👉Лоялната програма - да спечелим и да споделим - 2👈

• 18 912
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
  • Другата България
Данъчна. Догодина обаче. Имаш време, Горджи. Simple Smile
Това сериозно ли? Аз имах някакви 40 лв., защо никой не предупреди, преди да се използват, никога не бих си го причинила.....
Joy
Хайде отново.
Тези, които бяха ПРЕДИ Нова Година, се декларират в Общината.
Тези СЕГА са догодина с данъчна декларация.
В началото на темата “Звезден старт на Лоялната програма го пише“, както и в края ѝ.
Цитат
Напомняме, че играта "Звезден старт на новата година" приключва днес.
Очаквайте в рамките на следващите 5 дни да видите своите точки в профила си, ако сте сред първите 1000 участника с най-много спечелени звезди.

Доходът от Наградите, които всеки един потребител е спечелил от обявените от нас  Предизвикателства (игри), съгласно изискванията Закона за данък върху доходите на физическите лица и съгласно Общите ни условия за съответното предизвикателство, следва да бъдат обложени с данък върху доходите за физическите лица, съгласно Закона за данък върху доходите на физическите лица.

Както лицето, получило Наградата, така и “НЕГ.БГ” АД, като Организатор на съответното Предизвикателство (игра), имат задължение за деклариране на дохода от получената Награда.

Организаторът (в случая “НЕГ.БГ” АД) декларира стойността на предоставената Награда и дължимия данък за нея, като за своя сметка заплаща в НАП декларирания съгласно ЗДДФЛ данък. Моля да обърнете внимание, че в Общите ни условия за предизвикателства е предвидено, дължимият данък да се внася за сметка на “НЕГ.БГ” АД  и той не се удържа от стойността на Наградата.

Лицата, получили Награда от обявените от нас Предизвикателства имат задължение да декларират получената награда и вече платеният от нас данък съгласно ЗДДФЛ в срок до 30-ти Април за предходната година. Това става с Декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ.
Горджи, и ти питаше.

# 31
А как се разграничават тези от миналата и тези от тази година?
Както писах вече аз мисля да си ги трупам, докато реша какво да купя.

# 32
Много пъти в предната тема се пишеше, че няма да се декларират, а сега ще се декларират... Кой ще след едно 10-20 лв дали са декларирани. А отделно ако имаш доход под някаква сума няма смисъл да го декларираш. Поне така знам аз, но може да ме поправите. Ако си продадеш старите обувки в олх пак ли пишеш декларация?

# 33
  • Далечният изток
Няма доходи, които да се декларират в общината...
Просто няма.

# 34
Деси, да, като ти даде ТМ 50 лв. за 8 март, трябва да ги обявиш в общината! Joy Жива да не бях! Няма да ходя аз да се излагам, ще ме сметнат за изперкала тотално! Пък и ме познават в общината, няма да стане.
Другите, от тази година, ще ги потвърдя, ако ги има подадени в НАП от БГ Мама.

Няма доходи, които да се декларират в общината...
Просто няма.

Дарения се декларирали там, подаръци.

# 35
А как се разграничават тези от миналата и тези от тази година?
Както писах вече аз мисля да си ги трупам, докато реша какво да купя.
Различават се по това че миналогодишните били от тях да мине, пък тазгодишните ще ги декларират пред НАП и съответно влизат и в данъчните декларации на получателите Grinning Така де, ако си предоставиш данните, за да ти позволи да ги прехвърлиш. Иначе после в Инсентив по нищо не се различават - точки като точки и все са си твои.

# 36
  • Далечният изток
Аз говорих за доходи, каквито са тези, които както казват, ще трябва да декларираме по ЗДДФЛ. Подаръците не са доходи.

# 37
Аз не виждам смисъл да декларирам ако не съм си купувала ваучер. Ми то така излиза, че ако мъжът ми даде 100лв. Пак трябва да ги декларирам. Роднини са ми превеждали пари по сметката в банката, някой голями суми и никой не ме е търсил

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 21:37 от RoseIsHere

# 38
  • Телиш/Плевен
Благодаря за новата тема! Heart

Видях, че са писали в темата за предизвикателството, че дори да са трансферирани точките, пак може да се попълнят данните чрез бутона Осребри и го направих. Засега нямам нужда от нищо и няма да купувам нищо с точките.

# 39
Аз продължавам да твърдя, че това не са никакви доходи, а награди от игри. Ето дадохме в предната тема един кратък отчет кой какво е правил да спечели тези точки и отговорът от повечето е "нищо специално". Дано и консултантите на бг-мамата се събудят, че направиха голяма каша.

П.П. Казах ви да закарфичите трите точки някъде. Сега пак на всяка страница някой ще припада от ужас какви са тези декларации.

# 40
То няма как да се декларират например 1111 точки. Колко лв е това? Никой не знае. В декларацията ще напиша 1111 точки и ще ме пратят на психиатър.

# 41
Ти не можеш сама да си ги впишеш в ГДД такива награди, декларират ги тези които дават наградата.

# 42
Добре, аз нямам против на напиша една декларация и да я дам, но да обяснят къде, кога, каква, а не да се чудим. Аз не декларирам пари всеки ден.

# 43
Не ми се търси назад да цитирам кой пита, но и продажбите от ОЛХ трябва да се декларират. Отмятат се като лични вещи (мисля). Всяка година куриерските фирми подават към НАП информация за наложените ви платежи. И те после цъфват в годишната ви декларация. За тях обаче трябва да платите данък.

# 44
Няма да пишете вие декларации,  те си излизат в НАП, вие само ще потвърдите. За такива като мен, които подават така или иначе, не е кой знае какво,  но за други, които не го правят е вадене на ПИК ако нямат и още един ангажимент плюс.  Да, нищожен, но допълнителен.  Това ме е яд на организаторите. Животът без това е толкова напрегнат в съвремието и мултитаскваме постоянно и не ни стига това ами от нещо, което трябва да е разтоварващо и забавно го превръщат в още едно задължение. Да, можеш да откажеш точките, но не е в това въпроса, ако ме разбирате.
Добре, аз нямам против на напиша една декларация и да я дам, но да обяснят къде, кога, каква, а не да се чудим. Аз не декларирам пари всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт