Грешно ли постъпих?

• 9 052
  • 149
  •   1
Отговори
# 75
Определено ми е гузно, но не се опитвам да се оправдая. По-скоро исках да разбера дали е само липса на химия или има и нещо друго. Не е лошо човек да опита да разбере себе си в дълбочина и ако има някакви психологични проблеми или проблеми с преценката, да поработи върху това.
А предишното му идване на твоя територия как мина?
Може да имаш проблеми с преценката. Например може да не си преценила добре,  че трябва ей така от нищото да му кажеш, че край и чао завинаги, без реален повод, на средата на иначе приятен разговор, ако всичко общо взето е вървяло добре. Наистина е трябвало да си тръгнеш, щом се чувстваш некомфортно, но би могла да си дадеш време да осмислиш ситуацията, да я преработиш.
Според мен си избързала. Може би, ако беше отлежало, да беше се стигнало до трета среща и да се изчистят нещата. Не е нещо изключително някой да не харесва някого кой знае колко, пък после да излезе нещо много хубаво от това - всъщност моят случай с ММ.
А той какво пише в статуси, ако не ти харесва, го блокираш и нямаш грижи.

# 76
Той пуска статуси във ФБ, тя – теми в BG-Mamma. Всеки с платформата си. Simple Smile
Интересно какви ли съвети му дават другите мъже?

# 77
  • По света и у нас
Добре бе РФ, аз мислех че и ти си в чужбина и разбираш защо “американките” сме такива Преди ми се репчехте, че нещо не съм наред с моите глупости и теми, сега като се появиха още 2-3 такива като мен вече започвате да загрявате.

Казвам ви го (на който го интересува - бъдещи емигрантки, родители които искат да си пращат децата тук , хора мечтаещи за САЩ и тн) .
Америка е объркана, тук няма идеализъм, всичко се прави за пари и с користни цели, мъжете са странни типове, представите за реалност на тукашните хора са напълно обратни на нашите, и ние сме станали цинични защото виждаш, че не можеш да имаш вяра в човека, не можеш да се отпуснеш с тукашния мъж, нормално аз имам вяра в човека до себе си, когато общувам с българи/ европейци/ нашенци, но тук не мога да се отпусна.
Нямам, и съм сигурна че и другите мацки (по млади от мен над 10 - 15 години ) се чувстват така, не защото са от друго поколение а  защото и те са в същата среда.
Да депресивно е положението, защото все едно си сам войник сред зомбите, нямаш сродна душа. Нормално жената обича да си знае, че мъжа и се грижи за нея, е тук няма такова животно. Мъжете не се грижат за жените си - уж е така, но не е като в БГ.
След време обаче загрубяваш, ставаш цинична като механизъм за самосъхранение.
Но в този момент вече дори и да срещнеш някой който евентуално става, ти си мислиш че няма смисъл.

# 78
PriMadonna ние пък всеки път се включваме да ти кажем, че не е така, както го описваш, имаш своята (лимитирана до твоята възраст, образование и среда) представа, която не е изчерпателна.

Има си райони, особено религиозни, в които има безкрайно, почти до наивност открити и честни мъже, такива, които се женят и си отглеждат децата и това им е достатъчно (на мен например, славянско-мешана душа, това не ми е достатъчно). А те си учат, завършват добър колеж, женят си се и даже могат цял един живот да не изневеряват. Все ще си срещала и тоя тип.

Големите градове вече има доста деградация, но и ако се вгледаш, тя рядко е в американци от 3 и повече поколения назад, попаднали в Щатите.
Иначе за тая прослойка търсачи на Американската мечта, която описваш, си напълно права.

Ми stick-вай с нормални американци, не излизай само с увълчената да печели паплач по мегаполисите и имаш шанс.

Но не забравяй и че примерно, тия хора са на добри работни места, до които може би нямаш никакъв достъп, или ходят по църкви, което може да не е твоето нещо - и какво става в крайна сметка: че в техните очи вероятно ти си точно такава - плаваща без корен, неясна, способна да си грабне багажа и да изчезне и тн. И накрая ти се оказваш типа от мегаполисите...

# 79

Америка е объркана, тук няма идеализъм, всичко се прави за пари и с користни цели

То пък тука с тази турбофолк култура кой е най-големия баровец и коя живее най-луксозно пращим от идеализъм...

# 80
Примадона, направо се пресели в някой от средните щати, в царевичния пояс.🤣

# 81
  • По света и у нас
Аз съм си Ок в центъра на моето село тук. Мен не ме мислете. Просто РФ ми направи впечатление че най накрая загрял че нещо не било както трябва в САЩ.

