Грешно ли постъпих?

• 8 935
  • 149
  •   1
Отговори
# 135
Скрит текст:
И аз съм необвързана от няколко месеца и също започнах да излизам по срещи отскоро.
Попадах на няколко от изброените от Texas типажи, най-вече стиснати сметкаджии и тотално емоционално недостъпни мъже, с които просто няма как да има шанс за развитие на отношенията.
Преди около 2 седмици се запознах с мъж (доста по-голям от мен), излизахме няколко пъти и се оказа, че имаме много общо и си допадаме по много параграфи.
Самото умение да борави с думите и действията му си показват, че знае как да се държи с една жена, без да е нахален и натрапчив и в същото време да те кара да се чувстваш добре в компанията му.

Това, което ме тревожи е разликата ни във възрастта и, че той е разведен от година и нещо и малко или много се налага да общува с бившата си жена понякога.
Та и аз малко съм в дилема как да действам нататък, ама сигурно всяка втора е била на моето място.

Търсиш си мъж без бивши ? Успех ! 

Не си търся мъж без бивши, ясно ми е, че всички имаме такива.
Просто ми е първа връзка с разведен и 10+ години по-голям, затова се колебаех в началото.

# 136
  • Обран бостан ;)
Възрастта е проблем тогава, когато сте на различни мнения по повечето въпроси.

За конкретния случай - не познавам човека. Може да е ОК, а може да не е. Ти решаваш.

И то на брат си. Но пък Моне хич не е живял в беднотия.
Та, да пожелаем на Примадоната успехи като на втория😉

Доколкото съм  чел биографии на художници най-облагодетелствани са тези, които са били под крилото на краля. Иначе казано - богат спонсор. От там нататък смятай. Wink

# 137
  • Paris, France
Да, разведени са. Имам познат адвокат, помолих го да провери и ми потвърди.
Иначе бизнесът им е от години и вече добре разработен и доходоносен, нормално е да не искат се дели или продава.
Засега не виждам пробелми, ама то и отношенията ни още са пресни де.

Щом с успешен общ бизнес са стигнали до развод и са го финализирали, няма какво да мислиш общуването им. Ако искаха да са заедно, нямаше да се разведат.

# 138
  • По света и у нас
Ван Гог е бил кукавелник, добре че брат му е имал маркетингови умения та да продаде картините. Виж Пикасо го е карал по- светски, по - сошълайтски и не е работел за краля, а приживе е бил звезда.

# 139
Искам да си излея душата, защото ми е криво и не знам дали постъпих правилно, дали съм егоистична ку*ка, дали съм в тотално противоречие със себе си и дали нямам нужда от терапия...
От известно време съм необвързана и започнах да излизам на срещи. Попадах на различни типажи - вечната жертва, стиснатия сметкаджия, пияницата, емоционално недостъпния и, разбира се, стабилния на пръв поглед, с който обаче нямаме нищо общо и в крайна сметка съм отказвала повече срещи.

Наскоро дадох шанс на мъж, който ме харесва от много време и който преди съм отрязвала, защото винаги е липсвала химия. На практика той е всичко, което търся в един партньор - грижовен, щедър, лоялен, семейно ориентиран, работлив. Прекарах един уикенд с него и той се държа с мен повече от добре. Осъзнах каква щастливка съм и колко благодарна трябва да съм. И бях благодарна. Наистина много благодарна. Но нещо се случи и изпаднах в паника. Нямах търпение да се прибера вкъщи. След което просто нямах желание да разговарям с него. А той беше много щастлив. Знам, че самотата му тежи от много време и аз му дадох надежди. В крайна сметка осъзнах, че нямам желание да го виждам, че не чувствам привличане. Изпитах неоправдан гняв към него и напълно оправдан гняв към себе си. Отрязах го. Грешно ли постъпих? Дали пък не трябваше да дам още един шанс? Но пък тогава можеше да го разигравам по-дълго. Може би не трябваше изобщо да му давам шанс. Наистина ми е много криво и не разбирам защо такъв човек като него е сам и защо не можах просто да го искам? Мъжете като него в днешно време са рядкост и ме е страх, че няма да намеря друг такъв. И ми е мъчно, че сега се чувства неоценен. Имали ли сте подобни ситуации?
[/quote

Лошо е, ама всички грешат. Виж вгледай се в него, че да не останеш до края на живота си без истински мъж. То мъже и жени много,  ама един е правилния/ата. Така, че не слушай сърцето и малката отдолу, а главата.

# 140
А, де, как наистина такъв мъж е сам и как само за един уикенд определи, че е принцът на бял кон? Дали нещо не пропускаш?

Насила хубост не става, не се коси. Той, ако е наистина толкова страхотен човек, би трябвало лесно да си намери половинка...

Ми попадал е на лоши жени или го е страх да не попадне на някоя, която не е за него.

# 141
  • София
Лора, на 25 за мен 38-годишните бяха чичовци. Ти обаче си си за себе си. Явно си го попроучила, търсиш някакви отговори за да вземеш решение. В крайна сметка какви точно са ти очакванията, от него като човек и от евентуална връзка?

