Мамник - нов български сериал

• 53 675
  • 751
  •   3
Отговори
# 240
Мудно ми започна, някои сцени бяха прекалено преекспонирани. Но като цяло ще се гледа, очаквам в следващият епизод да се раздвижи действието.
Относно звука, при мен беше добре. Пуснах си лай стрийм директно от сайта на БНТ, и картината и звука бяха добре.

# 241
На мен звукът ми се видя Ок, слушаме през система. Зовът на мамника, докато имитира близките на героите, ми звучеше неестествено. От книгата останах с впечатление, че го чуват, все едно някой им говори нормално, а в сериала са го направили да звучи доста фантастично и това променя въздействието на сцената.

# 242
  • in Wonderland

Книгата ще прочета след сериала Grinning
Задължително я слушай и в Сторител, даже да не си почитател на аудио книгите. Владо Пенев прави страхотен прочит.

Голям фен съм на историите на Васил Попов и чаках със нетърпение сериала, но така се случи, че нямах възможност да гледам на живо, та влязох да прочета коментари.
Обнадеждена съм , явно са си свършили добре раб от продукцията ❤️

# 243
Гледах онлайн стрийма на БНТ1, голям плюс много кратките реклами и то само веднъж. Чела съм книгата,  много ме грабна и по моему е най-силната от трилогията. В сериала добре са пресъздали детайлите, силна игра предимно на мъжете. Е. Лазаревска не е за тази роля. На моменти направо си декламира с типичния уличен софийски акцент, играе сковано. За разлика от нея малката Божана е много сладка. Минус е, че не са се постарали с диалекта (за сравнение с вече старичкия "Чужденецът" дори дървената Саня Борисова се беше научила). Чудех се Лазаревска с какви очи е в действителност - сини са, личи си тъмната леща във филма. Малиноата е женска и е куче съботник (спътничка е на Божана и в Лехуса, и в Аждер). Женските са по-трудни за обучение, разбираемо са сложили мъжки.
Ще гледам сериала до края и добре, че не помня книгата в подробности, да не се вживявам кое как ми се разминава с режисьорското виждане.

# 244
  • България
Някой запознат може да напише имената на актьорите. Кой е Делян? Никъде не намирам името му.

# 245
Сега търсих епизода дали е качен онлайн, но не го откривам.
Надявам се утре БНТ да го направят. Искам пак да го гледам на спокойствие.
Не мисля, че ще го качат до 2 седмици. Поне при "Вина", "Порталът", "Тревожност", "Всичко за сина ми" качваxа епизодите съвсем съзнателно със закъснение, за да се гледа по телевизията.

Ако си с интерактивна телевизия, просто върни назад и гледай (може да се връща до 7 дни назад)

# 246
Делян е синът на Емил(Владо Пенев)
В ролите:
Екатерина Лазаревска – Божана Горнева
Мариян Стефанов – Митко
Йордан Ръсин – полицаят Камен Почекаин
Гринго-Богдан Григоров – Лазар Караиванов
Владимир Пенев – Емил Славов
Ели Скорчева – Неда Горнева
Атанас Атанасов – Волен Несторов
Никола Додов - Георги
Мариана Крумова – вражалицата баба Дана
Галя Александрова - Венета
Димитър Селенски – Венцислав
Виктория Юрукова – малката Божана

# 247
Слушах книгата е интерес, чаках сериала с нетърпение. Какво да ви кажа, за мен кучето игра добре😏

# 248
  • София
Аз очаквах да има много големи промени спрямо романа, защото Божинов нали се изцепи, че сериала ще е по мотиви, а не екранизация. Но сега-засега си следват плътно книгата с незначителни разлики като кучето. От Айра на Айрън. Явно не са имали женска белгийска овчарка.

Вярно, че Божана изглежда по-млада, но това не е никакъв проблем. Да кажем, че си е младолика.

Хареса ми епизода. Доволен съм.
Бяга ми трънския говор на леля Неда (и не само нейният), ама ако го направят съвсем автентично хората няма да разбират какво се говори и ще роптаят. Трябва да се мисли и от тази гледна точка.

Още нищо не са показали от красотата на Трънско, само чакайте да видите. Simple Smile
И ако не покажат Ждрелото на Ерма ще са за бой.

Нямах проблеми със звука. Чувах си всичко каквото говореха.
Много добра работа на оператора също така.

Ако изобщо може да се каже, че имам някаква минусова забележка то това е относно гласовете, които чуват от Мамника. Не бива да е така. Твърде фантастично е. Би трябвало да чуват само гласа на близкия, точно определени думи (последни думи или често повтарящи се) с неговия глас и тон. А не като ехо, като някаква палитра от звуци и думи.

Каста е много добър.
На мен ми хареса Екатерина Лазаревска като Божана Горнева. Злооката червенка. Simple Smile
Има сложна роля на популярен и харесван герой. На мен не ми е позната, явно няма опит момичето. Ами справя се добре според мен с оглед всичко. Харесва ми.
Митака е ТОП попадение. Буквално си е книжния Митко.
Владо Пенев като Емил също е ТОП.
Камен чак е леко симпатичен. В книгата беше като някаква дебилна мутра.
Кучетата са прекрасни. Жалко за Аякс.

# 249
На мен никак не ми допадна епизодът, а книгата прочетох за два дни.  Много ме вади тази българска простотия да снимат сериалите си с високи фреймове в секунда - всичко изглежда като евтина реклама така. Можеха да използват малко цветови корекции да го направят по-атмосферично и мрачно, малко по-студени цветове при пост продукция правят чудеса за подобни сюжети. Актьорската игра беше покъртителна на места, "мухичи с чадърчи" не става за актриса, освен в комедии. Има и други неща, които не ми харесаха, но биха минали за спойлер. Не знам защо са подмладили Божана, не е като актрисата да е толкова уникално добра, че да се прави компромис. Единствения адекватен в ролята си беше актьорът, който играе Митко, от останалите диалогът звучи някак нелепо. Диалекта никой не може да го докара почти от каста, прекалено дълго са ги учили да говорят като с бастун в задника. Но най-скръбното, тъжно и лъхащо на читалищна самодейност беше гласът на мамника, когато имитира гласове.  В държава, в която все още дублират всичко на войс овър някак очаквах да се справят с това по-добре с войс оувър ефекта, нали постоянно това правят.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 07:29 от RoseofVersailles

# 250
Не съм чела книгата и нямам очаквания.
Ще гледам със сигурност. Надявам се да се отърся от неприятното чувство, което ми остави главната героиня. На моменти направо декламираше репликите и ми звучеше неубедително.

# 251
  • Пловдив
На мен ми е 1:1 с Дяволското гърло...за сега.
На полицая Камен нищо не му разбирам аз.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 08:05 от mystic woman

# 252
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
И аз не съм впечатлена. Прекалено крийпи ми идва,дори за жанр хорър/фентъзи/мистика.Нямаше една нормална сцена.
Големи измишльотини и невъзможни глупости.

Мисля да не го гледам.

# 253
  • Бургас
Не съм чела книга.Ще изчакам да завърши сериала и ще я прочета.Ще ми е интересно да следя до колко се доближават двете.Хареса ми епизода има доста вайб тип “Дяволското гърло”.И на мен това за мамника ми беше интересно как е в книгата все едно е някаква ретроспекция в сериала а предполагам, че трябва да ги примамва като имитира глас на познат човек но ще видим явно това ще го развиват във времето..

# 254
  • София
Може ли някой, който е чел книгата, да ми каже края. На лично съобщение, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт