Как тренирам - 29

• 22 876
  • 729
  •   1
Отговори
# 705
Метален лост, да. Обаче има и една стойка ли да го нарека, не знам, която е с дръжки за неутрален хват и от нея ми се изплъзват. Просто захватът ми не е достатъчно силен все още. За набиранията е ок, но за висене на ръце по-дълго, малко не достига. Simple Smile

Аз правя раздвижващи упражнения с малки тежести за проблемите с моето рамо. Мисля, че помагат за болките. Когато имах проблем с коляното, на машината за лег есктеншън повдигат тежестта съвсем малко колкото да има напрежение в ставата и така задържам 30сек, после почивка и пак и така няколко пъти. За раменете с 1,5кг тежест ръцете сгънати в лактите и раменете на едно ниво с ръката до лакътя и въртя ръката от лакътя като горната част на ръката се старая да не мърда. Това може и с ластици.
Другото е на земята по лице, с тежести пак 1,5кг, ръцете близо до тялото и ги повдигам нагоре колкото мога, задържам и бавно свалям. След това ръцете в страни от тялото пак същото и накрая изпънати напред, пак така. Това всеки ден.

# 706
Nevermoresleep - да, аз правя такива упражнения. Включени са в загрявката и в cool down-a след тренировката. Но понякога, и едно погрешно движение усложнява нещата. И забелязах, че йога и Пилатес не винаги ми помагат. Разбирам по трудния начин, че не е така, защото винаги съм си мислила, че и двете активности са чудесни за тялото  😊

# 707
Не съм правила йога и пилатес, не ме блазнят да си призная изобщо. Даже спрях да се разтягам след тренировка, че много досадно и си причинявах ненужни болки в краката, а и не видях някаква полза от гледна точка на ставите.

Другата причина поради която реших да направя фаста е да сваля максимално вътрешното възпаление в тялото.
Тази сутрин го прекъснах макар че се чувствах отлично - тъкмо прескочих трудната част и можеше да изкарам и днес, но реших да не с е увличам. Кило и 100гр съм надолу. Не знам каква част е вода, ще видим идните няколко дни колко ще върна, но от опита ми до момента с фастовете, няма да е почти нищо.

Довечера тренировка цяло тяло и гадните степъпи. С тях имам love & hate relationship Sweat Smile  Много ги мразя докато ги правя, обаче после е муци.

# 708
Това е %, а не чисти грамове. Между другото, някъде бях чела, че човек може да усвои максимум 25-30 грама протеин на едно хранене, останалото се изхвърля. Не знам доколко е вярно, но има логика.

Мит го водят  фитнес гурутата из ютюб това за протеина. Не знам дали има логика. Щеше да е хубаво да е вярно за въглехидрата да изям 2 баници всичко да се изхвърли : D

# 709
Струва ми се, че процесите са доста по-комплексни от това просто излишния протеин да се изхвърля. Знае се, че над определено количество протеин, предизвиква инсулинов отговор, което от своя страна задейства други процеси и така.
Факт е обаче, че е доста трудно да се преяде с протеин. Тялото има много ефикасна регулация и обратна връзка за мазнините и протеините. При консумация на големи количества протеин идва един момент, в който не можеш да сложиш повече и хапка в уста. Аз поне де. Ако се опитам ще започне да ми се повдига, въпреки че храната е била много вкусна. Това, ако човек яде нормално, а не с идеята да се тъпче насила.

# 710
С протеин е трудно да се преяде, но е лесно да се подуеш. Понякога 30 г на хранене ми идват много.

# 711
  • София
Лошото е, че с прекомерно количество протеин затрудняваме работата на черния дроб, а той ни е жизненоважен. Така че нищо прекалено не е полезно.

Аз проблемът с малките количества храна си го реших като просто  хапвам по-често Simple Smile

# 712
Не се подувам изобщо от протеин аз. След тренировка ядох 3 пържени яйца и една купичка супа от варени пилешки сърчица с масло, сметана и подправки. Стомахът пълен, но няма подуване в долната част на корема.
За черният дроб не съм сигурна, че протеините са проблем, освен ако човек не се тъпче насила или не прекалява с протеинов изолат разбира се. Ще си проверявам всички кръвни показатели скоро и ще пиша как се отразяват спрямо предишните. Генерално нямам проблеми с дроба де.

# 713
  • в пералнята
Протеините товарят и бъбреците много.
Нали хората, практикуващи дюкан или кето често се оплакват от такива проблеми.

# 714
А бе и това не е точно така. Не знам тези на Дюкан как се хранят, знам само че е високо протеинова диета и  бедна на мазнини и въглехидрати. Прекаления протеин съчетан с почти никакви мазнини може да доведе до натравяне с протеин. Казват му rabbit starvation. Не знам дали дюканите с това се сблъскват. При мен бъбречните показатели се подобриха например. GFR индексът ми се качи на 98,6 от 84, но аз ям високо мазнинно, не високо протеиново.

Забравих да напиша, след фаста, днешната тренировка ми беше трудничка. Не съм променяла тежестите от миналата седмица, но определено се чувствах по-слаба. Не знам дали има връзка с цикъла който трябва да дойде вече всеки момент или е от фаста.

# 715
И аз забелязах че не се подувам от протеини, откак постите ми свършиха, коремът ми спадна някак, като се има предвид че метаболизмът доста се ускорява при постите, ама коремът си е като балон..
Барчетата от ДМ са веган протеинови и не са чак толкова тежки между другото:

# 716
Май само аз имам голяма съпротива срещу тези протеинови барове. Мъжът ми си ги купува и аз му мрънкам. Като им видя състава - мазнини, захар, калорийна стойност, и по-добре да изям едно пълноценно хранене или направо парче торта Grinning

# 717
Май само аз имам голяма съпротива срещу тези протеинови барове. Мъжът ми си ги купува и аз му мрънкам. Като им видя състава - мазнини, захар, калорийна стойност, и по-добре да изям едно пълноценно хранене или направо парче торта Grinning
+1 ,мъжът ми залитна по тези барове ,аз като им гледам състава по-добре да изям едно баунти и да изпия един протеин.Страшно тежко ми става след тях.

# 718
Не си само ти. Според мен са маркетингов трик да ти продават десерти и да си мислиш, че правиш нещо полезно за тялото си. Може да са високо протеинови, но и са високо захарни.

Подуването на корема е често резултат от ферментация която протича в червата. Протеините се разграждат основно в стомаха и горната част на храносмилателния тракт и вероятността за подуване е нищожна. Говоря за цели храни.

# 719
Моята алтернатива на протеиновите барчета: извара и банан ги намачквам, добавям кокосови стърготини за аромат и готово. Внимавам само за количеството, че много ми се услажда.

Общи условия

Активация на акаунт