Мамник - нов български сериал

• 30 637
  • 446
  •   11
Отговори
# 420
Разбрахме се, де, стига дъвчене на едно и също.
Развали ми се малко гледането, но дано минем само с това.

# 421
  • Бургас
...
И пак е невъзможно, (650 страници за 5 часа), това реално не е четене, а препускане и ей така... отгоре -отгоре. Удоволствието от четенето го няма.....

Нищо подобно! Защо мислите, че невъзможното за вас е невъзможно и за другите!?
Аз също изчетох <<Лехуса>> за по няколко часа в рамките на два дни... Хората/читателите сме различни. Колкото до удоволствието от четенето, хайде всеки да си знае най-добре за себе си , кое го радва и кое не!
,,ей така... отгоре -отгоре,, - ще се въздържа да го коментирам .Единствено ще призова -  недейте да подценявате хора, които дори не познавате...

# 422
Много хора могат да четат така, то сигурно всеки може, пет часа са много време, но мен лично после ме боли глава.

Но според мен потребителката просто искаше да каже, че и е било много интересно и я е прочела на един дъх, както се казва.

# 423
Iris04, благодаря ти за мнението - точно това исках да кажа - на един дъх, не съм спирала докато не ги прочетох, беше ми интересно и вълнуващо да разбера как ще завърши.

И не, не съм препускала, нито пък съм чела отгоре-отгоре. Но който каквото иска да си мисли.

За мен попадението в сериала е Митко - точно така си го представях. Изключително симпатичен ми е.

# 424
Ще му дам шанс на сериала. Обичам фантастика и фентъзита, хорър не чак толкова, но ако не е ужасно брутален бих гледала.
Много ми харесва играта на Митко, както и на бай Георги, на Пенев също. Божана намирам също за добро попадение. Сякаш ми куца на "майка и" играта, а най не ми харесва Почекаин(егати името). Много предъвква думите, един такъв никакъв, ама ще го видим как ще се разгърне. Книгите не съм чела, а сериала според мен се очертава интересен.
Малко "изнасилена" беше сцената с Анита и "Злоочка" където Божана и се скара, че говорела по телефона, но извън това засега нямам забележки.
Чудно ми е с кого говореше Анита и кой я посрещна, а после как се озова до реката сама. Чудно ми е, че тя чу гласове и после беше нападната, а после Божана също чу гласове, но пострада кучето Аякс, а не тя. А бай Венци все повтаря, че е гладен, това дали има общо с Мамника и неговия глад, щото все е гладен баш преди да стане някой сакатлък. А и Делян къде се дяна, нали беше с полицаите/граничарите?! Абе, има хляб в тоя сюжет и в тоя сериал, ще се гледа. Grinning

# 425
А кой въобще беше този, дето посрещна Анита, показвали ли го бяха преди това?

# 426
Май не. Сякаш възрастен мъж беше. Инак останах с впечатление, че Анита по телефона говори с приятеля си, който е наркозависим и е с нея, защото тя му носи лекарства от старческия дом. Очаквах той да я посрещне, изглеждаше да няма търпение за "дозата си", а се появи някакъв мъж на възраст сякаш.

# 427
Някакъв възрастен мъж беше, друг. Честно, чела съм книгата, нямам спомен кой е този човек Grinning

# 428
https://www.youtube.com/watch?v=nCd0_qjXjPw

Някой горе питаше къде да го гледа. Качили са го в Youtube, нелегално, разбира се, очаквам да го свалят.

# 429
Джаста праста , съгласна съм за Митко, него го пропуснах , но и мен много ми допадна актьора и играта. Иначе интригата добре се заплете, това с глада не го бях забелязала, интересно наблюдение. И за проклятието върху бащата на Анита също, дали е свързано с проклятие върху Божана? ....
Само ще помоля челите книгата да се въздържат от спойлери, забавно е когато спекулираме, но не търсим реални отговори на въпросите си, ако не са се съдържали в съответния епизод (тоест, ако от книгата знаете отговора на въпроса "Кой е възрастният човек?", моля не споделяйте. Ако в епизодите до момента  е казано , а питащият го е пропуснал, тогава ). Предварително благодаря Simple Smile

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 17:01 от Kat :3

# 430
Йордан Ръсин мисля, че се казва актьора - никак не ми допада още от "Алея на славата". И тук като Почекаин същата актьорска игра и дразнеща интонация. Може би е търсен ефект за тази роля, обаче на мен ми стана антипатичен героят му от първата сцена.

# 431
Ами това е идеята,Камен си е противен,добре го изиграва.
Забравих и аз да кажа за Митко,паснал си е идеално на книжния образ и роля.
Напипали сте някой неща,няма да издавам разбира се,но трябва да се гледа внимателно,всеки детайл е важен и свързан.И белега дето им излиза,и думите на бай Илия,и мъжа с Анита.

# 432
  • София
Йордан Ръсин мисля, че се казва актьора - никак не ми допада още от "Алея на славата". И тук като Почекаин същата актьорска игра и дразнеща интонация. Може би е търсен ефект за тази роля, обаче на мен ми стана антипатичен героят му от първата сцена.

Ей, вярно. Чудех се къде съм го гледала. В Алея на славата.

# 433
  • Анкх-Морпорк
Според книгата Камен Почекаин от малък си е гаден, той е обиждал Божана за очите, изобщо, нагъл тип. Мисля, че актьора добре се справя, защото ме ядосва.  Simple Smile На фейсбук има кратко интервю с него, там се усмихва, говори различно и изглежда готин, сякаш изобщо не е същото лице.
По повод четенето - бях си взела Мамник да чета, докато чаках нещо два часа, и за това време я прочетох почти до края, останаха ми двайсетина страници. И макар че съм я чела само веднъж, мога да я разкажа, но няма Simple Smile
Сега се замислям, че  липсва един детайл в началото, който го има в книгата и е свързан със смъртта на Анита, а не го видях в серията. Късно ще е да се появи после, защото вече е мъртва...

# 434
той си е бил гадно дете и я обиждал, но за мен не е крайно отрицателен герой, ходи й по свирката, върши си полицейската работа, много по- мръсно можеше да им влиза в ситуациите, а не го правеше

майката на Божана изглежда като да е баба й,
грингото ми е много позьорски образ, интересно  каква роля ще направи,
той и в книгата е малко спуснат отгоре с единствено възможна роля към Мамника, но неубедителна интерпретация като присъствие и отношение към Божана

Общи условия

Активация на акаунт