Каква е работата на мъжа при започване на връзка?

• 30 436
  • 1 391
  •   1
Отговори
# 210
Темата е за започване на връзка, са не за преследване тип Фатално привличане, за което, между другото, няма никакво значение кой е започнал пръв.

Затова да се ограничим в предложените параметри, а именно каква е работата на мъжа при започване на връзка.  
За мен е очевидно, че вече не е задължително у него да е инициативата, а ако жената е тази, която първа е забелязала/харесала някой мъж, не и е нужно да се преструва на недостъпна, да търси обиколни пътища и да създава илюзия, че мъжът е инициаторът, пък тя слконява с неохота да му даде шанс.  
Наистина има мъже, които са ловци, но те не мирясват с уловената плячка, каквато и да е тя, при тях адреналинът от преследването е по-ценен, отколкото осъществената цел,  затова бързо им писва и се насочват към нов, недостъпен за момента обект. А жената, както в била обект на обожание и завоевание остава да се чуди какво стана. Ми нищо не стана, човекът си е такъв.

Нормален мъж просто няма как да го отблъснеш с една покана във фейс,  или с показване на интерес,  най-много да не споделя същия,  но  какво да се прави няма как  винаги да печелим. То и без това е толкова трудно, такъв шанс е да се влюбиш в някого и той да е влюбен в теб и всичко останало да съвпадне, че е като печалба от тотото. Но трябва да пуснеш и фиш, все пак.

# 211
Горните прийоми тип недостъпна принцеса си мислех, че са присъщи на ментално ниво 15-годишни, но явно още има подобни жени, не знам.
Ако искам даден мъж, няма мърдане.
Но не и аз да му се бутам. Абсурд.

# 212
Не опира до пол, а до желание. Мъжъте нямат против вниманието на дама, която намират за атрактивна. Няма и да се наложи да ги гони дълго. От своя страна аз като жена намирам за изключително неприятно, гнусно и отблъскващо да ми се лепне някой, когото не желая. Съмнява ме и за другите жени да е кеф, освен за такива, които са жадни за внимание и валидация.

Като цяло лепките са неприятни сами по себе си и отблъскват, независимо от пола.

Да бе, ама във филмите винаги лъскавите красавици, които напират да се сближават с някой невзрачен шкембьо/очилатко, се оказва, че:
а). работят на час;
б). искат да го ограбят и/или да го убият;
в) шпионки са и искат да измъкнат нещо от него.

# 213
Скрупули и задръжки, никога не съм имала към мъж, който харесвам, както да покажа интерес и внимание, но за продължаващи отношения, ролята на мъжа е определяща, както и неговото отношение. Не е нужно никой, някого да преследва, да задържа и завързва. Ако двама човека си пасват, нещата се получават естествено.

# 214
  • София
Хубава работа.
Ами тя жената избира, по принцип.
И привлича съответно. Дава сигнали, знаци и прочее.

И да не забравяме за емпатията, общуването и изобщо насладата от живота в този формат. Нарича се социален живот.
Аз обичам да общувам, обичам живота и го излъчвам, съответно привличам като магнит.
Но аз се наслаждавам и на това- харесва ми да виждам различни хора, да общуваме, да се смеем, изобщо да споделяме обща наслада от този живот.
И аз съм моногамна и ангажирана, откакто се помня почти, но това не означава, че не забелязвам всички прекрасни мъже по света и не им се възхищавам и наслаждавам, разбира се и флиртувам, като сега очаквам да се разчекнем на тема що е то флирт и как флиртуващите са леки жени и все в този дух.

# 215
  • Somewhere beyond the moon and stars
Не съм споменавала или имала предвид “лепки” в оригиналния пост, цитирането надолу не е коректно.

Самочувствието и увереността са привлекателни и магнетични (и за двата пола).

Сигурно е ефект на обществото, възпитанието в Европа и развития свят, че от уверените деца израстват и по-самоуверени и самодостатъчни млади жени, които не се стесняват да пращат първи покани или да канят на среща. Стеснителността или кокетността също се възпитават или вменяват в някакъв момент.

# 216
  • София
Ами ето, днес сутринта се прежалих да напиша:
Ще се видим ли днес?
Човекът беше проявил желание.
Той отговори:
Ако искаш.
Аз му чукнах едно:
ОК.
Щом няма топки да ме покани при такава явна подкана, нямам сили да му се слагам повече.

# 217
  • Somewhere far away
Това да си срамежлив, по-необщителен и интроверт не се възпитава.
Това е черта на характера.

# 218
Ами ето, днес сутринта се прежалих да напиша:
Ще се видим ли днес?
Човекът беше проявил желание.
Той отговори:
Ако искаш.
Аз му чукнах едно:
ОК.
Щом няма топки да ме покани при такава явна подкана, нямам сили да му се слагам повече.
Никога не съм разбирал защо хора с ентусиазма на дърво в парка дори завързват разговор. Вероятно сигурно да пуснеш пералнята ти е по-приоритетно от тази среща. Между другото, ако аз съм мъжа в разговора, с това ОК ще ми покажеш, че си отегчена, прегоряла и не умееш да комуникираш. Реално ти допринасяш за лошото качество в дейтинга с поведението си, а в същото време се оплакваш.

# 219
  • София
На "ако искаш" се отговаря точно така.

# 220
На "ако искаш" се отговаря точно така.
Отговаряш така, ако си на 15 и някой ти е накривила шапката. Възрастните с претенции, че са продължили развитието си и след пубертета, отговарят и изобщо водят комуникацията по друг начин.

# 221
Дам. Виж ако беше добро момиче, щеше сега да си с някой като годзила...

# 222
Даже това "ОК" е било супер добро възпитание и добро поведение!

На "Ако искаш!" от мъж в начална среща повечето хич и не биха отговорили - показва незаинтересованост, но айде ще се жертва ...

Кое му е трудното да му се невиди!? Това е като приятелска игра на тенис и не е нужно да си майстор на спорта - получаваш топката, засилваш я и я връщаш така, че на другия да му е приятно и забавно да я посрещне! Ако само инертно я отбиваш или я задържиш при себе си - играта свършва! Кое не е ясно на зрели хора? 

# 223
  • София
Даже това "ОК" е било супер добро възпитание и добро поведение!

На "Ако искаш!" от мъж в начална среща повечето хич и не биха отговорили - показва незаинтересованост, но айде ще се жертва ...
Скрит текст:
Кое му е трудното да му се невиди!? Това е като приятелска игра на тенис и не е нужно да си майстор на спорта - получаваш топката, засилваш я и я връщаш така, че на другия да му е приятно и забавно да я посрещне! Ако само инертно я отбиваш или я задържиш при себе си - играта свършва! Кое не е ясно на зрели хора? 
Точно това си мислех.
Роки все пак е реагирала културно, въпреки неговия отговор.

# 224
  • София
Достатъчно ентусиазъм проявих с:
Добро утро. Ще се видим ли днес?

Повече от това намирисва на отчаяние, а аз всъщност си имам достатъчно занимавки, за да не съм отчаяна.
Аз съм културна и възпитана.

Общи условия

Активация на акаунт