Искам да дам един ъпдейт. Откакто го отрязах (бях наистина деликатна и искрена), не е спрял да поства ту гневни, ту сърцераздирателни неща, от сорта какви неблагодарни и неискрени са хората. Много от вас изказаха мнение, че може би интуицията ми е действала и мисля, че сте прави. Защото едно е да липсва химия, друго е да се задушавам.

Напомня ми на един определен типаж мъже, които си мислят, че като се държат мило, отсреща са длъжни да им откликват, и като не стане, си показват истинското, озлобено лице. Да ме чака на нещо като първа среща с наготвена храна, цветя и подаръци, е прекалено натегаческо, изискващо и задължаващо. И мен би ме стреснало. Напълно резонно си се почувствала некомфортно и задушена.

# 142
Лора, на 25 за мен 38-годишните бяха чичовци. Ти обаче си си за себе си. Явно си го попроучила, търсиш някакви отговори за да вземеш решение. В крайна сметка какви точно са ти очакванията, от него като човек и от евентуална връзка?

Искам да дам един ъпдейт. Откакто го отрязах (бях наистина деликатна и искрена), не е спрял да поства ту гневни, ту сърцераздирателни неща, от сорта какви неблагодарни и неискрени са хората. Много от вас изказаха мнение, че може би интуицията ми е действала и мисля, че сте прави. Защото едно е да липсва химия, друго е да се задушавам.

Напомня ми на един определен типаж мъже, които си мислят, че като се държат мило, отсреща са длъжни да им откликват, и като не стане, си показват истинското, озлобено лице. Да ме чака на нещо като първа среща с наготвена храна, цветя и подаръци, е прекалено натегаческо, изискващо и задължаващо. И мен би ме стреснало. Напълно резонно си се почувствала некомфортно и задушена.

Може и да си права, но може и не. Ако момчето се е напатило с лоши жени е нормално да се предпазва. Всеки иска да получава това, което дава. Аз например, ако видя, че отсреща няма същото, което давам си тръгвам. Няма смисъл на сила да карам някой да бъде човек с мен.

# 143
Нещо май не четеш с разбиране. Като се е напатил защо тръгва с голямата кошница, нали е предпазлив? Би трябвало срещите да минават небрежно, докато не се появят чувства. Има разлика между натегач, който се държи добре само докато очаква нещо, и мъж, на когото са разбивали сърцето. Първите често се правят на вторите.

# 144
  • София
Точно. Ако се е напатил, е трябвало да подходи предпазливо и бавно, да я опознае добре и да види, дали си пасват, преди да прави грандиозни крачки. А не на първа среща да я удави с жестове и подаръци, и после да се озлоби, като тя избяга.

Шериф, ти нали се обясняваше за лошите изневеряващи и търсещи чуждо внимание, тези дни те мернах да пишеш в някаква тема за две жени, пък и двете вече си ги бил минал. Ми сори, ама освен лицемерно, това е супер несериозно на фона на претенциите ти. Пък после искаш свестна жена да ти върже.

# 145
Манди Бо. Може и такъв да е или да очаква от нея нещо знам ли.

Лъвица. Щом си ме мернала значи си видяла, че като съм с една съм с една. Трябва да си видяла, че съм директен и честен. С жените съм се разбрал, че е само спане. Те са зрели жени, а аз зрял мъж. За сега не искам връзка. Щом има честен разговор в началото и всички спазват желанията на отсрещния - всичко е наред. Нищо лицемерно не съм направил.
Аз за в бъдеще вече знам, как да процедирам. Пак няма вариант, че в процес на връзката няма да се променят нещата от нейна страна, но зависи от нея.

# 146
Каквото и да очаква един човек, прави лошо впечатление като кълне другия пол и пише мелодраматични неща в социалните мрежи. Дори ако става въпрос за развод. Какво остава за несъстояла се втора среща. Представям си как ще реагира, ако тя поиска раздяла след една година връзка, да речем. Предполагам ще й се наложи да сменя града.

# 147
Винаги в началото с открити карти, казваш си каквото мислиш, по-добре на първа среща, отколкото на 10-та. На всички хора нещо ни има и според мен, тъй като рядко има честна комуникация в началото, не се и получават нещата. Вече травиалните стереотипи не съществуват (стара мома, стар ерген, разведен, втора употреба, женкар и т.н.), просто защото я има свободата всеки да живее както  си прецени, не е притиснат от политика, държава, общество, толкова колкото преди.

# 148
Според мен е грешно, че си дала шанс на мъж, към когото е липсвала химия, а на всичко отгоре си знаела, че те харесва. И това са спиш с някого на първа среща, без да сте изживели нещо преди това и да има някаква основа също го смятам за грешно, то няма никаква основа. Големи жалвания, толкова жени се свързват с някого от отчаяние, жалко е... но тук е грешно спрямо човека, независимо той струвал ли си е или не.

# 149

Ами ние сме заедно от 2-3 седмици вече и като цяло имам очаквания да се получи нещо сериозно, защото ми допада като мъж, семейно ориентиран е има добър такт и усет за нещата.
Външно не мога да му дам 38, като се запознахме мислих, че е на не повече от 32-33.
След кофти завършената връзка с бившия ми и няколко срещи с мои връстници, той някак доста се открои в добра светлина.
Но ще видим де, времето ще покаже.

Общи условия

Активация на акаунт