ТОММ, методът на организираната майка - как да поддържаме и почистваме дома без стрес

• 3 893
  • 79
  •   1
Отговори
# 75
  • До хладилника, който обичам
Опитайте и пишете как върви, и аз имам нужда от мотивация,  може би има и други Simple Smile

# 76
Да видим сега дали правилно разбирам нещата...
Трябва първоначално разчистване ( на помещение или на цялата къща ?)
После всеки ден в разните на 30 минути чистим в едно помещение/стая. Това ли е?

# 77
  • До хладилника, който обичам
Почти. Първо разчистваш натурии и подреждаш, колкото можеш повече, в цялата къща.
Като го свършишс разчистването, всеки ден отделяш 15 минути за бързо минаване в основните части - бърза прахосмукачка/помитане само в централните части, където се минава най-много, една задача в баня/тоалетна, зареждане на една пералня. Плюс 30 минути работа, концентрирана само в една стая (или зона, напр. спални) за деня, като всеки ден се сменя стаята на фокус. Това е.

# 78
  • София
Аз без да знам за този метод горе долу така процедирам, като скоро мих прозорци в спалните и по-основно почистване направих там , та започнах лека по лека . Гледам ежедневно да пускам робота в хола и кухнята , пода обаче не мога да го мия всеки ден - 70кв м е само хола, просто не мога . Приемам съвет за лесно миене на гланциран гранитогрес Simple Smile
С 2 малки деца е много трудно да е подредено, но с постоянство и малко помощ стават нещата .

# 79
Почти. Първо разчистваш натурии и подреждаш, колкото можеш повече, в цялата къща.
Като го свършишс разчистването, всеки ден отделяш 15 минути за бързо минаване в основните части - бърза прахосмукачка/помитане само в централните части, където се минава най-много, една задача в баня/тоалетна, зареждане на една пералня. Плюс 30 минути работа, концентрирана само в една стая (или зона, напр. спални) за деня, като всеки ден се сменя стаята на фокус. Това е.
Аха, аз сега правих леко основно почистване...изхвърляне главно на стари/ненужни/забравени/неизползвани вещи. Направо се чувствах ,,задръстена,, сега е малко по-добре. Ще видя как да напасна нещата към моя график,че работя на смени.

Общи условия

Активация на акаунт