# 82
Абе да ти кажа, отдавна съм го загрял. Писах го като констатация, щото и 3-те потребителки са имали доста изяви из форума в тоя дух, а сега се оказва, че имат сериозни проблеми в избора и воденето на връзки

# 83
срещи като интервю или все някакви много крайни недостатъци, ама айде няма да ги изреждам, защото пак ще ме захапят, че или съм някакъв изрод да срещам такива, или съм с много претенции.
Скрит текст:
No Mouth Верно, то в интернет шанса да попаднеш на такъв е по-голям. А аз работя от вкъщи. Та така...
Ооо, срещите от интернет са такива - от ужас по-голям ужас. Така разбрах в какъв балон живея и колко ненормални хора има всъщност.
По повод темата ти не знам дали мъжът е свестен или не. Гневните постове във фейсбук ми говорят, че най-малкото няма достойнство. Но описанието как си получила паник атака и си искала да се махнеш ми говори, че определено нещо не е било наред с него. Препоръчвам ти да прочетеш (много често я препоръчвам) "Дарбата да се страхуваш" на Гавин де Бекър. Там той описва колко е важно да се доверяваме на интуицията си и че жените са накарани да повярват, че тя е някаква фантасмагория, а всъщност тя е реална, подсъзнателна обработка на факти, обстоятелства, жестове, мимики, тон на гласа, която се случва много бързо.
Ако някой мъж ти е неприятен, задейства инстинкта ти да бягаш, включва тялото ти в режим бий се или бягай... по-добре му повярвай.

# 84
За мъжете не важи ли? След секс уикенд ако им се задейства инстинкта да бягат, значи нещо в жената не е наред?

# 85
Важи, да. Мъжете също имат интуиция. Само че за разлика от мъжкото "еми де да знам, нещо не ме кефи", жената трябва да се обяснява защо не я кефи, ама то добро момче, ама как така, да не бъде груба, да не е рязка.
Също разликата между "опознах го/я за един уикенд и не си пасваме, пълна скука е, искам да си ходя" и "в този човек има нещо, което не е наред, но не мога да напипам какво" е от земята до небето.

# 86
Обобщения от вида - Америка е такава, България е онакава, са изначално субективни и показват единствено моментното състяние (и настроение) на субекта Wink
Тъй като сравнително рядко ходя към България, моите впечатления са по-скоро обратни на Примадоната. Последните пъти се чувствах като в небрано лозе. Комуникацията върви трудно, хората имат съвсем други виждания за живота, и, уверявам ви, далеч не по-малко материално ориентирани от северна северна Америка Simple Smile

# 87
Bowerick Wowbagger, разликата е, че в Америка средната класа e 20-30%, a в България има-няма 2-3%, с доход над 5 бона на месец, което да кажем е границата между бедните и средната класа. Богатите ги оставяме на страна.

Ако българката не може да се класира за някой от тези 2-3% (или 1-2%, ако примем, че 1% от средната класа са жени), тя има две опции - да си търси чужбински романс или да избере нещо от останалите 97-98%, което поне й е симпатично.

От там си идва усещането, че американките са меркантилни, защото там наистина не е трудно една средностатистическа американка да се намърда в средната класа през романс и им е нещо вече като стандарт, докато в България ако някоя като се уреди с хирург или мениджърче, цялата й фамилия празнува 7 дни и 7 нощи.

Относно мъжете - в Америка може да правиш пари от всичко и е супер пристрастяващо. Наистина тамошните мъже мислят за пари много повече именно заради това.

# 88
  • По света и у нас
Ще дам пример - той е Американец женен за рускиня от 20 години, нещо им куца брака. Рускинята не работи и е депресирана,  а той нарочно я налива и в записват на видео с майка му която живее отсреща за да свидетелстват с-у нея после в съда.

Ей за такива хора говорим.

Има един милион мемета за това кой кого ще извърти и как.

Един друг пример - Лари Кинг умира и оставя последната си жена с която е от 20 + години без наследство. И още такива примери имаше - той умира (някакъв рок изпълнител) тя му е жена от 30 години (бивш супер модел) , родила му е 2-3 ма сина, оставя я на улицата… и тя на 54 започва от нулата.

Има много американки родени тук, които пият или се тъпчат с хапчета или и двете и много от тях са с престижни професии.  Джеймс не разбира защото гледа от мъжката страна и за него е пълно с деспарет лели които ще го вземат, защото все още таят надежда.

Но от женска гледна точка не виждаш смисъла на взаимоотношенията с мъж тук в Америка. Тъй като той няма да се грижи за теб. Те не са научени да се отнасят отговорно към жените си и семействата си.

Да си сама е много по доходоносно отколкото да си обвързана с мъж. Половината ми потенциални клиенти изчезват като разберат че съм женена/ сгодена / гаджосана.
Всички покани за балове и събирания приключват. И времето си вместо да го канализираш към изкарване на пари го прекарваш в кухо гледане на нетфликс вечер  и разтягане на локуми за бившата и колегите му през уикендите.

Ми не мерси.

# 89
Да си сама е много по доходоносно отколкото да си обвързана с мъж. Половината ми потенциални клиенти изчезват като разберат че съм женена/ сгодена / гаджосана.
Така казано, изпитах неудобство да си помисля какво работиш Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт