Ноемврийски бебета 2024 - тема 2

• 13 853
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
Аз кърмя и просто ще изчакам да приключа с кърменето. Мисля това да е около гпдинката, но ще видим.

# 691
Какво общо има епилацията с кърменето?

# 692
Честно казано не съм сигурна точно, но съм чела, че не може лазерна епилация, някои апаратни процедури за лице и тяло, микроблейдинг, татуировки и тн.

# 693
Заради нивата на хормоните отговорни за кърменето може да се получи хиперпигментация, а и резултатите не били толкова добри като цяло.Т.е няма реално противопоказание за бебето доколкото знам. При татуировките / микроблейдинга там е друго вече, все пак навлиза някакво чуждо тяло, не е невъзможно химията от мастилата да повлияе кърмата предполагам.

# 694
Аз ходих на лазерна преди бременността, но си завърших пълен курс половин година преди да забременея. Въпреки хормоните от бременността, не ми се се върнали косъмчетата. Смятам да направя една-две поддържащи процедури няколко месеца след като се спра да кърмя , за да може хормоните да се нормализират.

# 695
Аз лично търсих и не намерих никъде информация, че по време на кърмене не трябвало да се прави лазерна епилация. По време на бременност пигментацията се променя, но сега при кърменето вече се връща в нормални условия. Аз живот и здраве нямам намерение да спирам с кърменето след годинката, не виждам защо да не отида на лазер

# 696
Зимк, мен ме посъветва докторката от студиото, в което ходя - не защото е възможна хиперпигментация, а просто няма да има достатъчно добър ефект от лазера заради променените хормонални нива на кърмачка и последващата хормонална промяна като спреш да кърмиш.

# 697
Малко се връщам назад, но и моята госпожица от няколко дни става в 6:30, забелязвам промяна в съня като цяло и се чудя дали и нас не но застига тази регресия Sweat Smile

# 698
Привет, да се включа към промените в съня. От два- три дни и той става по- рано- към 6:30, преди към 7:30. Има и промяна в спането преди обяд- до скоро от към 9 до 11:30- 12:00 ( с едно кратко пробуждане, но си заспиваше веднага), сега будува вече около час- час и половина в този интервал. Поизмести и следобедните хранения и като че ли по- дългата дрямка се премести след обяд. През нощта също се пробужда, различно - един ден веднъж, друг три...  И аз си мисля, че минават през някаква промяна в момента и си създават нова рутина. Надявам се само нощният сън да се нормализира скоро, за да може да се наспиваме- тогава предизвикателствата на деня изглеждат по- приемливи  Simple Smile

# 699
Ние бяхме днес на бебешко спа, малкият много се зарадва на водата, на украсата, на масажа (дамата, която го масажира беше много добра). Смя се д глас, риташе в тази вода, говореше на лепенките по стените на басейна.... Ще започна да го водя всяка седмица, наистина много приятно преживяване беше за него (а и за нас).
За съжаление не мога да намеря сензорна стая в Пловдив, има само занимания на Кинди Ру. Някой ходил ли е, има ли впечатления?

# 700
Аз го водих веднъж на Киндиру, хареса ми, но почти през цялото време рева. Явно е по-чувствителен и новата обстановка нещо го стресна. Иначе на мен ми хареса, но ще изчакам още няколко месеца докато не опитам пак.
По тази причина още ме е страх и на плуване да го заведа, обмислях плуване във ваничка. Най-сложно в тези мероприятия е как да нацеля точно да не му се спи, да не е гладен точно в този час... :/ а и като не реве в количката само като е заспал, то и придвижването става много трудно към невъзможно

# 701
Мами, с какво почиствате лицата не бебчетата? Бяхме си закупили мицеларна вода, но разбрахме, че трябва да се измива след ползване и я спряхме. За момента с нищо не го почистване, но ми се иска. Вие какво мислите за термалната вода? Видях, че на Uriage има за бебета, някой ползвал ли я е?

# 702
Мами, с какво почиствате лицата не бебчетата
С бебешка мокра кърпичка на Бебо, от тези с 99% вода. Очичките мия с памуче и физиологичен разтвор, понякога с мократа кърпичка на Бебо, а доскоро имахме и едни мокри стерилни марли, та и с тях, докато не свършиха.

# 703
Аз ползвам термална вода на Авен. Харесвам я, ползвам понякога и върху себе си.

Ползвате ли вече слънцезащита или към каква сте се ориентирали за малчовците? Гледам, че повечето са 6м+, не я излагам на пряко слънце, но все пак.. Все по-слънчево ще става, искам да съм подготвена.
Аз онзи ден, съм пропуснала да си сложа слънцезащита и носът ми беше леко изгорял 🤡

# 704
Досега не сме ползвали, но сега му поръчах на Ayan минерална слънцезащита 50 фактор. Води се за бебета 0+ месеца, но не се сетих по-рано да я купим. Препоръчана беше от една дерматоложка като много изчистена. Миналата година я ползвах по време на бременността и не съм имала проблеми, и мирише на какао.

Общи условия

Активация на акаунт