Мамник - нов български сериал

• 53 689
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
  • Галифрей
Звукът и картината са си супер. Виждах и гледах идеално ❤

Познатите ми актьори са възрастните, Анита и Делян. Според много хубава работа са свършили усеща се мистерията и студа.
Айде следващата седмица Божана среща Лазар  ❤

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 22:28 от Диана Бишоп

# 226
Много ми хареса, ще го следя Heart Eyes Мудничък е верно, но аз съм свикнала покрай скандинавските кримки (даже последният вс. полски, който гледах The Thaw, уж ХБО стандарт, пък муууден Joy ).

Страхотен трейлър за следващия еп., завързва се  мистерията Kissing Heart

Книгата ще прочета след сериала Grinning

# 227
  • Анкх-Морпорк
Чела съм книгата. Започнаха добре, имаше разни операторски ефекти и детайли, които ми харесаха.
Божана на моменти изглежда съвсем млада, можеха малко да я състарят с грим.
Кучето на Божана в книгата е женско, но доколкото разбрах, май не са намерили женско от същата порода. Затова от Айра е станало Айрън, нещо като желязно куче (има защо). Не е голяма драма, че е мъжко, защото полът на кучето не е от значение за действието.
На някои актьори диалектът не им стои добре, май по-добре да си говорят, без да се преструват на трънчани.
Иначе книгата е с преплетени истории от миналото и фентъзи, даже има и един орнитолог от Дружеството за защита на птиците (Да, имаме такова дружество у нас). Има изненадващи обрати и какво ли не още, всички екстри по канона на жанра.
Засега мисля да го гледам, тепърва ще се заплита историята.

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 22:53 от firebird

# 228
Не съм чела бълг. автори не знам от колко години.За книгата разбрах  от темата за филма.Умишлено не съм я търсила.Всичко ми е неизвестно и нямам разочарования кой как изглежда и пр.Така без никаква предварителна информация ми е много интересно.Имам големи очаквания и засега съм доволна.

# 229
Чела съм книгата отдавна и почти нищо не помня, освен преплитането на минало и сега, мистика и реалност, убийства и най - вече  "църно пиле, Мамниче".
Така, че добро начало за сериал- много герои - запознаване с тях и междудругото историята започва без да се натрапва, без да шокира, с тъмни краски и мрачна музика, но като знам какво е Мамник(доколкото си спомням) така трябва да бъде.
Ще го гледам, а после ще препрочета, ако издържа да не почна книгата преди да свърши филма. Че тогава започват сръвненията, а това почти никога не е в полза на филмите, защото нашата фантазия е едно, режисьорското виждане друго.
Приятно гледане на всички, мисля и се надявам, че ще ни хареса.

# 230
  • Другата България
Не съм чела книгата съвсем целенасочено.
Исках първо да гледам сериала.
На първо четене - първи епизод ми допадна.
Мудничък ми беше в началото, не съм запомнила изобщо всички имена на героите /особено на потребителите на старческия дом/, на моменти звукът ми беше никакъв, на моменти /в началото/ загасих лампите, за да различавам какво  се случва, но това са бели кахъри като за първи епизод.
Оценявам автентичността, старите селски мебели, селски къщи, дори стария ВЕФ в старческия дом, телефона със слушалка, диалекта, атмосферата на оня край, който признавам си, не познавам, но веднага ме очарова природата и обстановката там, и си обещах да посетя /дори защо не точно това село/. Голяма красота! Напълниха ми се очите!
Върнаха ме в ковидното време, карантината, декларациите.....
Добра игра на актьорите. Много непознати /за мен/ лица. Добра работа на оператори и монтажисти.
Владо Пенев е класика.
Мудничък е верно, но аз съм свикнала покрай скандинавските кримки (даже последният вс. полски, който гледах The Thaw, уж ХБО стандарт, пък муууден Joy ).
Същата работа. Ама го изгледах.
Сега гледам трети сезон на Deadwind - мудно, бавно....добре, че втори и трети сезон от 12 са ги свалили на 8 епизода, та по-бързо се развива действието. Blush

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 22:52 от Merri_An

# 231
Проблема със звука може да е от излъчването, при мен беше отлично. Не беше като старите бг филми😂.
Като казаха, че ще правят сериал, бях настръхнала - Божана да не е изиграна от Яна Маринова. Бях се настройла за ужасен сериал. Но актьорите ми допаднаха. Сега очаквам и баба Дана да е поне наполовина колоритна, колкото и в книгата.

# 232
Забравих да пиша, че не съм стъпвала в трънско и не знаех за техният диалект.Не ме дразни изобщо, много ми е интересно.Предполагам там е сниман филма, там някъде е и този мост?
Цитат
Божана да не е изиграна от Яна Маринова
Open Mouth Добре, че не е някоя вървежна актриса. Wink

# 233
  • Бургас
Моста и реката са хубаво място, да.
В него район ли са в действителност

# 234
  • Другата България
Разбира се.
Само че селото е Филиповци.
Вракола е измислено име.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D0% … 0%BD%D0%B8%D0%BA)

# 235
  • гр. София
Това в сериала въобще не е трънски говор. Книгата е чудесна, четох я с личен сантимент, майка ми е от трънския край Simple Smile
Прочетете книгата Simple Smile

# 236
Скачам и аз при вас.
Цяла вечер чаках началото, но съм се объркала, че е в 22. Връщах час назад и тъкмо го изгледах.

Слушах книгата преди доста време, много ми беше харесала, но вече ми се губят детайли. Така че все едно не съм я чела и ще откривам много неща наново със сериала.

Екранната Божана е много далеч от представите ми, майка й също. Митко ми харесва. Емил също - дори и докато слушах книгата, прочетена от Владо Пенев, си представях именно него като Емил. Възрастните обитатели на дома също ми допадат. Кучетата са разкошни.

Пейзажите са много впечатляващи. Постарали са се да създадат автентична обстановка със старата къща, старите мебели и предмети. Дядо ми имаше същия транзистор Simple Smile
Звукът отново отвратителен, много ме напряга това.

# 237
Тъкмо изгледах и аз епизода. Не съм чела книгата, само коментари за нея. Нямах очаквания , но съм приятно изненадана. Звука при мен беше добре, само като говореше по радиостанцията/ телефона, много заглушено се чуваше човека отсреща.

# 238
  • Бургас
Сега търсих епизода дали е качен онлайн, но не го откривам.
Надявам се утре БНТ да го направят. Искам пак да го гледам на спокойствие.

# 239

Общи условия

Активация на акаунт