ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 20 260
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Аз водих бебка на ортопед преди месец, значи на два месеца. Казаха отново да отидем, когато е на шест месеца. Педиатърката е и ортопед и си е в нашата поликлиника, доста удобна.
Предстои ми да я водя в Токуда при д-р Масларска за хемангиомчето на ръката.

# 241
Mommy22, съгласна съм за преекспонирането. Ние ползваме одеяла и денем, и нощем. Ако някого ще нападат, ще започнат с нас Grinning Нощем е със спален чувал, но не ѝ е достатъчно топло, затова слагам и одеялце до под ръчичките. Сутрин я взимаме при нас и я завиваме с едното от нашите одеяла (до подмишниците, както в креватчето ѝ). Тя впоследствие си завира лицето в едната възглавница. Все я местя и тя се връща там. Сега я завъртам леко, за да не може устата и носът ѝ да опират възглавницата. Денем в гнездото също слагам тънко одеялце. В количката също е с одеяло. Повечето ѝ одеяла са от този тип, който пропускат въздух. Пробвала съм да си запуша носа и устата в тях, и можех да дишам, така че съм спокойна, а и детето е постоянно с някого.

# 242
Mommy22, съгласна съм за преекспонирането. Ние ползваме одеяла и денем, и нощем. Ако някого ще нападат, ще започнат с нас Grinning Нощем е със спален чувал, но не ѝ е достатъчно топло, затова слагам и одеялце до под ръчичките. Сутрин я взимаме при нас и я завиваме с едното от нашите одеяла (до подмишниците, както в креватчето ѝ). Тя впоследствие си завира лицето в едната възглавница. Все я местя и тя се връща там. Сега я завъртам леко, за да не може устата и носът ѝ да опират възглавницата. Денем в гнездото също слагам тънко одеялце. В количката също е с одеяло. Повечето ѝ одеяла са от този тип, който пропускат въздух. Пробвала съм да си запуша носа и устата в тях, и можех да дишам, така че съм спокойна, а и детето е постоянно с някого.

Skady, като каза за чувалче и одеалце отгоре, има ли и други да им се струва, че може да е студено на децата?
При нас по-скоро май не е студеното, то е между 20-24градуса, а някак си, ние завити до нея, пък тя не и все и намятаме нещо върху чувалчето 🤷🏼♀ Като я вземем при нас в леглото, отгоре и се пада нашата олекотена завивка, но не е плътно или нещо, стърчи във въздуха над нея често и аз отварям чувалчето и я вадя, пък да не я прегреем.

# 243
И ние сме така нощем с чувалчето и одеалцето. Не е като да ги завиваме с найлонов плик, че да има голям шанс да се задушат. И аз го слагам до под ръцете, а той ако рита винаги се отвива надолу, никога не отива одеалото нагоре. Нашите са плетени от една приятелка мама, тя му плете всякакви сладурски дрешки и одеала.
Скрит текст:

Снимката е стара, сега е едно голямо кюфтенце. Вече е над 6 кг, тежък си става. Пък аз все мисля, че нямам кърма. Grinning Като се има предвид, че се роди 2.900, си е удвоил теглото на 3 месеца. Много ми е интересно колко ще го премерят на следящата консултация. Преди 20 дни беше 5.400, сега на нашия кантар излиза 6.100.

До дете и до свикване си е това с температурата. Първото ми дете все ѝ беше топло. Постоянно отвита, плачеше ако е загрята. Този господин ако го облека малко по-тънко или намаля температурата вкъщи, започва да киха и да плаче от студ. Под тънко разбирайте по боди с дълъг ръкав и панталонки, без блуза.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 12:37 от mommy22

# 244
  • UK
Никак не се престаравам аз с налучкване на правилната температура. Вкъщи е 20-21С, Филип е винаги с боди с дълъг ръкав и панталонки, или памучен ромпър с боди с къс ръкав отдолу. Понякога о,ужас! е без чорапи. За разходка го слагам в космонавта и това е.
Не смея да св хваля, но ми се струва, че регресията преминава. Дневният сън се увеличи, ако не като продължителност, то като честота. Снощи имаше само едно будене и то чак в 4.30. Спала съм 5ч непробудно, нов човек съм днес. Кой знае довечера как ще си платя зс тези думи Kissing Heart

# 245
Пожелавам ти, Ljoli, наистина да я преминавате. И при нас имаше някакъв проблясък снощи, пу-пу.

Мая, за температурата, в клуба съм Simple Smile все ми се струва, че й е студено в чувалче без ръкави през нощта, въпреки че държим топличко, но осъзнавам, че това е защото аз се увивам като буба и все си мисля, че може да й е студено ако ръцете й не са завити. Затова вече я обличаме в чувалче с ръкави, хубаво и плътничко, и мама спи спокойна (беба също, когато реши да спи!). А баща й спи отвит и по тениска Grinning

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 14:15 от Moonlit

# 246
  • София
Ние я обличаме в боди с дълги ръкави. През деня понякога слагаме ританки, но я храня по голи крачета, а като я сменям, я събличам гола. През нощта върху бодито слагаме пролетно-есенно спално чувалче, никакви одеала. В стаята държим около 23 градуса. Аз съм по-облечена от нея Joy Не се е оплакала. Не искам да я изнежвам, нито да става зиморничава като мен.

