👉Лоялната програма - да спечелим и да споделим - 2👈

• 18 918
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
Няма да пишете вие декларации,  те си излизат в НАП, вие само ще потвърдите. За такива като мен, които подават така или иначе, не е кой знае какво,  но за други, които не го правят е вадене на ПИК ако нямат и още един ангажимент плюс.  Да, нищожен, но допълнителен.  Това ме е яд на организаторите. Животът без това е толкова напрегнат в съвремието и мултитаскваме постоянно и не ни стига това ами от нещо, което трябва да е разтоварващо и забавно го превръщат в още едно задължение. Да, можеш да откажеш точките, но не е в това въпроса, ако ме разбирате.
Добре, аз нямам против на напиша една декларация и да я дам, но да обяснят къде, кога, каква, а не да се чудим. Аз не декларирам пари всеки ден.
Това означава, че трябва да си извадим ПИК и те ще ни дадът да потвърдим нещо само и до там? Ако е само това не е толкова зле. Стига да не искат и електрони подписи, че тогава вече е играчка

# 46
ПИК. Но догодина,  в началото на 2026 г. се подават за 2025 г., на ПИК може да се изкара и на по-късен етап.

Сега ще стане една върволица от бг-мами в данъчните за издаване ПИК Joy
Ох, голям смях с тази програма.

# 47
Не е толкова сложно. Просто е още един ангажимент. Като един път се разиграе, ще видите, че не боли. Просто като нещо е ново и непознато, хората предпочитат да мрънкат що било така. Спокойно. Ще има тема (ако няма вече) как се подава ГДД и всеки ще помага, с каквото може.

# 48
  • Пловдив
ПИК май се вадеше с електронен подпис, а такъв безплатен на евротръст е удобен.
Да, и продажби съм чула, че трябва да се декларират за годината имам макс 500лв., от продажби, никъде не съм декларирала нищо, в пратките пиша, че са лични вещи, то е ясно, че не е бизнес. И това не разбирам, да направят някаквя сума, която да е "приемлива" за лични вещи. Масово за това по групите ползват Револют.

# 49
Това, че пишете “лични вещи” не значи, че наложените не отиват към НАП. Ако влезете Април в НАП, ще видите, че са заредени. Просто трябва да си подадете декларацията. Иначе може да бъдете глобена. Май имаше отметка, че са лични вещи и тогава няма да платите данък на тия 500 лв.

# 50
Електронният подпис се заплаща. Не помня колко беше, но около 30-тина лева мисля. Обосновано е за хора, на които наистина им трябва да вършат работа с него. За едното вадене на ПИК от НАП за  потвърждение на награди от бг-мамма на стойност 3.18, 5 лв., че дори и 50 лв., едва ли.
Револют също се следи за транзакции от приходи.

# 51
Еконт водят такава статистика “изплатени суми от наложени платежи за 2024” - тази сума ще трябва да се декларира…

# 52
  • Другата България
Скрит текст:
Деси, да, като ти даде ТМ 50 лв. за 8 март, трябва да ги обявиш в общината! Joy Жива да не бях! Няма да ходя аз да се излагам, ще ме сметнат за изперкала тотално! Пък и ме познават в общината, няма да стане.
Другите, от тази година, ще ги потвърдя, ако ги има подадени в НАП от БГ Мама.

Няма доходи, които да се декларират в общината...
Просто няма.

Дарения се декларирали там, подаръци.
Точно така.
Аз и не съм писала, че доходи по ЗДДФЛ се декларират в Общината.
В първите /миналогодишните теми/ имаше достатъчно обяснения и от хората, които се занимават с програмата, и дебати от потребители, от които стана ясно, че миналогодишните точки трябва да се декларират в Общината, защото ще са дарения/подаръци. От тази година вече трябва да се декларират по ЗДДФЛ.

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 22:45 от Merri_An

# 53
Ама каква община пък сега се появи((( Уж всичко чета,това не съм го видяла.
Нали нищо не трябва за миналогодишните точки, къде в общината да ходя, че те не ми знаят данните уж. Нали само за наградата беше декларацията, а от тази година вече и точките.
Какъв ПИК с електронен подпис. Не го ли издават, като в НОИ, не че нямам няколко, щото все ги губя с годините.
Ама аз ще се гътна ви казвам без време с таз лоялна програма.
На мен ми писаха, че не са длъжни и няма да ми обясняват данъчни неща.
Бях помолила за бележка от фирмата с подаръка да ми пратят , че са декларирали, за да мога да мина без ПИК

# 54
  • Другата България
Е то си го пишеше, друг е въпроса дали някой го е направил.
Аз си признавам, че не съм.

# 55
Fanfanito, не е нужно с електронен подпис да си вадиш ПИК, отиди си в НАП да си извадиш ако нямаш и имаш намерение да участваш в програмата. Просто го дадоха като опция, но отбелязах, че е платена.
Бг-мамата, четете ли какви главоболия създадохте на потребителите си? Rolling Eyes

# 56
  • Далечният изток
Точките и въобще лоялната програма е възможност. Никой никого не кара насила да се възползва. Казват си условията - не ти харесват, не участваш.

# 57
Така е, ама пък те тяхното си го постигнаха - разкудкудякаха народа, това си е допълнителна активност във форума Grinning Кой спечелил, кой не спечелил, кой приел наградата, кой не - генерираният трафик и кликове в сайта са си налице тъй че за тях е успешно пак Grinning

# 58
За миналогодишните точки стана ясно, че е въпрос на добросъвестност дали ще се декларират в общината. Реално никакви данни не са ни искали тогава и няма как някой да знае кой колко лв. е получил под формата на ваучери. Нямам против да си платя данъка, обаче усещам че ще ме гледат като изкопаемо ако отида да им обяснявам за разни точки и това ме демотивира. Grinning

# 59
Нали идеята уж е да участват повече хора... На мен лично ми действа обратно и, ако наистина се окаже, че за тази сума, която мислех за подарък, трябва да подавам декларация, рязко ще ми секне желанието за писане тук!

Общи условия

Активация на акаунт