Мамник - нов български сериал

• 31 982
  • 483
  •   6
Отговори
# 465
  • Другата България

То с тази година на раждане беше ясно, ама все пак реших да не би да е някакъв ...далечен роднина на Мамник-а, който все още не ми е ясно какво точно е. Повече щеше да ми се върже в сюжета. Blush
Благодаря.

# 466
  • Галифрей
Български, руски, скандинавски, турски - всякакви сериали, и си имат аудитория, всички.
Мисля тук не е мястото да си мерим сериалите.

Сега за Мамник-а, за когото е темата.
И аз имах леки проблеми със звука, но не е нещо, което да ме откаже да гледам.
В “кюпа“ на харесващите Почекаин и Митака съм. Много се смях с “птеродактила“, и не само.
За орнитолога беше предвидимо, да, но ми стана мъчно за него, малка дъщеричка имаше....Cry
Не схванах Несторов защо беше с белег и той, и къде се вписва в цялата схема, правилно предположихте/ме, че е имал вземане даване с Анита заради медикаменти, ама само това ли да е било?
И накрая - Лазар. Моля челите книгата да кажат той всъщност възкръснал мъртвец ли е?
Че ако е така, ту мач ще ми дойде хорърското......не, че няма да догледам де.

Несторов е много важен, всичко е свързано. Тя му дадеше лекарства.
Лазар е плътеник.

# 467
  • Анкх-Морпорк
На мен ми хареса. Успешно заплитат историята. Доста наивно от страна на Славов да отиде при Несторов да разпитва за Анита. Все едно, ако е убиец, ще вземе и ще си признае. Но все пак Славов не е детектив.
Лазар си е ОК, гледа като паднал от Луната, всъщност много не говори, но се усеща архаичен полъх: “истина Ви казвам”, “подир туй”… и когато влиза Божана, става на крака.
Орнитологът беше симпатяга, пристрастна съм. Не биваше да го убиват. Авторът е виновен. Хем създава автентичен герой, хем го жертва твърде бързо. Можеше да му измисли нещо да помага в разследването, както Славов тръгна да разплита конците.
А звукът си е наред, гледам онлайн на компютър. (щото коментирате телевизора)

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 22:39 от firebird

# 468
  • Другата България
За мен и в участието на Славов в “разследването“ има леееко комичен елемент.
Ама като на кино. Потребител на старчески дом помага на МВР да разследва убийства....Blush
Дано поне неговия син е жив.

# 469
Хареса ми вторият епизод дори повече от първият . Ама този Йордан Ръсин ми е адски противен , нямам проблем със другите актьори чувам какво си говорят , но този така фъфли и дъвче  думите че нищо не му се разбира,  постояно се напъвам да го чуя какво говори . Финала  беше жесток отново . Сега ми се иска да пуснат още един епизод , но ще чакаме .

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 23:12 от Жасмина 94

# 470
  • България
Странно, за мен Йордан Ръсин е от актьорите с хубава дикция въпреки акцента. Laughing

# 471
При мен е обратното !! Нищо не му разбирам . Обаче Митко ми стана любимец , горкият как страдаше за кучето . Определено е колоритен и симпатичен образ.

# 472

То с тази година на раждане беше ясно, ама все пак реших да не би да е някакъв ...далечен роднина на Мамник-а, който все още не ми е ясно какво точно е. Повече щеше да ми се върже в сюжета. Blush
Благодаря.
То самото Лазар би трябвало да направи асоциацията с възкръсването.

Относно серията, и тази ми вървеше мудно. Надявам се да забързат малко действието.

# 473
С книгата наистина няма как да се сравни, ама и филмът си носи неговата емоция 🫰
Аз понеже след рекламата за филма, реших да чета книгата преди да почне филм... Та от миналия Понеделник я слушам в Сторител... Днес я приключих... Разбира се, ще си гледам и филма... С нетърпение очаквам вражалицата, да видим кой са избрали за нейната роля...някои други ключови сцени също...
На Камен и Митко и аз съм им фенка, след днешния епизод на Камен все повече.

# 474
  • Галифрей
Йордан се справя отлично в образът си на противният Камен. Аз му разбирам.
Всички симпатизираме на Митака ❤

За тези които не знаят какво е “плътеник”  - това е българката дума за  вампир. Гледаме,по -добра версия  на “ Здрач”

# 475
  • Другата България

Благодаря.
То самото Лазар би трябвало да направи асоциацията с възкръсването.
Никакъв шанс.
В сериал хорър/фентъзи да асоциирам появил се мъжага от нищото в гората, ведно с трима бежанци, говорещи английски, с Лазаровден и оня Лазар....само това, че споменаха “гробища“ /бррррр/, ме наведе на мисълта, че може и да има нещо такова. То пък се оказа вярно.
Сега вероятно ще се залюбят с Божана. Това са хипотези, пак да кажа - не спойлвам, не съм чела книгата.

# 476
Добра серия, моето дете я оцени така:
"Не знам колко е интересна книгата, филма ми харесва".
За звука -зависи на какъв телевизор гледате.
Аз и двете серии ги гледах на различни телевизори и установих огромна разлика. Да кажем така
-среден клас телевизор на 15 години-добре се чува и разбира
-нисък клас телевизор и доста по-нов - глухо, неразбрано.
Компютри и телефони от всякакъв клас не би трябвало да имат проблем със звука

# 477
На мен много ми хареса втори епизод! Имаше и доста забавни моменти. Добра игра на Ръсин. Кано видях детенцето на орнитолога, бях сигурна, че той ще стане жертва. Явно Мамника напада само нощем. Ние проблеми със звука нямаме никакви.

# 478
Не знам дали е проблем със звука или не им разбирам понякога какво говорят....
Камен ми беше много забавен на мен.
Този Лазар като се появи помислих, че има общо с нещото дето ги трепе. Но като видях, че кучето го хареса, значи е положителен герой.
Хареса ми втората серия!

# 479
много ми хареса серията, браво
няма проблеми със звука, гледам през А1,  чува се чисто и ясно

не ми харесва Лазар, хич не ми харесва, ама и в книгата не ми хареса
и да си призная, ако не бях я чела, нищичко нямаше да разбера

Божана много добре си играе темерутче, отдъхнах си от очаквана червенокоса къдравелка

... няма да си играем на мълчанка Laughing

Общи условия

Активация на акаунт