👉Лоялната програма - да спечелим и да споделим - 2👈

• 18 959
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
Ще си стоят моите точки засега.

# 61
Аз такива неща не съм чела и видяла. Да се пишат и обясняват още с обявяването с ред-два. А не някъде си да четеш фермани. Не ми е за данък на 60 лв (толкова ми бяха точките) , ама разкарването и времето, реденето, чакането, пътуването, отсъствието от работата...не бих си го причинила. Признавам, че много се зарадвах, не завиждах на тези с повече точки, нито ме интересуваше как са оценявани, просто един хубав жест и неочакван го приех от сайта. Дори писах и благодарих, чудех се на други недоволни, ама ...това ми идва много. Да не говорим, че за наградата бяха пропуснали да пишат за ЕГН, за декларации пък си е моя вината (това за пръв път печеля и ...не съм наясно изобщо, нали награда уж, ама нищо не дължа, което е добре, но...декларации, лични данни.., ако бяха писали за егн, нямаше да приема, колкото и да е странно за някои. Това пък да се разкарвам...абсурд. Виж кола и апартамент, може и цял ден да стоя, ама...
За мен хората не бяха информирани надлежно, а и още не са.

# 62
Извинете, но като отида в Х- община какво трябва да кажа? Здравейте, аз съм Морковелка от бг мама, идвам да декларирам 40 лв, защото ги спечелих на случаен принцип от сайта, това ли да кажа?
Или отивам като примерно Лиляна Петрова и казвам, че имам да декларирам 40 лв? И те от къде ще знаят, че Лиляна има да декларира, като Лиляна никъде не си е написала имената?

# 63
Ей, туй българинът страшна работа. Едни обидени, че не им дали точки, другите - не щат да попълват лични данни, третите пък не си щат точките, щото трябвало да подадат данъчна декларация, нищо че не държат данък...
Morkovelka99, тези 40 лева от декември никъде не ги декларираш. Хич не ти трябва таралеж в гащите.
Следващите - март 2026 ще се заредят в данъчната ти декларация автоматично. Данък върху тях не държиш.

# 64
  • here and now
Е то си го пишеше, друг е въпроса дали някой го е направил.
Аз си признавам, че не съм.
И аз не съм и не бих, точно в нашта община. Трябва да си взема един ден отпуск, за да им обяснявам за какво съм отишла и ако все пак ме разберат и склонят да им платя 5-те лева, то ще трябва да е в банка, в която нямам сметка и таксата за превод ще трябва да платя.
Ако има възможност за онлайн деклариране с плащане, на драго сърце бих била добросъвестен гражданин. Но при тези условия, ще пропусна...

# 65
  • Другата България
Blush
Добре де, хората са си го написали толкова ясно -
Цитат
.....които всеки един потребител е спечелил от обявените от нас  Предизвикателства (игри)
1000 човека, 1000 печалби, независимо на каква стойност.
От това предизвикателство, от следващото може да са повече, или по-малко.
Как така го “разбирате“ както на вас ви е удобно, че и цифри си предполагате?
То си пише, написано е, от ясно по ясно, само преди страница и го цитирах отново.

Кой предположи, че ще става и по-зле в миналата тема?
ДХ3, май ти беше.

# 66
Данък може и да не дължиш, ама трябва да се представиш . Отивам в моята община, която е известна с чакане и изобщо проблемна и първо се разкарвам напред-назад да питам къде да застана, после се изтъпанчвам и..."Аз съм Фанфанито от мамата и съм с наградка да ви кажа , че съм оназ там и ме отбележите прилежно за явила се" Може и едно перо на шапката да сложа за по-голям ефект)))))) Ще има припаднали и в ступор най-малко изпаднали служители съм сигурна)))
ПП. Не знам за общината, но за награди в парични суми и 10лв да са трябва да се декларират ми каза счетоводител, щото и счетоводна къща посетих наскоро. Та...това за другата година де, за наградите от тази година, а за точките и общините ...това ми дойде тази вечер вече в повече (не го знаех и това)

# 67
Един път чета, че не трябва  да се декларират подарък били, след 3 поста, че трябва в общината, защото били по не знам си кой закон и човек става хахав. Аз, ако трябва да бъда честна и искрена няма да отида в никаква община и няма да декларирам нищо! За новините още не съм решила какво да направя.

Иначе съм впечатлена от сумите, които са спечелили някои. 400 лв са си голяма сума на фона на едно бездействие само.Аз платформата я приемам като развлечения-бездействие.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 00:42 от Morkovelka99

# 68
  • Пловдив
За евротръст със сигурност има няколко безплатни електронни подписа. Ползвам приложението, затова го споменах в предния си коментар.

# 69
  • София
Няма ли как това с данъка да се вмъкне с голям шрифт на 1 стр. Grinning

Рангелова, благодаря за темата. Simple Smile

# 70
Аз съм в шок, че вече се намеси и общината. 😂 За сефте чувам, че там се декларира нещо, което се покрива от данъчната декларация. Мисля да не ходя да се излагам там, а направо да си подам данъчната декларация в НАП. Тъкмо ще имам повод да си заявя данъчните облекчения, на които им се каня последните няколко години.

По-лесно ми беше да си извадя електронния подпис, отколкото ПИК за НАП. Всичките са с отделни ПИК-ове - НОИ, НАП… не знам си още кой. Срещу 36лв си извадих електронен подпис с валидност 3г и винаги ще споменавам с добро човека, който ми даде акъл да го направя.

# 71
  • here and now
В общината трябва(ше) да се декларират първите награди(точки).
Тези, получени след НГ се декларират в НАП през 2026.

# 72
Иначе съм впечатлена от сумите, които са спечелили някои. 400 лв са си голяма сума на фона на едно бездействие само.Аз платформата я приемам като развлечения-бездействие.
Тези суми, доколкото разбрах, са били разпределени на фона на период от 5 години назад във времето. Не ми се вярва с настоящите/бъдещите предизвикателства някой да печели подобни суми.
О, учудвам се, че за първи път чувате за деклариране в общината.🙂 Това се обсъждаше в някоя от темите.

# 73
Явно това за общината съм го пропуснала, въпреки че уж всичко чета. Ще се радвам някой да сподели как е минало в общината, като иде на място. До тогава ще живея с мисълта, че там имам да декларирам само по змдт.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 00:36 от Rebel Rebel

# 74
  • Другата България
А аз съм впечатлена /или по-скоро не съм/ от това как някой отъждествява собственото си бездействие с години полезни постове на потребители, особено в Здравния подфорум, а и не само.
То си е за впечатляване.

Общи условия

Активация на акаунт