# 247
Здравейте,мами!
Дойде и моя ред да видя какво е вече с бебе.😄 извинявам се предварително, че ще Ви върна толкова в началото,но бих искала да Ви попитам тези от вас, които кърмиха- бебето Ви заспиваше ли на гърда? При мен почти винаги се случва да заспи и после се разбужда след като е вече в леглото си или след къса дрямка. Бих искала да помоля и за някакъв примерен режим,много се обърках с тези дремки и будувания. Вчера гледах лайф относно режима на новороденото и там жената каза да не спят по 2-3 часа след 18ч следобяд, реших да пробвам и не го изчаках да се събуди сам, а го събудих аз, после през нощта се буди на всеки 2 часа..

# 248
Най-естественото нещо е бебето да заспи на гърда. В началото моето бебче трябваше да го будя, за да продължи да яде. Сега пак някой път.

Новородено и режим е оксиморон. Никакъв режим не може да има. Чак след повече месеци може нещо подобно на режим, но едно новородено даже циркаден ритъм няма и не знае що е то ден и нощ. Всичко на поискване е най-добре в началото, но ако е в първите две седмици и е с ниско тегло, да не се позволи да остава повече от три часа без ядене. В някои случаи и два часа дори. Това е, но не е режим, ако иска ядене по-рано, дайте му го

# 249
Най-естественото нещо е бебето да заспи на гърда. В началото моето бебче трябваше да го будя, за да продължи да яде. Сега пак някой път.

Новородено и режим е оксиморон. Никакъв режим не може да има. Чак след повече месеци може нещо подобно на режим, но едно новородено даже циркаден ритъм няма и не знае що е то ден и нощ. Всичко на поискване е най-добре в началото, но ако е в първите две седмици и е с ниско тегло, да не се позволи да остава повече от три часа без ядене. В някои случаи и два часа дори. Това е, но не е режим, ако иска ядене по-рано, дайте му го
А колко време държите на гърда? И редувате ли ги двете на ядене? Как разбирате, че се е наяло?

# 250

А колко време държите на гърда? И редувате ли ги двете на ядене? Как разбирате, че се е наяло?

Препоръчвам ви раздела за кърмене тук във форума, в библиотеката има много материали, които са много полезни.

В началото редувах аз двете гърди, 10-15 на едната, после сменям. Сега давам по една гърда на хранене и даже в следващите 2-3 часа, защото имам хиперлактация и така се регулира малко. Но при повечето майки е добре да сменят. Индивидуално е.

А бебето като се е наяло, само се пуска. Оставям я да яде, докато се пусне. Като се пусне, често в следващите 5-10 минути се хваща пак, та я държа в положение, в което може лесно да захапе пак. Ако бебето няма проблеми със захапката и с юздичката, може да му се доверите, че е сито. Ако има проблем и не може да суче ефективно, няма да има мокри памперси достатъчно и ще е добре тогава да се свържете с консултант по кърмене. Но ако редовно си пишка и си наддава, значи си яде достатъчно.

Плачът е късен сигнал за глад. Добре е да слагате бебето на гърда, преди да се е разплакало, че тогава става по-трудно да захапе правилно. В библиотеката за кърмене има статии по въпроса. Ако бебето си отваря устата и като доближите пръст до ъгълчето на устата се обръща да го суче, значи е гладно.

# 251
И аз от няколко дни обличам гащеризонче, за спане, вечер. Спи при мен, завит с моята завивка.
Подозирам дразнене от зъбки. Знам, че може да започне месеци, преди да излезе. Ръцете му са нон стоп в устата, даже започна да си вади бибата, за да завре ръчичките. Като му дам пръста ми не го засмуква, а започва да стиска с венците с все сила.
И ние сме в някаква фаза, не дава да го оставя. Все да е гушнат иначе реве. И през нощта започна пак да се буди.
Искам да започна да го социализирам малко, но ме е страх с тези болести. Който и да го гушне - той плаче, докато не го взема. Мълчи само при баща си, но постоянно ме следи аз къде съм.
Започнах да ходя на тренировки. Вече бях два пъти и се чувствам много по-добре физически. Друго си е човек да се раздвижи хубаво.
Този малчо не ми заспиваше на гърдите, но най-голямото ми дете.... беше страшен зор да се нахрани. Заспиваше през 2-3 Мин и няма будене. Оставях го да спи и той след 1час пак беше гладен. Това продължи 2 месеца, мъчително, защото реално аз по цял ден само кърмех.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 22:30 от Leylah

# 252
Leylah, точно това и аз по-рано щях да напиша за зъбите/венците. Едно към едно!!! Последните два дни сме така.

# 253
А вие как сте с косопада? При мен е много страшно положението! Пада на кичури. Едното дете се притесни, че имам рак 🙄 та трябваше да обяснявам и какво е химиотерапия и разни такива гадни неща.
Между другото ние така и не стигнахме до ортопед. В нашия град няма, идва един два дни в седмицата и чакаш за час .... пък започна грипа.... И така си остана.
Но пък водих средното дете на изследване на стойка и ходила, при кинезитерапевт. Има изкривяване на глезените и ще поръчваме утре ортопедични стелки. Оказа се наследствено - от мен. При мен има и паднал свод, и изкривяване на таза, от това. От там болки в краката, ходилата и кръста.

# 254
Лунатичка,  какво шише искаш да смениш? Да не би да говориш за бибероните 3+ месеца? Ако е това, не е задължително? Ползвам биберон 1+, бебето много свикна с него.
Или имаш впредвид, че ползваш пластмасово шише?

Общи условия

Активация на акаунт