, но... Не мога да кажа, че ги споделям Sweat Smile

# 238
Дана, за бебеносенето можеш да й обуваш просто по-голям ромпър, да кажем 1-2 размера по-голям, или такъв без терлички отдолу (аз това предпочитам). Но съм съгласна, за целта панталон и чорапки си е по-удачно.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 11:30 от Moonlit

# 239

А тази регресия дали може да е само дневна?Нощем спи от 21 до 3-4ч.Ама денем не ще детето.Реве,пищи д го преспя и след 10мин е по-буден от мен.

И при нас е така, Lunatichka92.
От 10ина дни денем започна да реве истерично, едва го приспивам, а сам не може да заспи.
Успокоява се и се унася само, като го кърмя. Регресия ли е, какво е това чудо не знам какво да правя.

Общи условия

Активация на акаунт