Мамник - нов български сериал

• 54 723
  • 751
  •   3
Отговори
# 180
Аз бих искала да видя трилогията преведена на английски и да се продава в Амазон, например. Чела съм много по-незабележителни трилъри на известни чужди автори. Фолкорните елементи са автентични и биха се харесали на много читатели извън България. Но не бих искала Васил Попов да смени стила си и да започне да използва небългарски имена в романите си за да се хареса на някаква универсална публика. За мен книгите са интересни не само заради сюжета, но и точно заради българските герои и описанията на специфично български местности. Това сега е модерно да се нарича атмосферен трилър.

Същото си мисля и за други български автори.

Не е съвсем отклонение защото е за романа зад сериала Simple Smile

# 181
  • Пловдив
Бях чела, че Bulgaria on Air също ще излъчват сериала - някаква информация има ли?

# 182
Да. Ще се излъчва и по двете телевизии

# 183
  • София
Прочетох Мамника Simple Smile
постнал съм ревюто си в литературния клуб, за да не спамя тук
https://bg-mam.ma/p/1830403/50669215

Ще ми е адски любопитно как ще филмират обаче цялото това чудо.
Скрит текст:
Аз не си спомням в наш филм или сериал да имаме чудовище/звяр/демон в центъра на историята. Като цяло при нас масовки и скъпи кадри с визуални ефекти са ни проблем.
Колко пари ще са пръснали, как ще го изобразят, ще бъде ли убедително и автентично??? Тов са ми единствените опасения.
Иначе като гледам каста и от трейлъра съм оптимист за основните герои. Харесват ми. Изборът за героите на Божана и Емил е ТОП. Лазар нещо не ми хареса ама да го барнат малко и подстрижат и ще заприлича на убавец Simple Smile

Имам два въпроса за челите Лехуса:
Скрит текст:
1. Това продължение, предистория или съвсем друга история? Ама не ми отговаряйте с подробности, а кратко без спойлери.
2. В Лехуса разбира ли се за Божана и Лазар? И по-точно за съдбата на Лазар? Пак не ми казвайте какво се случва, а само дали се разбира или не се разбира.

Благодаря! Simple Smile

# 184
  • София
Дяволче,
Скрит текст:
Действието в "Лехуса" се развива след историята в "Мамник". Иначе е съвсем нова история. Да, разбира се какво става с Лазар.

# 185
  • България
Прочетох Мамника Simple Smile
постнал съм ревюто си в литературния клуб, за да не спамя тук
https://bg-mam.ma/p/1830403/50669215

Имам два въпроса за челите Лехуса:
Скрит текст:
1. Това продължение, предистория или съвсем друга история? Ама не ми отговаряйте с подробности, а кратко без спойлери.
2. В Лехуса разбира ли се за Божана и Лазар? И по-точно за съдбата на Лазар? Пак не ми казвайте какво се случва, а само дали се разбира или не се разбира.

Благодаря! Simple Smile

Отговарям без спойлери:
Скрит текст:
"Лехуса" се развива непосредствено сред "Мамник", започва като продължение на "Мамник" в първите страници и се прелива към следваща история с много нови герои. От досегашните остават Божана, семейството ѝ, Митко, вражалицата.
Да, разбира се за съдбата на Лазар и Божана.
"Лехуса" се води предистория на аудио-книгата "Аждер". На мен лично ми хареса "Лехуса", чакам "Аждер" в хартиен вариант.

Авторът беше загатнал. че може да има продължение на сериала Мамник.

# 186
Реших да не чета романа, а да се отдам на сериала първо. Може би след сериала ще прочета романа. Обикновено винаги съм разочарована от екранизацията на книга, която съм чела. Затова предпочетох да нямам представа какво ще се случва всяка седмица в сериала.

# 187
  • Sofia
Не чета български автори от много години насам. Но гледам с удоволствие български сериали. Да видим дали този ще ме накара да прочета и книгата.

# 188
  • Галифрей
От последният  нов трейлър са го докарали точно както си е. Тъй,че мисля,че скоро ще прочете и книгите ще ви хареса ☺

# 189
  • София
Тази вечер е премиерата на Мамник в Парадайз Център - Синема Сити.
Виктор Божинов бил казал, че сериалът ще е само по мотиви от героите на Васил Попов, а не екранизация.
Т.е. да очакваме фрапантни промени. Grinning
Лошо няма, но нека видим...

# 190
Дяволо, точно за "по мотиви от... " писах в темата за Сандокан Joy  както и там написах, нямам намерение да сравнявам филм с книга и да се ядосвам. Само искам да е як и интересен сериал.

# 191
  • гр. София
С нетърпение чакам първи епизод. Дано не ме разочарова. Книгата много ми хареса Simple Smile

# 192
Нямам търпение за довечера!

# 193
  • София
Включвам се преди приемиерата (Ели-Мели, благодаря за темата!).
Като се зашумя около книгата, а сетне бързо се разчу, че ще я снимат - нарочно не посегнах към хартиите. Впрочем, напоследък и аз не отгръщам кой знае колко наши автори.
Та, доколкото и четох бая инфо и интервюта около творческия процес, довечера започвам с Мамника като ТВ сериал, който има да разправя - каквото има. Без предубеждения.
(За Дяволо: фантастика в БГ кино като изобр.техника използваха май далеч във времето в "Трета след слънцето". Тогава си бяха времена, каквото и да излезеше от БГ киното - се редяхме на опашки в "Сердика" да сме сред първите. Други времена, други филми. Аз също съм любопитен за похватите, които ще направят чудовището - главния герой...)

# 194
Искренно се надявам да се придържат към книгата, без излишно разводняване. Харесва ми поредицата. Надавям се и актьорите да пресъздадат хубавата атмосфера на книгата.

Общи условия

Активация на акаунт